9.4 C
Alexandroupoli
Δευτέρα, 6 Απριλίου, 2020

«Μόνο βιολογικά προϊόντα – όπως λέγει και η γιαγιά»

Οι μαθητές του 2ου Λυκείου Αλεξανδρούπολης, δημιούργησαν εικονική επιχείρηση και προχώρησαν στην παραγωγή Βιολογικής κρέμας χεριών και σαπουνιού, με αιθέρια έλαια ρίγανης Σαμοθράκης 

 

Είμαστε οι μαθητές του 2ου Γενικού Λυκείου Αλεξανδρούπολης και στο πλαίσιο της συμμετοχής μας στο πρόγραμμα μαθητική «Εικονική Επιχείρηση» του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/ JuniorAchievementGreece (ΣΕΝ/JAGreece), δημιουργήσαμε την εικονική επιχείρηση «OreganoCare». Είμαστε 26 μαθητές της Α’ Λυκείου από το 2ο ΓΕ.Λ Αλεξανδρούπολης.

Πιστεύουμε πως στην δύσκολη συγκυρία που βρίσκεται η χώρα μας, η λύση βρίσκεται στη αξιοποίηση του φυσικού τοπικού πλούτου με την ανάπτυξη νέων επιχειρήσεων. Αυτή η σκέψη υπήρξε και η αφορμή για την δημιουργία της δικής μας επιχείρησης «OreganoCare». 

Κύρια προϊόντα της επιχείρησής μας είναι μια βιολογική κρέμα χεριών και ένα σαπούνι για την καταπολέμηση της πιτυρίδας με αιθέριο έλαιο ρίγανης Σαμοθράκης. Πηγή έμπνευσής μας αποτέλεσε το μαγευτικό νησί του νομού Έβρου, το οποίο παράγει μια μοναδική παγκοσμίως ποικιλία ρίγανης, σύμφωνα με την έρευνα του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης του Δ.Π.Θ., της οποίας οι ευεργετικές ιδιότητες δεν είναι ευρέως γνωστές και δυστυχώς παραμένει ανεκμετάλλευτη. 

Έτσι, σκοπός της εταιρίας μας δεν είναι μόνο το κέρδος αλλά και η ανάδειξη των ευεργετικών ιδιοτήτων της ρίγανης Σαμοθράκης και η προώθησή της σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό, μέσω της πώλησης των προϊόντων μας. 

Παράλληλα, επιθυμούμε τα προϊόντα μας, με την μορφή συσκευασίας που επιλέξαμε, να μπορούν να αναγνωριστούν από τους τυφλούς και να ευαισθητοποιήσουμε την Ελληνική κοινωνία σε θέματα προσβασιμότητας των συνανθρώπων μας με προβλήματα όρασης σχετικά με τα προσφερόμενα καταναλωτικά αγαθά. Στην υλοποίηση αυτής της ιδέας εξαιρετική ήταν η βοήθεια του κ. Μπαλάσκα Σπύρου, υπεύθυνο τυπογραφείου του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης τυφλών στην Αθήνα.

Από την αρχή μοιράσαμε τους ρόλους ανάλογα με τις ικανότητες, τα ενδιαφέροντα και την προσωπικότητα καθενός από εμάς ώστε όλα τα μέλη να είναι ευχαριστημένα και να αποδίδουν τα μέγιστα. 

Με την επιστημονική καθοδήγηση του κ. Αντώνη Καρπούζη, Καθηγητή Δερματολογίας και Διευθυντή της Δερματολογικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Γενικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης για την παραχώρηση επιστημονικών άρθρων, τα οποία τεκμηριώνουν την επίδραση του αιθέριου ελαίου της ρίγανης στην πιτυρίδα και του κ. Αθανάσιου Κυμπάρη, Αναπληρωτή Καθηγητή και Διευθυντή του Εργαστηρίου Χημείας/Βιοχημείας του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης για την ανάλυση, που πραγματοποίησε στο αιθέριο έλαιο της ρίγανης και την βιβλιογραφία που μας συνέστησε, του κ. Παπαδάκη γεωπόνου και πρώην διευθυντή στη διεύθυνση αγροτικής οικονομίας και του εθελοντή συμβούλου κ. Πετρίδη αρχίσαμε την παραγωγή των προϊόντων, αναζητήσαμε χορηγίες και τρόπους διαφήμισης και ξεκινήσαμε τις πωλήσεις. 

Όσο βλέπαμε τις προσπάθειες μας να καρποφορούν, την επιχείρησή μας να αναπτύσσεται και τα οράματά μας να πραγματοποιούνται τόσο ο ενθουσιασμός και η όρεξή μας μεγάλωνε, γεμίζοντας μας με πάθος και περισσότερη αγωνία για το αποτέλεσμα.

Από το ταξίδι μας στον συναρπαστικό κόσμο των επιχειρήσεων αποκομίσαμε και συνεχίζουμε να αντλούμε γνώσεις, εμπειρίες αλλά και προσωπικά οφέλη: αντιληφθήκαμε τον ρόλο της τεχνολογίας στην ζωή και την αναγκαιότητα των κανονισμών στην παραγωγή και την διοίκηση, γνωριστήκαμε καλύτερα μεταξύ μας, συνειδητοποιήσαμε την αξία της συνεργατικότητας αλλά και την ευθύνη που συνεπάγεται η συλλογικότητα, αφού το λάθος τους ενός αντανακλούσε σε όλη την ομάδα, καλλιεργήσαμε ηγετικές ικανότητες και κοινωνικές δεξιότητες ενώ δεθήκαμε συναισθηματικά και δημιουργήσαμε πιο ουσιαστικές σχέσεις

Σ’ αυτήν την διαδρομή συμπαραστάτες και βοηθοί ήταν πάντα ο διευθυντής του σχολείου μας κος Σ. Πούκης, οι καθηγητές μας Κα Β. Φούρναρη, Αγγλικής Φιλολογίας, Κα Χ. Σιτσανλή, Μαθηματικός και ο κος Δ. Κοντογιάννης, Χημείας, οι οποίοι μας καθοδηγούν και μας ενθαρρύνουν σε όλη την διάρκεια του προγράμματος, γι’ αυτό και τους ευχαριστούμε θερμά!

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ

Γενική Διευθύντρια: Σεφερίδου Ιωάννα

Γραμματεία Διεύθυνσης: Χουρίδη Μαρία

Διευθύντρια Marketing: Παυλάκη Μαρία

Διευθύντρια Πληροφοριακών Συστημάτων: ΤοφανέλΝτενίσα

Διευθύντρια Μηχανογράφησης: ΜπατζάκαΜαρινέλα

Τμήμα Μηχανογράφησης: Στέλλα Στογιαννίδου, Αναστασία Στογιαννίδου

Διευθύντρια Οικονομικών: Πασχαλίδου Κωνσταντίνα

Τμήμα Οικονομικών: Ρόντο Αλεξάνδρα, Πανταγγέλου Μαρία-Ζασεντ

Διευθυντής Διοίκησης: Νατμπράουν Ιάκωβος

Τμήμα Διοίκησης: Παππάς Δημήτρης

Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού: Παρωτίδου Ιωάννα

Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού: ΣαρκετζήΜαρκέλα

Διευθύντρια Προμηθειών: Πλουμίδου Δέσποινα

Τμήμα Προμηθειών: Νταλός Ζήσης, Νταντάκας Δημήτρης

Διευθυντής Ποιοτικού Ελέγχου: Σωτηρίου Χρυσάνθη

Τμήμα Ποιοτικού Ελέγχου: Κατριτζίδου Ιωάννα, Τσακαλίδη Γεωργία

Διευθύντρια Πωλήσεων: Τέλλιου Μαρία

Τμήμα Πωλήσεων: Μπαμπαλίτη Ευαγγελία, Γκουρτζίδου Φωτεινή

Latest News

Οι ρυθμίσεις που ζητούν τα Καταστήματα Καφέ-Εστίασης της Αλεξ/πολης

Καλούνται οι Βουλευτές του Νομού Έβρου να συστρατευθούν και να βοηθήσουν Ένας χρόνος έχει περάσει από τις προεκλογικές εξαγγελίες...

4o Πακέτο μέτρων για την οικονομία

Ποιες είναι οι παρεμβάσεις της Κυβερνήσεως στην Αγορά, λόγω κορωνοϊού - Οι συμπληρωματικές δαπάνες στον Κρατικό Προϋπολογισμό ανέρχονται για Μάρτιο και Απρίλιο,...

Επιτακτική η ανάγκη ανακαίνισης του Σιδ/κου Σταθμού Πυθίου

Ο Ιστορικός Σταθμός του ΟΣΕ πρέπει να ανακαινισθεί και να επαναλειτουργήσει - Πολλαπλά τα οφέλη για τον ακριτικό Νομό μας

Πως εξαπλώθηκε η Ισπανική Γρίπη στην Αλεξ/πολη

Η πανδημία του 1918 βρήκε το τότε  Dedeagats υπό Βουλγαρική Κατοχή - Στην πόλη μας υπάρχει ακόμη το Βρετανικό Στρατιωτικό Κοιμητήριο (τα...

More Articles Like This