9.4 C
Alexandroupoli
Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου, 2020

Η Βουλγαρία κάνει αυτά που δεν κάναμε εμείς !!!

Η Σόφια αντιδρά στα πλαστογραφημένα επί 70 χρόνια βιβλία Ιστορίας των Σκοπιανών και απειλεί με «Βέτο» στην ένταξή τους στο ΝΑΤΟ – Εμείς πάντως τους βάλαμε χθες 

 

Ανοικτό το ενδεχόμενο η Βουλγαρία να ασκήσει βέτο στην ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ άφησε ο Βούλγαρος αναπληρωτής Πρωθυπουργός και υπουργός Αμύνης Κράσιμιρ Καρακατσάνωφ.

Χρησιμοποιώντας αυστηρή γλώσσα ο Καρακατσάνωφ διεμήνυσε στην γειτονική χώρα ότι θα πρέπει να τηρήσει όλες τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει όχι μόνο έναντι των Αθηνών αλλά και της Σόφιας.

- Advertisement -

«Αν η πΓΔΜ επιθυμεί να γίνει πλήρες μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει έναντι της Βουλγαρίας και της Ελλάδος» είπε χαρακτηριστικά.

Όπως εξήγησε, αυτό σημαίνει την εξάλειψη τών εδαφικών διεκδικήσεων και των παραποιήσεων της ιστορίας.

Προσθέτοντας ότι μόνον όταν η πραγματική ιστορία της Μακεδονίας αντικαταστήσει την 70ετή πλαστογραφία στα σχολικά βιβλία τών Σκοπίων θα ήταν πεπεισμένη ότι τα πράγματα πηγαίνουν προς την σωστή κατεύθυνση.

Με αιχμηρό ύφος είπε ότι τα Σκόπια βιάζονται να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ επειδή -όπως πολλοί Βούλγαροι πολιτικοί πριν από 20 χρόνια- πιστεύουν αφελώς ότι η ένταξη στην Βορειοατλαντική Συμμαχία θα λύσει σχεδόν αυτομάτως όλα τα προβλήματά τους.

«Η συμμετοχή στο Ν ΑΤΟ είναι μια ευκαιρία για την επίλυση των προβλημάτων, αλλά χωρίς την συμμετοχή και την προθυμία από πλευράς της πΓΔΜ κανένας άλλος δεν θα μπορούσε να τα λύσει – ούτε οι Βρυξέλλες, ούτε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, ούτε κανένα άλλο κράτος μέλος, συμπεριλαμβανομένης της Βουλγαρίας» δήλωσε ο Καρακατσάνωφ.

Προειδοποίησε την Κυβέρνηση Ζάεφ ότι εάν η Βουλγαρία και η Ελλάς δεν πεισθούν για την πρόθεση των Σκοπίων να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους, η ένταξής τους σε ΝΑΤΟ και ΕΕ «δεν θα γίνει πραγματικότητας».

Χθες παρενέβη εκ νέου και η ρωσική Κυβέρνηση με την εκπρόσωπο του Υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα να δηλώνει ότι «τα οφέλη για την πΓΔΜ από την ένταξή της στο ΝΑΤΟ είναι δύσκολο να καθορισθούν, αλλά τα κόστη αυτής θα είναι σημαντικά». 

«Ποια είναι τα οφέλη από την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ; Δύσκολο να πει κανείς. 

Εν τούτοις, θα χρειασθεί βέβαια να πληρώσουν για αυτή την προστασία. Ξέρουμε το κόστος που ανακοίνωσε η Ουάσιγκτον. 

Θα πληρώσουν αυξάνοντας τις αμυντικές δαπάνες, θα πληρώσουν για να λάβουν μέρος σε στρατιωτικά γυμνάσια και επιχειρήσεις που απέχουν πολύ από όσα χρειάζονται οι “Μακεδόνες’’» τόνισε η Ζαχάροβα.

Χθες βράδυ επικυρώθηκε από την Ελληνική βουλή το πρωτόκολλο εισδοχής των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ με 153 ψήφους.

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Αναβιώνει στο δικαστήριο ο βιασμός και η δολοφονία

Της 34χρονης Ζωής Δαλακλίδου, στην Ξάνθη – Ο παρανοϊκός γείτονάς της, την βίασε και την έκαψε ζωντανή...

Άνοιξε το ρεύμα της Εγνατίας

Από την Μέστη προς Κομοτηνή, μετά την ολοκλήρωση των ασφαλτοστρώσεων Με ανακοίνωσή της, η...

Μεγάλο ενδιαφέρον για το νέο πρόγραμμα «Γέφυρα»

Η ημερίδα στο Επιμελητήριο Έβρου – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι – Πώς μπορούν να λάβουν κρατική επιδότηση 9 μηνών

Όλοι οι Εβρίτες στο πλευρό του Φεριώτη

«Προβοκάτσια» μυρίζει η συμπλοκή Τούρκων λαθρομεταναστών με τον 32χρονο κτηνοτρόφο – Να μην επιτρέψουμε να μαραθεί ο Πατριωτισμός των Ακριτών του Έβρου...

Οι Ένοπλες Δυνάμεις ας είναι παράδειγμα για την Κυβέρνηση

Λαθρομετανάστες, νέοι, ετοιμοπόλεμοι, σε αρίστη φυσική κατάσταση, συντονίζονται μέσω τηλεφώνων – Πότε όμως θα ξυπνήσει το πολιτικό μας σύστημα;

More Articles Like This