9.4 C
Alexandroupoli
Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου, 2020

Η κατάπτωση της Δημοκρατίας

Τότε έφταιγαν τα …Ανάκτορα για την αποστασία Βουλευτών – Σήμερα ποιός φταίει; – και ο κατήφορος συνεχίζεται

 

Κοινή πλέον είναι η πεποίθηση ότι το πολιτικό σύστημα της χώρας έχει ευτελιστεί στη συνείδηση των πολιτών και ότι καθημερινά διολισθαίνει προς έναν κατήφορο απαξίας, και κατέστη κύριος αίτιος για για παρακμή της χώρας, για πτώχευσή της και τη σημερινή στασιμότητα της οικονομίας.

Κάποια καινούργια κόμματα που μπήκαν στη Βουλή τα χρόνια της οικονομικής κρίσης δεν κατόρθωσαν να αλλάξουν προς το καλύτερο τη συνολική πορεία τού συστήματος, γιατί ουσιαστικά αντέγραψαν τις μεθόδους των παλαιών κομμάτων αλλά και γιατί δεν τα βοήθησε το οικονομικό κατεστημένο και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, που διαπλέκονται με τα εδραιωμένα συμφέροντα.

- Advertisement -

Το τάχα αριστερό κόμμα Σύριζα, που κατόρθωσε να συγκεντρώσει, με λαϊκίστικες μεθόδους, τους μή έχοντες και τους δυσαρεστημένους, αποδείχθηκε ότι ενδιαφερόταν μόνο για τη νομή της εξουσίας από τον αρχηγό του και τα βασικά στελέχη του και ότι υπάκουε σε οπισθοδρομικές κομμουνιστικές εμμονές, και γι’ αυτό αντιμετώπισε τη χώρα, τους πολίτες και τα προβλήματά τους με κυνισμό και αδιαφορία, με τα οποία κάλυπτε για άγνοια, για έλλειψη εμπειρίας και για εχθρότητα προς για ελεύθερη οικονομία, που έχουν πλέον ασπαστεί όλες οι χώρες, ακόμη και η κομμουνιστική Κίνα.

Τα τελευταία χρόνιά όλα τα παράδοξα συγκεντρώθηκαν στη χώρα μας και στη διακυβέρνησή της: το σταλινικών δομών κόμμα του Σύριζα συνεργάστηκε αρμονικά με το ακροδεξιό κόμμα των Ανέλ αλλά και για Ευρωπαϊκή Ένωση, που η δομή της είναι φιλελεύθερη, με το ΝΑΤΟ που κατευθύνεται από τις ΗΠΑ, ενώ ακολουθεί πιστά τη γραμμή που χαράσσει η Δύση, δηλ. ΗΠΑ και ΕΕ, με τελικό αποκορύφωμα τη σύναψη με το κρατίδιο των Σκοπιών της συμφωνίας των Πρεσπών, μέ για οποία πούλησε τη Μακεδονία και για ιστορία μας, για να γίνει αρεστός ο πρωθυπουργός Τσίπρας στις ΗΠΑ και στη Γερμανία, που θέλουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ.

Λίγο πριν από για κατάθεση στη Βούλη της συμφωνίας των Πρεσπών οι Ανέλ διαχώρισαν τη θέση τους και αποχώρησαν από για κυβέρνηση. Ο Σύριζα διαθέτει μόνον 145 βουλευτές, που δεν αρκούσαν για να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης, οπότε 5 πρόθυμοι βουλευτές των Ανέλ και 1 του Ποταμιού -οι χρήσιμοι ηλίθιοι, έλεγε ο Λένιν- του έδωσαν τις 151 ψήφους πού στήριξαν για αμιγή κυβέρνηση του Σύριζα, για να συνεχίσει το καταστρεπτικό έργο της.

Αυτά έγιναν πριν από λίγες μέρες και αποτελούν τη δεύτερη μεγάλη αποστασία βουλευτών, από το 1965, που τελικά οδήγησε στη δικτατορία των συνταγματαρχών.

Λένε ότι τότε έφταιγαν τα Ανάκτορα για την αποστασία και τη διάλυση της Ένωσης Κέντρου και όχι οι πολιτικοί που για οργάνωσαν και που ωφελήθηκαν καταλαμβάνοντας για κυβέρνηση.

Σήμερα ποιος φταίει ελλείψει Ανακτόρων;

Προφανώς, η ηγετική ομάδα του Σύριζα, που έκανε ό,τι έκανε για να διατηρηθεί στην εξουσία και να παρατείνει τον κυβερνητικό βίο του ως τον Οκτώβριο, αν βέβαια τα καταφέρει.

Πολλά ακούστηκαν στα παρασκήνια και εδώ και στα Σκόπια, αλλά θα παραμείνω στο βασικό αποτέλεσμα αυτής της αποστασίας: η αποστασία που έγινε ουσιαστικά για να κυρωθεί από τη Βουλή μας η συμφωνία των Πρεσπών και να ικανοποιηθούν τα μεγάλα αφεντικά της Δύσης, ολοκλήρωσε τον διχασμό του ελληνικού λαού, που προώθησε ο Σύριζα, ακόμη όταν ήταν στην αντιπολίτευση και σχεδόν ολοκλήρωσε ως κυβέρνηση επί 4 έτη- τώρα, πέτυχε πλήρως τον σκοπό του, έχοντας μάλιστα επιβάλει τον ταξικό διαχωρισμό των πολιτών, με οικονομικά και νομικά μέσα, όπως ήθελε και ο υπουργός των Οικονομικών, που εργάστηκε αόκνως γι’ αυτόν τον σκοπό.

Τις τελευταίες ημέρες παρακολουθήσαμε από τα κανάλια για πλήρη κατάπτωση της Βουλής και των βουλευτών της, για ανταλλαγή απειλών, ύβρεων και κοσμητικών επιθέτων, σε πολλές προσωπικές αντιπαραθέσεις και κομματικές επιθέσεις και αντεπιθέσεις.

Οι λίγες σοβαρές και νουνεχείς φωνές που υπάρχουν ακόμη στη Βουλή πνίγονται και εξαφανίζονται, ενώ ενίοτε παρασύρονται από το γενικό λαϊκίστικο ρεύμα.

Αυτή η Βουλή δεν πρόκειται ποτέ να αναβαθμιστεί και να συνέλθει από τον λαϊκισμό που για έχει κυριεύσει.

Εν τω μεταξύ, η κυβέρνηση συνεχίζει τους διορισμούς άχρηστων υπαλλήλων στο δημόσιο, μοιράζει μερίσματα, επιδόματα, δυνατότητες εξόφλησης υποχρεώσεων προς για εφορία και το ασφαλιστικό σύστημα σε 120 μηνιαίες δόσεις, μηχανεύεται προστασίες της πρώτης κατοικίας, ακόμη και κρατική επιδότηση τών δόσεων αποπληρωμής τών δανείων, ενώ διανέμει υποσχέσεις προς δικαίους και άδικους για για προσεχή τετραετία. 

Κάνει πολλά και λέει ακόμη περισσότερό για να προωθήσει το ρουσφετολογικό έργο της, αλλά δεν ασχολείται με την ανάπτυξη, για προσέλκυση επενδύσεων, για απορρόφηση των ανέργων ακόμη και το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων περιορίστηκε δραστικά για να μετακινηθούν σοβαρά κονδύλια στα πρωτογενή πλεονάσματα, πού κατάντησαν πλέον χρήματα για διανομή ατούς Ψηφοφόρους του Σύριζα. 

Φαίνεται κανείς και τίποτα δεν μπορεί να συγκρατήσει τον λαϊκιστή Σύριζα στον ξέφρενο δρόμο του για τα ρουσφέτια για τις παχυλές υποσχέσεις, και γι’ αυτό κόμματα και πολίτες πρέπει να αποκαλύπτουν τις καθημερινές παροχές του, που γίνονται προς τους δικούς του ανθρώπους, ώστε να εντείνεται ο διχασμός και η διαίρεση του ελληνικού λαού.

Επομένως, όσοι δεν είμαστε Σύριζα οφείλουμε να σταθούμε αποφασιστικά απέναντί του για το καλό του τόπου.

Παναγιώτης Μποκοβός

Διδάκτωρ Οικονομικών Επιστημών, 

πρώην Υφυπουργός Οικονομικών

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

www.elthraki.gr: Φρούδες ελπίδες για την Διακομματική της Θράκης

Δύσπιστοι οι πολίτες για το έργο που θα παράξει η Επιτροπή – Τι δήλωσαν οι ερωτηθέντες στην...

Όχι στην μετακίνηση της 7ης Μ/Κ Ταξιαρχίας από τον Προβατώνα

Το κλείσιμο του Στρατοπέδου «Δελαγραμματίκα» θα είναι καταστροφικό για την τοπική κοινωνία – Τι αναφέρει το ΨΗΦΙΣΜΑ των φορέων της περιοχής –...

H Nτόρα Μπακογιάννη ενημερώθηκε για τις δυνατότητες της Θράκης

Επισκέφθηκε τον Οργανισμό Λιμένος Αλεξ/πολης, καθώς και το Επιμελητήριο Έβρου – Συνάντηση με τους θεσμικούς φορείς

Ο Άρειος Πάγος για την Θράκη

Ευρίσκεται προ των ευθυνών του για την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης» - η Απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου δεν είναι δεσμευτική για την Ελλάδα...

Ετοιμάζεται τώρα να… πολιτευθεί στην Ροδόπη;

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης στην Ευρώπη (ABTTF) Χαλίτ Χαμπίπ Ογλού, καταδικάζει την προσβολή στον Πρόεδρο της «Μητέρας Πατρίδας μας»...

More Articles Like This