9.4 C
Alexandroupoli
Κυριακή, 29 Μαρτίου, 2020

Άλλα …10 χρόνια «κομματικά» Πανεπιστήμια

Οι δήθεν «προοδευτικοί» αποδεικνύονται βαθύτατα οπισθοδρομικοί και σκοταδιστές – Αντί να φέρουμε χιλιάδες ξένους φοιτητές στην Ελλα΄δα, διώχνουμε τα Ελληνόπουλα για σπουδές στο εξωτερικό !!!

 

Σπανίως, πλέον, θυμώνω με τους πολιτικούς.

Εξάλλου, αν θυμώνεις μαζί τους, θα πρέπει να είσαι διαρκώς θυμωμένος.

Είχαμε έναν συγγενή πολιτικό, επιτυχημένο και επί σειράν ετών εκλεγόμενο, πάντα σε καλή σειρά και με μεγάλο αριθμό ψήφων! 

Τα χρόνια περνούσαν, αλλά ο εν λόγω δεν έλεγε να γεράσει.

Ο πατέρας μας, συνομήλικός του, ήταν καταβεβλημένος, είχε χάσει τα μαλλιά του, η μάνα μας είχε επίσης υποστεί τη φθορά της ηλικίας, αλλά ο συγγενής ήταν «φράπας – μην τον μανιάσεις!

«Πώς τα καταφέρνει ο θείος, μπαμπά, και δεν γερνάει; Τι στην ευχή;» ρώτησα τον πατέρα μου, που μιλούσε λίγο, αν και μη Λάκων.

«Και γιατί να γεράσει, παιδί μου;

Αυτός εργάζεται μόνο στις εκλογές και θα ξαναεργαστεί εάν και εφόσον γίνει υπουργός!» μου είπε και, με την πάροδο των ετών, αντελήφθην ότι είχε απόλυτο δίκιο.

Μεγάλη δουλειά το επάγγελμα «πολιτικός»!

Όπως χθες, που είδα μια σπουδαία γελοιογραφία του φίλτατου Ανδρέα Πετρουλάκη, όπου πηγαίνει ένας εκ των υιών του Ανδρέα να εγγραφεί στον κατάλογο των υποψηφίων του κόμματος του μπαμπά του.. 

«Τι επάγγελμα να γράψω;» ρωτά ο υπάλληλος. «Παπανδρέου!» απαντά ο υιός!

Αποφάσισα, λοιπόν, έπειτα και από προσωπικές, δύσκολες και πικρές εμπειρίες, να μη θυμώνω με τους πολιτικούς, να μη δίνω και τόση σημασία στις πράξεις και στα λεγόμενό τους, καθώς έτσι, με τον θυμό, και τα δικά μας χρόνια λιγοστεύουν και ρυτίδες παραπάνω χρεωνόμαστε και τη ζαχαρένια μας κάθε τόσο χαλάμε.

Θύμωσα, όμως, πολύ με την υποκρισία της κυβερνητικής πλευράς σε ό,τι αφορά την (μη) αλλαγή του άρθρου 16 περί των μη κερδοσκοπικών ΑΕΙ.

Θύμωσα, γιατί γνωρίζω καλά ότι οι δήθεν «προοδευτικοί», που συνθέτουν τη σημερινή πλειοψηφία, είναι βαθύτατα οπισθοδρομικοί και σκοταδιστές στο συγκεκριμένο θέμα!

Θύμωσα, γιατί θα χάσει η χώρα μας άλλα δέκα χρόνια (!) και δεν θα μπορέσουμε να φέρουμε στην Ελλάδα χιλιάδες ξένους φοιτητές, οι οποίοι θα πληρώνουν υψηλά δίδακτρα, αλλά και χιλιάδες Ελληνόπουλα που σήμερα διδάσκουν σε ξένα πανεπιστήμια/επειδή εδώ οι θέσεις στα ΚΡΑΤΙΚΑ (και όχι δημόσια, όπως ψευδώς αποκαλούνται από τους ντεμέκ αριστερούς) ΑΕΙ είναι «καπαρωμένες» από τα κομματικά στελέχη τα οποία υποδύονται τους καθηγητές, τους επίκουρους, τους λέκτορες, τους επισκέπτες και λυμαίνονται τις κρατικές επιχορηγήσεις, απαγορεύοντας σε έναν ολόκληρο κόσμο της επιστήμης και της έρευνας να ανθήσει και εδώ.

Και είναι ντροπή, γιατί ένα σωρό από αυτούς που σήμερα κρατούν τις τύχες της νεολαίας στα χέρια τους έχουν σπουδάσει σε πανεπιστήμια /ξένα και γνωρίζουν ότι η ψήφος που έδωσαν για τα μη κρατικά ΑΕΙ ήταν εις βάρος της χώρας!

Η ΑΚΙΣ 

Latest News

Οργανώνεται το Κέντρο Υγείας της Σαμοθράκης

Λαμβάνονται τα απαραίτητα προστατευτικά μέτρα - Δημιουργήθηκε σημείο διαλογής ασθενών, σε Στρατιωτική Σκηνή, για την αντιμετώπιση κρουσμάτων...

Δημοπρατείται η παραλιακή σύνδεση Ροδόπης με Έβρο

Το οδικό έργο από την Μαρώνεια θα κοστίσει 12,4 εκατ. ευρώ - Στις 6 Μαΐου 2020, ο Διαγωνισμός - Από που θα...

Ζητείται η στήριξη όλων των επιχειρήσεων του Έβρου

Και των εργαζομένων που απασχολούνται σ’ αυτές - Επιστολή του Προέδρου Επιμελητηρίου Έβρου, στον Υπουργό Ανάπτυξης κ....

«Όταν βάζεις την Ελληνική Σημαία στα Πομακοχώρια»

Η εξομολόγηση μιας Πομάκας που εναντιώνεται στο Τουρκικό Προξενείο «Με κοροϊδεύετε ότι κάνω ορθογραφικά...

Ο πρώτος νεκρός Εβρίτης

Έχασε τη μάχη ο 61χρονος Φεριώτης που νοσηλευόταν στο Νοσ/μείο Αλεξανδρούπολης - Στα 12 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα 

More Articles Like This