9.4 C
Alexandroupoli
Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2020

ΟΧΙ ΣΤΟ «ΣΤΕΝΕΜΑ» ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗΣ ΛΕΩΦΟΡΟΥ

Ας βάλουμε επιτέλους φρένο στις «κακίες» που διαπράττει εις βάρος της Αλεξανδρούπολης, ο Βαγγέλης Λαμπάκης – Παραλάβατε μία ωραία πόλη με Λεωφόρους και φαρδείς δρόμους και τα καταντήσατε …Σοκάκια!!!

 

Η παραλιακή Λεωφόρος της Αλεξανδρούπολης είναι ένα περιποιημένο και φροντισμένο κομμάτι της πόλεως, για το οποίο ακούμε καλά λόγια από τους ξένους επισκέπτες μας.

Αυτό όμως το κομμάτι, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Ευάγγελος Λαμπάκης, βάλθηκε σώνει και καλά να το …αναβαθμίσει και να το βελτιώσει, όπως λέγει.

- Advertisement -

Και μάλιστα την ώρα που η πόλη σε γειτονιές και γύρω οικισμούς, έχει ένα σωρό …«τρύπες» που θα πρέπει ο Δήμος να τις φροντίσει.

Αντ’ αυτού βλέπουμε τον κ. Λαμπάκη να κάνει τα δικά του, γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων του, τις υποδείξεις και αντιρρήσεις των Δημοτών.

Έτσι λοιπόν, αφού πήγε και έστησε το άγαλμα με το κόκκινα ανθρωπάκια δίπλα στο μνημείο των Βιζβύζηδων και πεζοδρόμησε κατά το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» την οδό Κύπρου, την μόνη οδό της πόλεως που οδηγούσε κατ’ ευθείαν στο Λιμάνι, έχει βάλει τώρα στο στόχαστρο και την παραλιακή Λεωφόρο της πόλεως.

Μιλούμε κυριολεκτικά για έργα βιτρίνας που σε τίποτε δεν μπορούν να ωφελήσουν τους Αλεξανδρουπολίτες.

Αντίθετα θα κάνουν την ζωή τους δυσκολότερη με την κατασκευή ποδηλατοδρόμου και την συνακόλουθη μείωση του πλάτους του οδοστρώματος.

Σε άλλη σελίδα σήμερα, δημοσιεύουμε την πρόταση του υποψηφίου Δημάρχου Αλεξ/πολης κ. Παύλου Μιχαηλίδη, του μοναδικού Δημοτικού Συμβούλου επί κεφαλής παράταξης, που όλα αυτά τα χρόνια όρθωσε το ανάστημά του απέναντι στον κ. Λαμπάκη, καταγγέλλοντας τις αυθαιρεσίες του και τις λανθασμένες αποφάσεις που δεσμεύουν το Μέλλον και την Ανάπτυξη της πόλεως.

Και αυτό, όταν όλοι οι άλλοι μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, ήταν «βουβές κεφαλές» δεχόμενοι άβουλα και άκριτα, κάθε αυθαιρεσία του κ. Λαμπάκη.

Σ’ αυτό το σημείο βεβαίως μπαίνει το ερώτημα:

Φταίει μόνον ο κ. Λαμπάκης;

Οι Σύμβουλοί του, που τον άκουγαν και τον χειροκροτούσαν πρόθυμα, δεν έχουν σοβαρό μερίδιο ευθύνης;

Άραγε θα κάνουν ποτέ αυτοκριτική για την αδράνεια και την υποταγή τους στην …«Καίσαρα»;

Τελευταίο παράδειγμα είναι το Πάρκινγκ δίπλα στο Γήπεδο «Φώτης Κοσμάς».

Ένας χώρος ωραίος, ασφαλτοστρωμένος, με επαρκέστατο φωτισμό, ο οποίος τώρα με τα πλακάκια, τα κράσπεδα και τα …«θαλάμια» εισόδου μείωσε δραστικά τον αριθμό των Αυτοκινήτων που μπορούν να σταθμεύσουν.

Ενώ συγχρόνως, αυτές οι ανόητες κατασκευές (έτσι για να ξοδεύονται παράδες) θα δυσκολεύουν αφάνταστα τους οδηγούς, που θα τυραννιούνται κυριολεκτικά, προκειμένου να σταθμεύσουν το αυτοκίνητό τους.

Στην πόλη μας λειτουργούν αρκετά Σούπερ Μάρκετς, που έχουν δικό τους χώρο στάθμευσης, για την εξυπηρέτηση των πελατών τους.

Θα σκεφτόταν πότε να φτιάξουν τέτοια άχρηστα κράσπεδα, μειώνοντας τον αριθμό θέσεων στάθμευσης οχημάτων;

Ασφαλώς ποτέ δεν θα το έκαναν.

Το «έγκλημα» λοιπόν συνεχίζεται με τα έργα στην παραλιακή Λεωφόρο, για να μας φτιάξει ο κ. Λαμπάκης …ποδηλατοδρόμους.

Για το …καλό μας, για την …Υγεία μας!!!

Τώρα για ποια υγεία των κατοίκων μπορούμε να μιλούμε, όταν με το στένεμα των δρόμων για χατίρι των ποδηλατοδρόμων (απ’ όπου περνούν μόλις πέντε ποδηλάτες το 24ωρο) η κυκλοφορία των αυτοκινήτων γίνεται με ρυθμό «σημειωτόν» και τα καυσαέρια ντουμανιάζουν την ατμόσφαιρα, είναι κάτι που ο κ. Δήμαρχος, με τις μονομανίες που τον διακατέχουν, επιμένει να μην το αντιλαμβάνεται.

Αυτά που γράφουμε σήμερα, δεν είναι προϊόν αντιπολιτευτικής διάθεσης.

Εμείς δεν θέλουμε να γίνουμε Δήμαρχοι της Αλεξανδρούπολης.

Σημειώνουμε, ότι την υποψηφιότητά του κ. Ευάγγελου Λαμπάκη, το συγκρότημα του «Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κονδύλη Α.Ε.», την στήριξε δυναμικά και την υποστήριξε «σκανδαλωδώς» με αποτέλεσμα τις καταγγελίες και τα πρόστιμα από το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο.

Ας μην τα ξεχνά αυτά ο «άφιλος» κ. Λαμπάκης, που δεν έχει τίποτα πλέον να προσφέρει στον τόπο, με την υποψηφιότητά του, για 3η θητεία στον Δήμο Αλεξανδρούπολης.

Τα έργα και την συμπεριφορά του τα είδαμε.

Αρκετά.

Σ. Κ.    

 

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

www.elthraki.gr: Φρούδες ελπίδες για την Διακομματική της Θράκης

Δύσπιστοι οι πολίτες για το έργο που θα παράξει η Επιτροπή – Τι δήλωσαν οι ερωτηθέντες στην...

Όχι στην μετακίνηση της 7ης Μ/Κ Ταξιαρχίας από τον Προβατώνα

Το κλείσιμο του Στρατοπέδου «Δελαγραμματίκα» θα είναι καταστροφικό για την τοπική κοινωνία – Τι αναφέρει το ΨΗΦΙΣΜΑ των φορέων της περιοχής –...

H Nτόρα Μπακογιάννη ενημερώθηκε για τις δυνατότητες της Θράκης

Επισκέφθηκε τον Οργανισμό Λιμένος Αλεξ/πολης, καθώς και το Επιμελητήριο Έβρου – Συνάντηση με τους θεσμικούς φορείς

Ο Άρειος Πάγος για την Θράκη

Ευρίσκεται προ των ευθυνών του για την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης» - η Απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου δεν είναι δεσμευτική για την Ελλάδα...

Ετοιμάζεται τώρα να… πολιτευθεί στην Ροδόπη;

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης στην Ευρώπη (ABTTF) Χαλίτ Χαμπίπ Ογλού, καταδικάζει την προσβολή στον Πρόεδρο της «Μητέρας Πατρίδας μας»...

More Articles Like This