9.4 C
Alexandroupoli
Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2020

Τσίπρας-Ζάεφ συναντώνται στο Μόναχο

Την προσεχή Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019 – Ανησυχεί η Ρωσία για την σταθερότητα στα Βαλκάνια 

Πρόβλημα στην σταθερότητα των Βαλκανίων θέτει η Συμφωνία των Πρεσπών, υποστηρίζει η Ρωσία, η οποία συνεχίζει να αντιδρά στην ένταξη των Σκοπιών στο NAΤΟ.

Ο πρέσβης της Ρωσσίας στην Αθήνα, Αντρέι Μάσλωφ, εξέφρασε την άποψη ότι η Συμφωνία «δεν μπορεί να ενισχύσει την σταθερότητα και την ασφάλεια στα Βαλκάνια», κάνοντας λόγο για «μια επιταχυνόμενη, πυρετώδη εισδοχή μιας μικρής βαλκανικής χώρας στο ΝΑΤΟ». 

- Advertisement -

Υπογράμμισε ότι η όλη διαδικασία επικύρωσης της Συμφωνίας από το κοινοβούλιο των Σκοπάρν έγινε εν μέσω σοβαρής παραβίασης του εσωτερικού δικαίου, κάνοντας αναφορά στο δημοψήφισμα, σχετικά με το θέμα του ονόματος, ο Ρώσος διπλωμάτης τόνισε ότι είναι ένα ζήτημα που αφορά μόνο στις δυο χώρες.

Ο κ. Μάσλωφ μίλησε και για τον αγωγό «Turkish Stream», που θα αποτελέσει «έναν ισχυρό παράγοντα, που μπορεί να διασφαλίσει την αύξηση τής ενεργειακής ασφαλείας και σταθερότητας στην Ευρώπη».

Προσέθεσε ότι μόνο το 2018 οι προμήθειες ρωσικού αερίου από την Ελλάδα αυξήθηκαν άνω του 10%.

Έν τω μεταξύ, μεγάλο ενδιαφέρον θα έχει η πρώτη συνάντηση των Πρωθυπουργών Ελλάδος και Σκοπιών μετά την κύρωση τής Συμφωνίας στο Μόναχο, την προσεχή Παρασκευή, στο πλαίσιο διεθνούς συνεδρίου. 

Οι δύο πολιτικοί θα βραβευθούν για την προσφορά τους υπέρ της συνεννοήσεως και επιλύσεως των διαφορών των δύο χωρών.

Χθες Δευτέρα απεστάλλη στα Σκόπια η ρηματική διακοίνωση, που θα ενημερώνει πως ολοκληρώθηκε η διαδικασία τόσο της κυρώσεως της Συμφωνίας όσο και του Πρωτοκόλλου Έντάξεως της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ, με την οποία ξεκινούν και οι υποχρεώσεις της.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος είπε ότι μετά τις 15 Φεβρουάριου θα είναι υποχρεωτική η χρήση της νέας ονομασίας από τους γείτονες σε όλα τα νέα έγγραφα και τους διεθνείς οργανισμούς.

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

www.elthraki.gr: Φρούδες ελπίδες για την Διακομματική της Θράκης

Δύσπιστοι οι πολίτες για το έργο που θα παράξει η Επιτροπή – Τι δήλωσαν οι ερωτηθέντες στην...

Όχι στην μετακίνηση της 7ης Μ/Κ Ταξιαρχίας από τον Προβατώνα

Το κλείσιμο του Στρατοπέδου «Δελαγραμματίκα» θα είναι καταστροφικό για την τοπική κοινωνία – Τι αναφέρει το ΨΗΦΙΣΜΑ των φορέων της περιοχής –...

H Nτόρα Μπακογιάννη ενημερώθηκε για τις δυνατότητες της Θράκης

Επισκέφθηκε τον Οργανισμό Λιμένος Αλεξ/πολης, καθώς και το Επιμελητήριο Έβρου – Συνάντηση με τους θεσμικούς φορείς

Ο Άρειος Πάγος για την Θράκη

Ευρίσκεται προ των ευθυνών του για την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης» - η Απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου δεν είναι δεσμευτική για την Ελλάδα...

Ετοιμάζεται τώρα να… πολιτευθεί στην Ροδόπη;

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης στην Ευρώπη (ABTTF) Χαλίτ Χαμπίπ Ογλού, καταδικάζει την προσβολή στον Πρόεδρο της «Μητέρας Πατρίδας μας»...

More Articles Like This