9.4 C
Alexandroupoli
Tuesday, July 1, 2025

ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΛΘΕΙ ΠΛΟΥΤΟΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ

Το μόνο που ξέρει αυτή η Κυβέρνηση είναι να βάζει φόρους – Τραγική η άρνηση λειτουργίας Ιδιωτικών Πανεπιστημίων στην Ελλάδα – Προκοπή δεν γίνεται με τα επιδόματα – Τσιμουδιά για Συνταγματικό Δικαστήριο  

 

Ας αφήσουμε σήμερα τα μεγάλα εθνικά θέματα στα οποία υποχωρεί η Ελλάδα, για να παίρνει βραβεία από τους Γερμανούς ο κ. Αλέξης Τσίπρας, με τον ομόλογό του των Σκοπίων κ. Ζόραν Ζάεφ (σκασίλα έχουν οι Γερμανοί για Μακεδονία και Μέγα Αλέξανδρο) και ας κοιτάξουμε το μεγάλο εσωτερικό μας θέμα, που είναι η οικονομική κατάσταση τς χώρας.

Υποτίθεται ότι βγήκαμε από τα Μνημόνια (από τα 8 χρόνια των Μνημονίων, τα 4 ήταν με Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ) αλλά οι επιπτώσεις τους κάθε μέρα και περισσότερο μεγενθύνονται.

- Advertisement -

Τα λουκέτα στα μαγαζιά παραμένουν, η ανεργία βρίσκεται στην κορυφή μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι μορφωμένοι νέοι εγκαταλείπουν τη χώρα και εμείς τρώμε τις σάρκες μας προκειμένου να παραμείνουμε ζωντανοί.

Γιατί η πτωχοποίηση των Ελλήνων συνεχίζεται, με κατασχέσεις ακινήτων και τραπεζικών καταθέσεων, για οφειλές προς το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία.

Αδυνατούν σήμερα οι Έλληνες να ανταποκριθούν στις φοροδοτικές υποχρεώσεις τους, γι’ αυτό και το έλλειμμα εσόδων του Δημοσίου μεγαλώνει περισσότερο.

Την ίδια στιγμή, το Δημόσιο Χρέος της χώρας έχει αυξηθεί κατά 20 ΔΙΣ, κατά το έτος 2018, από τις σπατάλες της Κρατικής μηχανής.

Για να καλοπερνά το Γκουβέρνο, π.χ. με το Προεδρικό Αεροπλάνο και τα 11 νέα μενού φαγητών, που σερβίρονται στις πτήσεις του.

Τα ελληνικά προϊόντα δεν είναι πλέον ανταγωνιστικά, καθώς επιβαρύνονται εκτός των άλλων, με ΦΠΑ 24%, όταν όλες οι χώρες γύρω μας, έχουν ΦΠΑ 10%.

Την ίδια στιγμή η επιχειρηματικότητα βάλλεται αγρίως, αντί να ενισχύεται και ο κρατισμός παραμένει κυρίαρχη ιδεολογία των κυβερνώντων, που θεωρούν την ….Βενεζουέλα, ιδανικό μοντέλο για την χώρα μας.

Η δημιουργία νέου πλούτου, με την προσέλκυση επενδύσεων, για να μπορέσει να ανασάνει η οικονομία μας, είναι πασιφανές πως δεν ανήκει στις προτεραιότητες της σημερινής κυβέρνησης.

Γι’ αυτό και προχθές, κατά την ψήφιση των προς Αναθεώρηση Διατάξεων του Συντάγματος, το μέγα θέμα της ίδρυσης-λειτουργίας ιδιωτικών Πανεπιστημίων στην Ελλάδα, μπήκε πάλι στο περιθώριο.

Η ευκαιρία ανάπτυξης της χώρας χάθηκε από τους ανθρώπους της «Αριστεράς και της Προόδου», που αποδεικνύονται πλέον ξεκάθαρα, Σκοταδιστές και οπισθοδρομικοί.

Κι όμως η Ελλάδα, θα μπορούσε να γίνει ξανά ο ΟΜΦΑΛΟΣ ΤΗΣ ΓΗΣ.

Να γίνει πάλι ο πνευματικός φωτοδότης της Μεσογείου είναι τίτλος που δικαιωματικά της ανήκει, καθώς εδώ σ’ αυτά τα χώματα και από αυτό το φως, δημιουργήθηκε η κοιτίδα του σημερινού Παγκόσμιου Πολιτισμού.

Χιλιάδες θέσεις εργασίας θα μπορούσαν να δημιουργηθούν από την λειτουργία των Ιδιωτικών Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων όπως συμβαίνει στις άλλες χώρες της Δύσεως, αλλά και της Ανατολής.

Το τόλμησαν και πέτυχαν η Κύπρος, η Τουρκία, η Βουλγαρία κ.λπ. κ.λπ..

Εμείς γιατί όχι;

Γιατί να στέλνουμε τα ελληνόπουλα για σπουδές στο εξωτερικό, και να ξοδεύουμε συνάλλαγμα, αντί να μαζεύουμε πλούτο από την λειτουργία αυτών των ιδρυμάτων;

Αντ’ αυτών επιμένουμε στη σημερινή αθλιότητα των Δημοσίων Πανεπιστημίων, της δήθεν «ΔΩΡΕΑΝ» Α-ΠΑΙΔΕΙΑΣ, που κατάντησαν αποθήκες «Μολότωφ» και εμπορίας Ναρκωτικών.

Και τι μας είπε ο ανεκδιήγητος Υπουργός Παιδείας κ. Κ. Γαβρόγλου;

Ότι Ιδιωτικά Πανεπιστήμια δεν πρέπει να γίνουν, γιατί στο εξωτερικό έχουν «φέσια» εκατομμυρίων, από τους φοιτητές που δεν πληρώνουν τα δίδακτρα !!!

«Ράβδος εις γωνίαν, άρα βρέχει» .

Θα εξακολουθήσουμε λοιπόν να σερνόμαστε, άξιοι της μοίρας μας και των επιλογών που κάναμε.

Η Ελλάδα κατρακυλά σε όλα τα επίπεδα.

Η υπογεννητικότητα οδηγεί σε συρρίκνωση του πληθυσμού της χώρας, όταν η γειτονική Τουρκία αυξάνεται, κατά 1,3 εκατομμύρια κάθε χρόνο.

Και χωρίς νέο πλούτο, ούτε καν τις ελάχιστες ανάγκες Άμυνας της χώρας, δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε.

Απογοήτευση, αηδία και αγανάκτηση.

Γιατί αυτό που ζούμε σήμερα, δεν είναι αυτό που θέλουμε για την Ελλάδα.

Με τα επιδόματα «παρασιτισμού» κοινωνικών ομάδων και τις 120 δόσεις των οφειλών προς το Δημόσιο, προκοπή δεν γίνεται.

Όμως υπάρχει και κάτι άλλο:

Είμαστε η μοναδική χώρα, που εκτός των ιδιωτικών Πανεπιστημίων, δεν έχει και Συνταγματικό Δικαστήριο.

Που το έχουν ακόμη και η Αλβανία και τα Σκόπια.

Γιατί κανένα κόμμα δεν ζήτησε να συμπεριληφθεί η δημιουργία του στην Αναθεώρηση του Συντάγματος;

Πού πάμε;

Σ. Κ.   

 

Aegean
Tuesday, July 1, 2025

Latest News

Σύσκεψη ελαιοπαραγωγών στα Δίκελλα Αλεξανδρούπολης

Οργή και αγανάκτηση επικρατεί στον αγροτικό κόσμο του Έβρου, με τους ελαιοπαραγωγούς να στέλνουν ξεκάθαρο μήνυμα ότι δεν θα...

More Articles Like This