9.4 C
Alexandroupoli
Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου, 2020

Εκδήλωση στην Κομοτηνή για την «Συμφωνία των Πρεσπών»

Οι Νομικές και Πολιτικές προεκτάσεις της Συμφωνίας θα αναλυθούν στην Κομοτηνή, την προσεχή Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜ-Θ 

 

Η Συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί νομικά μια διακρατική συμφωνία και η πλήρης, επίσημη ονομασία της είναι «Τελική Συμφωνία για την επίλυση των διαφορών οι οποίες περιγράφονται στις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών 817 (1993) και 845 (1993), τη λήξη της ενδιάμεσης συμφωνίας του 1995, και την εδραίωση στρατηγικής εταιρικής σχέσης μεταξύ των μερών».

Ακριβώς έναν μήνα μετά την κύρωση της από την Βουλή των Ελλήνων, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Κομοτηνής διοργανώνει εκδήλωση με θέμα τις συνέπειες που θα έχει η κύρωση και εφαρμογή της Συμφωνίας στους διάφορους τομείς της καθημερινότητας.

- Advertisement -

Ένα πολυδιάστατο πρόβλημα που έχει ταλανίσει εδώ και δεκαετίες την ελληνική εξωτερική και εσωτερική πολιτική, ενώ έχει απασχολήσει έντονα και τα διεθνή μέσα, θα μπει στο μικροσκόπιο και θα αναλυθεί από κάθε πιθανή σκοπιά.

Η επίδραση που θα έχει στα ζητήματα περιφερειακής ασφάλειας και σταθερότητας στα Δυτικά Βαλκάνια καθώς και στο πεδίο των γεωπολιτικών ανταγωνισμών μεταξύ της Δύσης και αναθεωρητικών δυνάμεων θα αναλυθεί από τον επίκουρο καθηγητή Διεθνούς Πολιτικής του Τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης και διεθνολόγο, Σωτήρη Σέρμπο.

Νομικά ερωτήματα καθώς και το μέλλον της πρακτικής εφαρμογής θα απαντήσουν δυο εκ των πιο αρμοδίων καθηγητών Διεθνούς Δικαίου του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, ο αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Νομικής, Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, καθώς και ο επίκουρος καθηγητής του Τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης, Βασίλης Γραμματίκας.

Την πολιτική σκοπιά του ζητήματος καθώς και τα περιθώρια ευελιξίας του ελληνικού κράτους θα αναπτύξει ο τομεάρχης Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Α’ Αθηνών, Βασίλης Κικίλιας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 26/2 και ώρα 17:00 στην αίθουσα του περιφερειακού συμβουλίου (Δημοκρατίας 1) στην Κομοτηνή.

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Αναβιώνει στο δικαστήριο ο βιασμός και η δολοφονία

Της 34χρονης Ζωής Δαλακλίδου, στην Ξάνθη – Ο παρανοϊκός γείτονάς της, την βίασε και την έκαψε ζωντανή...

Άνοιξε το ρεύμα της Εγνατίας

Από την Μέστη προς Κομοτηνή, μετά την ολοκλήρωση των ασφαλτοστρώσεων Με ανακοίνωσή της, η...

Μεγάλο ενδιαφέρον για το νέο πρόγραμμα «Γέφυρα»

Η ημερίδα στο Επιμελητήριο Έβρου – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι – Πώς μπορούν να λάβουν κρατική επιδότηση 9 μηνών

Όλοι οι Εβρίτες στο πλευρό του Φεριώτη

«Προβοκάτσια» μυρίζει η συμπλοκή Τούρκων λαθρομεταναστών με τον 32χρονο κτηνοτρόφο – Να μην επιτρέψουμε να μαραθεί ο Πατριωτισμός των Ακριτών του Έβρου...

Οι Ένοπλες Δυνάμεις ας είναι παράδειγμα για την Κυβέρνηση

Λαθρομετανάστες, νέοι, ετοιμοπόλεμοι, σε αρίστη φυσική κατάσταση, συντονίζονται μέσω τηλεφώνων – Πότε όμως θα ξυπνήσει το πολιτικό μας σύστημα;

More Articles Like This