9.4 C
Alexandroupoli
Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου, 2020

ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΜΠΛΟΚΑΡΑΝ ΤΑ «F-35» 

Ένωσαν τις δυνάμεις τους, Οργανώσεις Ελλήνων και Αρμενίων στις ΗΠΑ – Θα αργήσει η παράδοση των Μαχητικών στην Τουρκία 

 

Η προσπάθεια ελληνοαμερικανικών και αμερικοαρμενικών οργανώσεων να μπλοκάρουν την μεταφορά των υπερσύγχρονων αμερικανικών μαχητικών F-35 στην Τουρκία είχε αποτέλεσμα, καθώς το Κογκρέσο αποφάσισε να παγώσει την συμφωνία έως την 1η Νοεμβρίου 2019.

Η ομογενειακή οργάνωση Συμβούλιο Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας (HALC) και η Αρμένικη Εθνική Επιτροπή Αμερικής (ANCA) ένωσαν τις δυνάμεις τους για να επιτύχουν τον στόχο τους.

- Advertisement -

Η απόφαση λήφθηκε από την κοινή επιτροπή των δύο σωμάτων του αμερικανικού Κογκρέσου που ενέκρινε το νομοσχέδιο για τον προϋπολογισμό του 2019.

Ουσιαστικά πρόκειται για ηχηρή απάντηση της Ουάσιγκτον στην απόφαση του Ταγίπ Ερντογάν να προμηθευθεί τους ρωσικούς αντιαεροπορικούς πυραύλους S-400.  

Στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο είχαν ενσωματωθεί δύο διατάξεις που αφορούσαν στην Τουρκία, οι οποίες προβλέπουν την αναστολή κάθε χρηματοδοτήσεως για την μεταφορά των F-35, μέχρις ότου οι αρμόδιοι υπουργοί Εξωτερικών και Αμύνης των ΗΠΑ υποβάλουν έκθεση στο Κογκρέσο.

Αυτή η έκθεση πρέπει να κατατεθεί μέχρι την 1η Noεμβρίου.

Στην έκθεση αυτή πρέπει να περιλαμβάνεσαι και λεπτομερής περιγραφή τών σχεδίων για την ενδεχόμενη επιβολή κυρώσεων προς την Τουρκία που μέχρι τότε ενδεχομένως να έχει στο έδαφος της τους ρωσικούς πυραύλους.

Υπάρχει και μία ακόμη διάταξη πού σχετίζεται με την απαγόρευση πωλήσεως όπλων στην φρουρά του Ερντογάν, εκτός εάν ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο διαβεβαιώσει το Κογκρέσο ότι προσήχθησαν ενώπιον τής αμερικανικής Δικαιοσύνης οι Τούρκοι σωματοφύλακες που κατηγορούνται ότι ξυλοκόπησαν διαδηλωτές κατά την επίσκεψη του Ερντογάν στην Ουάσιγκτον το 2017.

Οι δύο οργανώσεις όμως δεν έχουν μείνει με «σταυρωμένα χέρια» και ήδη έχουν αρχίσει από την Δευτέρα νέα εκστρατεία συγκεντρώσεως υπογραφών για την σύνταξη και αποστολή σχετικής επιστολής προς δύο αρμοδίους Αμερικανούς υπουργούς, καλώντας τους να αποτρέψουν την μεταφορά των F-35 σε έναν «αναξιόπιστο σύμμαχο όπως η Τουρκία, η οποία παραβιάζει συστηματικά τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδος, της Αρμενίας και της Κύπρου».

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Πέντε (5) εκατ. ευρώ της «ΠΑΜΘ» για το νέο Νοσ/μειο Κομοτηνής

Ο Χρήστος Μέτιος υπέγραψε την ένταξη συγκεκριμένων έργων στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας-Θράκης

Δήλωσε Ανεξάρτητος και έγινε Αντιπεριφερειάρχης

Ο Χρήστος Μέτιος τον τοποθέτησε στον τομέα Κοινωνικών Πολιτικών της Περιφέρειας ΑΜΘ – Για φθηνή συναλλαγή του Τζιχάν Ιμάμογλου κάνει λόγο η...

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης στο Διδ/χο

Δράση αλληλεγγύης προς τους πληγέντες από την θεομηνία, κατοίκους της Καρδίτσας Συνεχίζεται από χτες...

Η Ελλάδα να… μην βιάζεται

Οι συνομιλίες με την Τουρκία πρέπει να έχουν θέμα μόνο για την Υφαλοκρηπίδα – Και να ξεκινήσουν, μετά τις Αμερικανικές εκλογές –...

Τι απέγινε ο δράκος της Θράκης;

Παραμένει άγνωστος ο δράστης σειράς εγκλημάτων κατά της ανθρώπινης ζωής, που έδρασε από το 1988 μέχρι το 1990

More Articles Like This