9.4 C
Alexandroupoli
Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου, 2020

Η Τουρκία κάνει αυτά που δεν κάνουμε εμείς !!!

Ενώ εμείς συζητάμε, αυξάνονται οι εξοπλισμοί της Τουρκίας σε Στρατό Ξηράς, Ναυτικό και Αεροπορία με «Εθνικά» οπλικά συστήματα – Τι παραλαβές έγιναν τον περασμένο χρόνο 

 

Η επιλογή για ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με την Τουρκία έχει γίνει όχι μόνο από τη σημερινή κυβέρνηση αλλά και από πολλές προηγούμενες. Δεν ήταν και δεν είναι παράλογη επιλογή αλλά σίγουρα δεν έχει αποδειχτεί μέχρι στιγμής τουλάχιστον χρήσιμη. Ίσως ,γιατί δεν συνοδεύτηκε ποτέ από την προετοιμασία της χώρας για την περίπτωση που οι δίαυλοι κλείσουν και η κατάσταση στα ελληνοτουρκικά πάρει άλλες διαστάσεις. Ότι ακριβώς δηλαδή έκανε η Τουρκία. Όσο εμείς συζητάμε, η Τουρκία εξοπλίζεται και μάλιστα πολύ σοβαρά…

Τους τελευταίους 12 μήνες η Τουρκία έχει αρχίσει να παραλαμβάνει “εθνικά” οπλικά συστήματα που σχεδίαζε χρόνια και κατασκεύασε σε μεγάλο ποσοστό με δικές της εταιρείες. Ο κατάλογος των παραλαβών του τελευταίου χρόνου είναι εντυπωσιακός και δεν μπορεί παρά να προβληματίζει:

- Advertisement -

Στρατός Ξηράς

• Πύραυλοι BORA. Βεληνεκές 240 χιλιόμετρα. Παραδόθηκαν 72 πύραυλοι κι έχουν ενταχθεί ήδη στο τουρκικό οπλοστάσιο.

• Ο τουρκικός στρατός παρέλαβε 44 επιθετικά ελικόπτερα Τ-129 ΑΤΑΚ. Η Τουρκία έχει αρχίσει να κάνει και εξαγωγές αυτού του ελικοπτέρου.

• UAV- Ο τουρκικός στρατός έχει πλέον στη διάθεσή του 75 UAV Bayraktar.

Ναυτικό

• Παρέλαβε δύο UAV ANKA και περιμένει ακόμη 10.

• Παραλαβή της τρίτης κορβέτας τύπου MILGEM και ακόμη μία κάνει δοκιμές με προοπτική να παραδοθεί στο τουρκικό ναυτικό μέχρι τον Οκτώβριο.

• Πύραυλος ATMACA με εμβέλεια 110 ναυτικά μίλια. Βρίσκεται πλέον σε στάδιο τελικών δοκιμών. Θα εξοπλίσει φρεγάτες του στόλου και στη συνέχεια θα κατασκευαστεί και παραλλαγή του που θα μπορεί να εκτοξεύεται από συστοιχίες στην ξηρά.

• Έτοιμο και το ραντάρ CAFRAD που θα τοποθετηθεί σε φρεγάτες. Εμβέλεια 450 χιλιόμετρα με δυνατότητες εντοπισμού drones.

Αεροπορία

• Παρέλαβε 10 UAV ANKA.

• F-35- Παρά τα όσα λέγονται ,γράφονται,ακούγονται όλα κυλούν κανονικά για το πρόγραμμα παραδόσεων των πρώτων F-35 στην Τουρκία μέχρι το τέλος του 2019. Το κυριότερο στοιχείο είναι ότι η εκπαίδευση των ιπταμένων και των μηχανικών στις ΗΠΑ συνεχίζεται χωρίς κανένα πρόβλημα.

• Ολοκληρώθηκαν οι επιχειρησιακές δοκιμές του “εθνικού” πυραύλου SOM. Η πιο “προχωρημένη” έκδοσή του θα ενσωματωθεί στον οπλισμό του F-35.

• Η τουρκική αεροπορία έχει παραλάβει και αναμένει να παραλάβει σύγχρονα βλήματα “εθνικής κατασκευής” με εμβέλεια που ξεπερνά τα 50 ναυτικά μίλια.

• Ερώτημα παραμένει το θέμα της αεράμυνας . Η Τουρκία επιμένει ότι θα πάρει S-400 αλλά υπάρχουν και οι Patriot.

Militaire News

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Ο «Δρομέας Θράκης» επιμένει με το «Πανόραμα Στίβου»

Μετά από δύο αναβολές λόγω κακοκαιρίας… ο «ΔΡΟΜΕΑΣ ΘΡΑΚΗΣ» επιμένει και διοργανώνει...

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Φράνσις Φάνον στον IGBτης Κομοτηνής

Επισκέφθηκε το εργοτάξιο του Αγωγού Φυσικού Αερίου Ελλάδος-Βουλγαρίας, που θα ενώνει την Κομοτηνή με την πόλη της Στάρα-Ζαγόρα

Έκκληση για κατάταξη στον Αρμενικό Στρατό

Προς τους Αρμένιους νέους που ζουν στη χώρα μας – Άνοιξε κατάλογος εγγραφής εθελοντών

Κοινή δράση Δημάρχων του Ν. Έβρου

Με αφορμή την επίσκεψη της κ. Ντόρας Μπακογιάννη, Προέδρου της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής, για την ανάπτυξη της Θράκης

Αποστρατικοποίηση και πίσω το Anadolu

Αν δεν είχαμε αποσύρει την Μεραρχία από την Κύπρο το 1967, ποτέ δεν θα πατούσε την Κύπρο ο «Αττίλας» - Το 2023...

More Articles Like This