9.4 C
Alexandroupoli
Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου, 2020

Οι Τούρκοι ψαράδες «γκριζάρουν» τώρα και το Θρακικό Πέλαγος

Όχι μόνο λεηλατούν τα αλιευτικά αποθέματα, αλλά με την βοήθεια της τουρκικής Ακτοφυλακής, απειλούν τους ψαράδες μας, που φοβούνται για την ασφάλειά τους – Την ίδια στιγμή το ελληνικό Κράτος παραμένει …αδιάφορο !!! 

Σε συνεχή εξέλιξη βρίσκεται τουρκική επιχείρηση «γκριζαρίσματος» στο θρακικό πέλαγος, με «ψαράδες» που παρενοχλούν συνεχώς Έλληνες, και ως αποτέλεσμα εκτός από τη μείωση των αποθεμάτων, κινδυνεύει και η ασφάλειά τους.

Η τακτική αυτή των Τούρκων αφορά τον τομέα ψυχολογικών επιχειρήσεων με στόχο την τρομοκράτηση και εξουθένωση του εχθρού, μέσω κινήσεων που φαινομενικά είναι «άκακες».

- Advertisement -

Η κατάσταση τους τελευταίους μήνες έχει κλιμακωθεί, ενώ από τις «θερμές» μέρες του καλοκαιριού μέχρι σήμερα δεν έχει αλλάξει κάτι.

Υπενθυμίζουμε πως ακόμα και στις πρώτες μέρες του έτους, ξέσπασε ένας «πόλεμος» στο Αιγαίο, με Τούρκους να απειλούν με όπλα τους Έλληνες ψαράδες.

Οι Έλληνες ψαράδες δηλώνουν πως είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τους Τούρκους που τους παρενοχλούν συνεχώς, ώστε να τους πάρουν την ψαριά και να δημιουργήσουν γκρίζες ζώνες.

Η τουρκική ακτοφυλακή απειλεί αδιάκοπα τους Έλληνες ψαράδες που προσπαθούν να βγάλουν ένα καλό μεροκάματο, ενώ το Κράτος αδιαφορεί πλήρως για την επικίνδυνη αυτή κατάσταση..

Έτσι λοιπόν, το ζήτημα δεν είναι καινούργιο, όμως παραμένει επίκαιρο αφού η κατάσταση δεν άλλαξε ούτε μετά την οδηγία που εξέδωσε το Υπουργείο Δασών & Γεωργίας της Τουρκίας προς τους τούρκους αλιείς, να μην ψαρεύουν σε ελληνικά χωρικά ύδατα.

«Η θάλασσά μας είναι γεμάτη τουρκικά σκάφη, 6 ναυτικά μίλια είναι τα χωρικά ύδατα όλο κι όλο. Τόσα χρόνια έπρεπε να είχαμε έρθει σε συνεννόηση μαζί τους ως κράτος, εμείς ως Ελληνες φταίμε», δηλώνει ο πρόεδρος του Αλιευτικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης Δημήτρης Σαρίκας.

Αποτέλεσμα της κατάστασης, η δραματική μείωση των αποθεμάτων για τους έλληνες ψαράδες, οι οποίοι κατά το παρελθόν έχουν δεχθεί και πυρά μέσα στα σκάφη τους.

«Επειδή δουλεύουν παράνομα, δουλεύουν και με μεγαλύτερη επιτυχία. Το 40% του θαλάσσιου αποθέματος μας το παίρνουν αυτοί», προσθέτει ο Δημήτρης Σαρίκας.

Οι αλιείς της Αλεξανδρούπολης είχαν συνυπογράψει και εξώδικο προς τα αρμόδια υπουργεία ενάντια στις τουρκικές παραβιάσεις, στο οποίο σημείωναν ότι πλέον φοβούνται για την ασφάλειά τους.

«Απάντηση δεν πήραμε ποτέ», τονίζει ο κ. Σαρίκας.

pentapostagma.gr

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Αναβιώνει στο δικαστήριο ο βιασμός και η δολοφονία

Της 34χρονης Ζωής Δαλακλίδου, στην Ξάνθη – Ο παρανοϊκός γείτονάς της, την βίασε και την έκαψε ζωντανή...

Άνοιξε το ρεύμα της Εγνατίας

Από την Μέστη προς Κομοτηνή, μετά την ολοκλήρωση των ασφαλτοστρώσεων Με ανακοίνωσή της, η...

Μεγάλο ενδιαφέρον για το νέο πρόγραμμα «Γέφυρα»

Η ημερίδα στο Επιμελητήριο Έβρου – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι – Πώς μπορούν να λάβουν κρατική επιδότηση 9 μηνών

Όλοι οι Εβρίτες στο πλευρό του Φεριώτη

«Προβοκάτσια» μυρίζει η συμπλοκή Τούρκων λαθρομεταναστών με τον 32χρονο κτηνοτρόφο – Να μην επιτρέψουμε να μαραθεί ο Πατριωτισμός των Ακριτών του Έβρου...

Οι Ένοπλες Δυνάμεις ας είναι παράδειγμα για την Κυβέρνηση

Λαθρομετανάστες, νέοι, ετοιμοπόλεμοι, σε αρίστη φυσική κατάσταση, συντονίζονται μέσω τηλεφώνων – Πότε όμως θα ξυπνήσει το πολιτικό μας σύστημα;

More Articles Like This