9.4 C
Alexandroupoli
Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2020

ΤΙ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ;

Οδηγίες του υπ. Εξωτερικών των Σκοπίων: «Οτιδήποτε περιλαμβάνει τον όρο ‘Μακεδονία’ είναι πλέον δικό μας»!

 

Oι οδηγίες του υπουργείου Εξωτερικών προς τους δημοσιογράφους των Σκοπίων για το πώς πρέπει να χειρίζονται την ονομασία της γειτονικής χώρας και των πολιτών της αποδεικνύουν πόσο εθνικά επιζήμια είναι η Συμφωνία των Πρεσπών.

Στις οδηγίες προς τους δημοσιογράφους σημειώνεται ότι η υπηκοότητα είναι «Μακεδονική/πολίτης της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας».

- Advertisement -

Το υπουργείο Εξωτερικών της γειτονικής χώρας σημειώνει, επίσης, ότι η Βόρεια Μακεδονία έχει «Μακεδονική» γλώσσα και ότι αυτή η λέξη θα πρέπει να χρησιμοποιείται όταν μιλά κανείς «για τη γλώσσα μας, την ιστορία μας, την κουλτούρας μας, την κληρονομιά μας, την περιοχή μας και άλλα γνωρίσματα» τονίζοντας ότι οι όροι αυτοί «είναι ξεκάθαρα διαφορετικοί από αυτούς που χρησιμοποιούνται και σχετίζονται με την περιοχή της Μακεδονίας στην Ελλάδα».

Χρησιμοποιώντας παραδείγματα για τη σωστή χρήση του όρου «Μακεδονία» το υπουργείο Εξωτερικών των Σκοπίων υποστηρίζει ότι περιλαμβάνουν την «Μακεδονική» εθνική ταυτότητα, τη «Μακεδονική» γλώσσα, τη «Μακεδονική» κουλτούρα, την «Μακεδονική» περιοχή, τον «Μακεδονικό» λαό, τη «Μακεδονική» ιστορία κτλ. υπογραμμίζοντας ότι το επίθετο «βόρεια» δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται στις προαναφερθείσες περιπτώσεις!

Τι καταφέραμε λοιπόν; Οτιδήποτε σχετίζεται με την Μακεδονία, ουσιαστικά δόθηκε στους Σκοπιανούς οι οποίοι σε ελάχιστο χρονικό διάστημα θα εμφανίζονται προς άπαντες ως οι μόνοι και μοναδικοί κάτοχοι και κληρονόμοι της Μακεδονίας.

Όσο για την Μακεδονία η οποία βρίσκεται επί ελληνικού εδάφους θα περάσουν στην συνείδηση όλων ότι αποτελεί περιοχή «υπό αμφισβήτηση και ξένη κατοχή» αφού θα μοιάζει ως αποκομμένη από τους πραγματικούς «ιδιοκτήτες»

Εδώ φαίνεται και η μεγάλη αμάθεια της ελληνικής κυβέρνησης να δεχτεί ένα όνομα με 2 λέξεις και όχι με μια σύνθετη. Οι δύο λέξεις πολύ εύκολα η μια μπορεί να παραληφθεί με το πέρασμα του χρόνου και να μείνει η «βασική», κάτι που ήδη έχει ξεκινήσει να γίνεται.

Από όλα τα ονόματα πάντως το «Βόρεια Μακεδονία» ήταν ότι χειρότερο για να αποδεχτεί κάποιος μη έχοντας μάθει τίποτα από την ιστορία της Βόρειας και της Νότιας Κορέας και του Βόρειου και του Νότιου Βιετνάμ (εκεί τουλάχιστον οι κάτοικοι ανήκουν στο ίδιο έθνος)

Θεόφραστος Ανδρεόπουλος

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

www.elthraki.gr: Φρούδες ελπίδες για την Διακομματική της Θράκης

Δύσπιστοι οι πολίτες για το έργο που θα παράξει η Επιτροπή – Τι δήλωσαν οι ερωτηθέντες στην...

Όχι στην μετακίνηση της 7ης Μ/Κ Ταξιαρχίας από τον Προβατώνα

Το κλείσιμο του Στρατοπέδου «Δελαγραμματίκα» θα είναι καταστροφικό για την τοπική κοινωνία – Τι αναφέρει το ΨΗΦΙΣΜΑ των φορέων της περιοχής –...

H Nτόρα Μπακογιάννη ενημερώθηκε για τις δυνατότητες της Θράκης

Επισκέφθηκε τον Οργανισμό Λιμένος Αλεξ/πολης, καθώς και το Επιμελητήριο Έβρου – Συνάντηση με τους θεσμικούς φορείς

Ο Άρειος Πάγος για την Θράκη

Ευρίσκεται προ των ευθυνών του για την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης» - η Απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου δεν είναι δεσμευτική για την Ελλάδα...

Ετοιμάζεται τώρα να… πολιτευθεί στην Ροδόπη;

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης στην Ευρώπη (ABTTF) Χαλίτ Χαμπίπ Ογλού, καταδικάζει την προσβολή στον Πρόεδρο της «Μητέρας Πατρίδας μας»...

More Articles Like This