9.4 C
Alexandroupoli
Κυριακή, 29 Μαρτίου, 2020

Δωρεάν εξετάσεις για κατοίκους Σαμοθράκης

Τέθηκε σε ισχύ η υιοθεσία του νησιού, από το Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο Θεσσαλονίκης – Ιατρικές εξετάσεις με την βεβαίωση μόνιμης κατοικίας – Ποιοι τομείς καλύπτονται 

Τον περασμένο Ιούνιο το νησί της Σαμοθράκης επισκέφτηκε η Κινητή Μονάδα και οι ιατροί του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, μαζί ήρθε και ο πρόεδρος του Ομίλου Δρ Γεώργιος Αποστολόπουλος, ο οποίος ανακοίνωσε πως ο Όμιλος από τότε και στο εξής υιοθέτησε τους κατοίκους της Σαμοθράκης.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι οι κάτοικοι της Σαμοθράκης παίρνοντας μία βεβαίωση μόνιμης κατοικίας από τον Δήμο Σαμοθράκης (τα παιδιά παρέλαβαν κάρτα υιοθεσίας) μπορούν να πάνε στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, έχοντας τα παρακάτω προνόμια:

1. Δωρεάν, πλήρη νοσοκομειακή περίθαλψη, καθώς και εξωνοσοκομειακή παροχή υπηρεσιών όλων των παιδιών και εφήβων, που έχουν ανάγκη νοσοκομειακής φροντίδας, μέχρι τη συμπλήρωση της ηλικίας των 14 χρόνων, στην Παιδιατρική Κλινική του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης.

2. Δωρεάν παροχή τοκετού στη Μαιευτική Κλινική του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης για όλες τις επιτόκους των χωριών.

3. Δωρεάν ιατρικές επισκέψεις σε ιατρούς των εξωτερικών ιατρείων του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης, για όλους τους ενήλικες, στις ακόλουθες ειδικότητες: Παθολόγος, Καρδιολόγος, Ορθοπεδικός, Γενικός Χειρουργός, Νεφρολόγος, Πνευμονολόγος, ΩΡΛ, Νευρολόγος, Οφθαλμίατρος, Ουρολόγος, Δευτέρα – Παρασκευή με τηλεφωνικό ραντεβού.

4. Δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις στα εξωτερικά ιατρεία του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης, με την ποιότητα και την αξιοπιστία που εγγυάται ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, μέχρι του ποσού των 1.000 ευρώ.

5. Δωρεάν νοσηλεία για επείγοντα περιστατικά ενηλίκων, στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης, με μόνη τη χρήση του κύριου ασφαλιστικού φορέα (ΕΟΠΥΥ, ΟΓΑ κλπ).

Σίγουρα κανένας δεν θα πάει στην Θεσσαλονίκη μόνο για να κάνει κάποιες εξετάσεις. Με τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής θα του κοστίσουν πολύ πιο ακριβά. Αλλά τώρα τον χειμώνα πολλοί κάτοικοι πηγαίνουν Θεσσαλονίκη είτε στα παιδιά τους οι ηλικιωμένοι, είτε για βόλτα – ψώνια – διακοπές οι νεότεροι οπότε δεν είναι κακό να εκμεταλλευτούν αυτό το προνόμιο και να κάνουν κάποιες προληπτικές εξετάσεις με την εγγύηση του Διαβαλκανικού και του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών. Επίσης μπορούν να το εκμεταλλευτούν εάν ου μη γένοιτο τους συμβεί κάτι και γιατρός της Αλεξανδρούπολης τους στείλει για κάποια εξέταση ή για μια εγγυρότερη δεύτερη γνώμη στην Θεσσαλονίκη, μπορούν να πάνε στο Διαβαλκανικό.

Σε καμία περίπτωση να μην συγκρίνετε την Κινητή Μονάδα με το Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο, το γράφω αυτό γιατί τότε μερικοί απογοητεύτηκαν, περίμεναν οι γιατροί που ήρθαν να τους θεραπεύσουν. Οι κινητές μονάδες από όπου κι αν έρχονται προσφέρουν μόνο προληπτική ιατρική.

Σας παραθέτω την διεύθυνση και το τηλέφωνο:

Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης

Ασκληπιού 10 – Λεωφόρος Γεωργικής Σχολής, Πυλαία Θεσσαλονίκης

Τ.Κ 57001 (Δίπλα στον σταθμό μετεπιβίβασης Λεωφορείων ΟΑΣΘ – ΙΚΕΑ). Από τα ΚΤΕΛ αλλά και από το κέντρο της πόλης υπάρχει τακτική συγκοινωνία με το  αστικό Νο02 του ΟΑΣΘ.

Τηλεφωνικό Κέντρο: 2310 400 000

e-mail: info@interbalkan-hosp.gr,

Σελίδα ΙΔΚ: https://www.iatrikodiavalkaniko.gr/el

irineossamothraki.blogspot.com

Latest News

Οργανώνεται το Κέντρο Υγείας της Σαμοθράκης

Λαμβάνονται τα απαραίτητα προστατευτικά μέτρα - Δημιουργήθηκε σημείο διαλογής ασθενών, σε Στρατιωτική Σκηνή, για την αντιμετώπιση κρουσμάτων...

Δημοπρατείται η παραλιακή σύνδεση Ροδόπης με Έβρο

Το οδικό έργο από την Μαρώνεια θα κοστίσει 12,4 εκατ. ευρώ - Στις 6 Μαΐου 2020, ο Διαγωνισμός - Από που θα...

Ζητείται η στήριξη όλων των επιχειρήσεων του Έβρου

Και των εργαζομένων που απασχολούνται σ’ αυτές - Επιστολή του Προέδρου Επιμελητηρίου Έβρου, στον Υπουργό Ανάπτυξης κ....

«Όταν βάζεις την Ελληνική Σημαία στα Πομακοχώρια»

Η εξομολόγηση μιας Πομάκας που εναντιώνεται στο Τουρκικό Προξενείο «Με κοροϊδεύετε ότι κάνω ορθογραφικά...

Ο πρώτος νεκρός Εβρίτης

Έχασε τη μάχη ο 61χρονος Φεριώτης που νοσηλευόταν στο Νοσ/μείο Αλεξανδρούπολης - Στα 12 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα 

More Articles Like This