9.4 C
Alexandroupoli
Friday, April 19, 2024

ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΑΠΑΙΤΕΙ 180 ΨΗΦΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ

Το άρθρο 28, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος, απαιτεί ενισχυμένη πλειοψηφία των τριών πέμπτων του όλου αριθμού των Βουλευτών, για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών – Γιατί σιωπά ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας;

 

Το άρθρο 28 παρ. 2 του Ελληνικού Συντάγματος απαιτεί 180 ψήφους βουλευτών για την νομοθετική κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών.

Οι  διεθνείς συμβάσεις, από την επικύρωσή τους με νόμο και την θέση τους σε ισχύ, αποτελούν αναπόσπαστο μέρος τού εσωτερικού ελληνικού δικαιου και υπερισχύουν από κάθε άλλη αντίθετη διάταξη νόμου.

- Advertisement -

Έχουν, δηλαδή, εκ του Συντάγματος οι επικυρωμένες με νόμο διεθνείς συμβάσεις υπερνομοθετικό κύρος.

Οι διεθνείς συμβάσεις επικυρώνονται με νόμους, οι όποιοι ψηφίζονται, κατά κανόνα, από την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών, ήτοι από 151 βουλευτές.

Κατ’ εξαίρεση όμως, προκειμένου να εξυπηρετηθεί σπουδαίο Εθνικό συμφέρον και να προαχθεί η συνεργασία με άλλα κράτη απαιτείται η πλειοψηφία τών τριών πέμπτων του όλου αριθμού των βουλευτών, ήτοι·, επί 300 βουλευτών της Ελλάδας απαιτείται η ψήφος 180 βουλευτών.

Το Σύνταγμα, εν προκειμένω, ορίζει, επί λέξει, τα εξής:

«Για να εξυπηρετηθεί σπουδαίο εθνικό συμφέρον και να προαχθεί ή συνεργασία με άλλα κράτη μπορεί να αναγνωρισθούν, με συνθήκη ή συμφωνία, σε όργανα διεθνών οργανισμών αρμοδιότητες που προ βλέπονται από το Σύνταγμα.

Για την ψήφιση νόμου που κυρώνει αυτή τη Συμφωνία απαιτείται πλειοψηφία των τριών πέμπτων του όλου αριθμού των βουλευτών».

Η απειλή σπουδαίου Εθνικού συμφέροντος της Ελλάδας πλανάται και εκφράζεται τις τελευταίες, κυρίως, δεκαετίες, μέ διαφόρους πατριωτικούς τρόπους, όπως, μέ το δάκρυ του αείμνηστου Προέδρου της Δημοκρατίας και Πρωθυπουργού και Μακεδόνος Κωνσταντίνου Γ. Καραμανλή, με αλλεπάλληλα ελληνικά συλλαλητήρια, τα οποία διαδηλώνουν την πραγματικότητα της ονομασίας και της υποστάσεως της Μακεδονίας, πριν και μετά τον μεγάλο Αλέξανδρο, από τους τάφους τών Ελλήνων Μακεδόνων βασιλέων στην Βεργίνα και αλλαχού, από την αρχαία ελληνική Γραμματεία, από τις διαπιστώσεις ξένων περιηγητών, επιστημόνων, αρχαιολόγων και νομικών, από τους τάφους τών Μεγάλων Μακεδονομάχων, όπως του Παύλου Μελά και του Μητροπολίτου Γερμανού Καραβαγγέλη και πλειάδα άλλων κληρικών και λαϊκών, από την μεγαλόνησο Κρήτη και την λοιπή Ελλάδα.

Η αντικειμενική γνώση της υποστάσεως της Μακεδονίας προϋποθέτει πλήρη γνώση της διαδρομής της. ιστορίας της.

Η Μακεδονία είναι συνεπώς η διάκριση και η ονομασία ενός Τμήματος της Ελλάδας.

Αυτή την ελληνική διάκριση προσπαθούν να σφετεριστούν και να ιδιοποιηθούν, πράγματι, να υποκλέψουν οι γείτονές μας οι Σλάβοι.

Στις σλαβικές πηγές η ονομασία των Σλάβων εμφανίζεται πρώτη φορά τον 10ο μ.Χ. αιώνα με τη  λέξη «Slovenim».

Οι Βούλγαροι δεν είναι Σλάβοι.

Αλλά όπως και οι Ούγγροι είναι λαός μεικτής προελεύσεως.

Ομιλούν όμως την σλαβική γλώσσα από την οποία συγγενεύουν, γι’ αυτό περιλαμβάνονται στους νότιους Σλάβους.

 Οι Σλάβοι μεθοδεύονται διάφορα τεχνάσματα Contra στην ιστορία και την πραγματικότητα, αλλά και το διεθνές φιλότιμο.

Αυτή η ανιστόρητη κλοπή της ονομασίας ενός μεγάλου Ελληνικού Τμήματος, της Ελληνικής Μακεδονίας, αναιρεί την σλαβική υπόσταση τών Σλάβων, την όποια φανερώνει ή ονομασία εκάστου Σλάβου, αναιρεί την γλώσσα τους, αναιρεί το σλαβικό έθνος τους, όπως, δικαίως, πρόσφατα διαμαρτυρήθηκαν οι Βούλγαροι επίσημοι και οι Αλβανοί.

Διότι οι κάτοικοι της χώρας, της χώρας των Σκοπιών, είναι κυρίως Σέρβοι, Σλάβοι, Αλβανοί και Έλληνες. (Κ. Τράκα: «Η ονομασία του Κράτους των Σκοπιών», «Εστία», 17-6-2016.)

Εύλογο, συνεπώς, το μεγάλο, το μέγιστο Εθνικό συμφέρον της Ελλάδος, το όποιο καθορίζει το Ελληνικό Σύνταγμα και απαιτεί ενισχυμένη πλειοψηφία τών 2/3 τού όλου αριθμού τών βουλευτών της Ελληνικής Βουλής, για την κύρωση συμφωνίας ή της συνθήκης σχετικής μέ την ονομασία της γείτονος χώρας, ή όποια προσέφυγε σχεδόν σε όλες τις χώρες πού συγκροτούν τον ΟΗΕ, αλλά τελικά επέστρεψε στην αλήθεια, στην συμφωνία μέ την Ελλάδα, η όποια είναι σάρξ έκ της σαρκός μέ την Μακεδονία.

Μακεδονία ίσον Ελλάδα και Ελλάδα ίσον Μακεδονία. 

Ο επιθετικός προσδιορισμός «σλαβομακεδονία» απηχεί μία πραγματικότητα την όποια αποδέχονται και οι Βούλγαροι και οι Αλβανοί.

Η αλήθεια είναι ο φωτεινός οδηγός. Το ψέμα είναι η αιτία των δεινών της Ανθρωπότητας.

Όμως το καλά περιτυλιγμένο ψέμα καταπίνεται ευκολότερα από την αλήθεια.

Το ψέμα συνεχίζεται να σερβίρεται δυστυχώς από ισχυρά Κράτη.

Τι όμως θα συνέβαινει εάν διεκδικούσαν την ονομασία ενός τμήματος τών Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής ή της Γερμανίας;

«Πολιτικοί» της Ελλάδας, κατεχόμενοι από ιδεοληψίες, ιδίως, της «Αριστερός» δεν δύνανται ούτε να διαπραγματευθούν το όνομα γειτονικού Κράτους, το όποιον ενέχει σπουδαίο Εθνικό συμφέρον της Πατρίδος μας.

Εφάνη η αλήθεια. Μετά το μεγαλειώδες συλλαλητήριο της 4ης-2-2018 στην Αθήνα, προκάλεσαν, την επόμενη ημέρα, συσκότιση μέ την φαρμακευτική βιομηχανία Novartis.

ο φίλος και πανάξιος Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκοπής Βασιλείου Παυλόπουλος πώς βλέπει τα «αριστερά» τεχνάσματα της καταλύσεως του υπέρτατου νόμου του Συντάγματος, ατό όποιον ορκίστηκε στο Όνομα της Αγίας και Ομοουσίου και Αδιαιρέτου Τριάδος να φυλάσσει το Σύνταγμα.

Υπάρχει σπουδαιότερο εθνικό συμφέρον της πατρίδας μας από τον απειλούμενο σφετερισμό του μεγαλυτέρου Τμήματος Αυτής, της Ελληνικής Μακεδονίας;

Η ονομασία των Σκοπιανών είναι καθαρώς σλάβικη, όπως και η γλώσσα των, την όποια απεμπολούν προκειμένου να γευθούν, να ιδιοποιηθούν την ένδοξη ιστορία της Μακεδονίας και έτσι τον Ελληνικό πλούτο της επιστήμης, της γλώσσας και γενικά του πολιτισμού της Ελλάδος.

Ο ξένος ξένα απεργάζεται, όπως και οι πολεμοχαρείς Τούρκοι τον Ελληνο-Ευρωπαϊκό πολιτισμό.

Κωνσταντίνος Χρ. Τράνος

Αντιπρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου ε.τ.

spot_img
spot_img
Friday, April 19, 2024

Latest News

Κ. Πιερρακάκης από Αλεξ/πολη, στη Σύνοδο των Πρυτάνεων: «Πιστεύουμε βαθιά στα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια»

«Η δέσμευση της κυβέρνησης για στήριξη του ΔΠΘ και για λόγους εθνικούς και για λόγους ακαδημαϊκούς μετουσιώθηκε με τον...

More Articles Like This