9.4 C
Alexandroupoli
Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου, 2020

Ενδιαφέρον και …για φαρμακευτική κάνναβη στον Έβρο

Σαουδάραβες Επιχειρηματίες συζητούν για μεγάλη επένδυση στον Έβρο – Ευνοϊκή νομοθετική ρύθμιση ετοιμάζει η Κυβέρνηση για εγκατάσταση μονάδων σε εύφορα χωράφια – Ανοίγουν οι δουλειές με …φούντες 

 

Σαουδάραβες επιχειρηματίες ήρθαν σε επαφή με τον ιδιοκτήτη της Θεαγένης Κοιν.Σ.Επ κ. Σπύρο Δέδογλου, που πραγματοποίησε την πρώτη καλλιέργεια βιομηχανικής κάνναβης στην χώρα μας, για να προχωρήσουν σε επενδύσεις στην καλλιέργεια φαρμακευτικής κάνναβης. Όπως ανέφερε στον ΑγροΤύπο, «μιλάμε για μια επένδυση 12 εκατ. ευρώ και μια καλλιέργεια 10 στρεμμάτων. Αν προχωρήσει η επένδυση θα απασχοληθούν 50 – 70 άτομα».

Και προσθέτει: «Οι συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη ώστε να προχωρήσουν στην υλοποίηση της επένδυσης. Υπάρχει ενδιαφέρον όμως και από άλλες εταιρείες.

- Advertisement -

Όσον αφορά την καλλιέργεια βιομηχανικής κάνναβης, συνεχίζεται σε ερευνητικό και επενδυτικό επίπεδο. Μετά το λάδι κάνναβης, το αλεύρι και τα σαπούνια που παράγει η Θεαγένης Κοιν.Σ.Επ επόμενος στόχος είναι η κατασκευή ενός σύγχρονου ελαιουργείου.

Πέρσι είχαμε ζημιές στην καλλιέργεια λόγω της πλημμύρας. Φέτος αναμένεται να σπαρθούν περίπου 130-140 στρέμματα στην περιοχή με βιομηχανική κάνναβη. Σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζουμε λόγω της έλλειψης ζιζανιοκτόνων. Ωστόσο γνωρίσαμε την καλλιέργεια και θα προχωρήσουμε σε σωστή σπορά ανά ποικιλία και μάθαμε την τεχνογνωσία για την αποστράγγιση των χωραφιών».

Ανοίγουν οι δουλειές με… φούντες !

Με το βλέμμα σε υποψήφιους επενδυτές, η κυβέρνηση δίνει νέα ώθηση στην καλλιέργεια κάνναβης, καταθέτοντας ακόμη μία ευνοϊκή νομοθετική ρύθμιση.

Με τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για τους εταιρικούς μετασχηματισμούς, το οποίο θα ψηφιστεί την ερχόμενη εβδομάδα από την Ολομέλεια, δύναται πλέον «η εγκατάσταση των μονάδων σε περιοχές στις οποίες επιτρέπονται οι μεταποιητικές και συναφείς δραστηριότητες ή σε περιοχές στις οποίες επιτρέπονται γεωργικές δραστηριότητες και εκμεταλλεύσεις, καθώς και στη γη υψηλής παραγωγικότητας».

Αυτό σημαίνει στην πράξη ότι η κυβέρνηση επεκτείνει τη δημιουργία μονάδων μεταποίησης ακόμη και σε γεωργική γη υψηλής παραγωγικότητας, δηλαδή σε εύφορα χωράφια, στα οποία ισχύει, κατά τα άλλα, αυστηρό καθεστώς απαγόρευσης άλλων δραστηριοτήτων εκτός από τις αγροτικές.

Βέβαια, πέρυσι, όταν ψηφιζόταν στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη φαρμακευτική κάνναβης που είχε προκαλέσει αντιδράσεις, ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Δημήτρης Αποστόλου διερρήγνυε τα ιμάτιά του ότι «δεν θα βγάλουμε τα ροδάκινα ώστε να βάζουμε στα χωράφια κάνναβη». Τι άλλαξε, άραγε, από πέρυσι;

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

3,5 ώρες μάχη με την φωτιά στην ΒΙ-ΠΕ Ορεστιάδος

Η φωτιά ξεκίνησε από χώρο του εργοστασίου της Βιομηχανίας Ζάχαρης και επεκτάθηκε γρήγορα, λόγω των ισχυρών πνεόντων...

Ποιοι διεκδικούν τα λιμάνια Καβάλας – Αλεξανδρούπολης

Αυξημένο το επενδυτικό ενδιαφέρον, μετά την παράταση 4 εβδομάδων που δόθηκε, για την Α’ φάση του διαγωνισμού – Οι Ένοπλες Δυνάμεις των...

Είμαστε με τους Αρμένιους

Αν κηρυχθεί πόλεμος Τουρκίας-Αρμενίας, είναι υποχρεωμένη η Ελλάς, λόγω ΝΑΤΟ, να βοηθήσει τους γενοκτόνους σφαγείς Τούρκους!!!

Η «Γεωπολιτική της Νίκης» του Ιωάννη Καποδίστρια

Στις 27 Σεπτεμβρίου 1831 δολοφονήθηκε στο Ναύπλιο, ο Κυβερνήτης που κατόρθωσε να αναγεννήσει την Ελλάδα

Πεζοπορία του «ΔΡΟΜΕΑ της ΘΡΑΚΗΣ» στον Βόρειο Έβρο

Γνωρίζουμε στις 4 Οκτωβρίου 2020, την μαγεία του Πενταλόφου Ορεστιάδος Η 2η Πεζοπορική διαδρομή...

More Articles Like This