9.4 C
Alexandroupoli
Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2021

Ζητούν στην Καβάλα μια γέφυρα από τον Στρατό

Για να λυθεί προσωρινά  το πρόβλημα κυκλοφορίας, μετά την κατάρρευση της γέφυρας, μπροστά από το παλαιό Νοσοκομείο της Καβάλας – Το Δ’ Σ.Σ. εξετάζει το αίτημα

 

Tην παρέμβαση του Στρατού με τη διάθεση μια στρατιωτικής γέφυρας τύπου Bailey προκειμένου να λυθεί προσωρινά το πρόβλημα στο παλαιό Νοσοκομείο, ζήτησε με έγγραφο του προς το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ο δήμος Καβάλας. Αυτό έκανε γνωστό η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα σε έκτακτη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε.

Μιλώντας για το ζήτημα στον Alpha 88.6 ο κ. Τσανάκα αφού τόνισε ότι προτίμησε να ενημερώσει για το αίτημα αυτό τους Καβαλιώτες μέσω της συνέντευξης τύπου και όχι στο δημοτικό συμβούλιο, επειδή δεν το παρακολουθούν πολλοί τόνισε ότι «την προηγούμενη εβδομάδα αποφασίσαμε ως δημοτική αρχή, αφού περιμέναμε αρκετό καιρό για να δούμε πως πηγαίνουν οι διαδικασίες σε ότι αφορά τις μελέτες, τόσο για την Γέφυρα όσο και για την Περιμετρική, και κρίναμε ότι έφτασε η στιγμή να προβούμε στο αίτημα προς τον Ελληνικό Στρατό».

- Advertisement -

Στο σημείο αυτό η δήμαρχος έκανε γνωστό ότι ήδη από την πρώτη στιγμή απευθύνθηκε για βοήθεια στον Στρατό αλλά εξήγησε τους λόγους που δεν ζήτησε άμεσα την τοποθέτηση της Γέφυρας. 

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι «το ίδιο βράδυ που έπεσε η Γέφυρα πήρα τηλέφωνο τον Στρατηγό της Μεραρχίας κ. Ρώσση και τον ρώτησα αν υπάρχει διαθεσιμότητα σε στρατιωτικές γέφυρες τύπου Bailey στο 4ο Σώμα Στρατού για να μπορέσουν να μας βοηθήσουν στο συγκεκριμένο σημείο και να αποκατασταθεί η κυκλοφορία.

Ο Στρατηγός με διαβεβαίωσε ότι υπάρχει διαθεσιμότητα, και ότι ο Στρατός είναι στο πλευρό της Καβάλας και των Καβαλιωτών. Εδώ θα πρέπει να πούμε όμως ότι ισχύει αυτό που λέει ο λαός «ουδέν μονιμότερο του προσωρινού». Αν τοποθετούνταν δηλαδή η στρατιωτική γέφυρα δεν θα υπήρχε ενδιαφέρον και πίεση για να γίνουν όλα τα υπόλοιπα. Και ποια ήταν τα υπόλοιπα; Να κινήσουμε το θέμα της Περιμετρικής, που το αρπάξαμε από τα μαλλιά, ενώ ζητήσαμε από την Περιφέρεια να παραγγείλει μια μελέτη για την οδό Νυρεμβέργης, στο σημείο πτώσης της γέφυρας».

Αργεί ακόμα η πραγματογνωμοσύνη…

Επανερχόμενη στο θέμα της Γέφυρας ανέφερε ότι ήδη από τις πρώτες ώρες γνώριζαν στο Δήμο και την Τροχαίο ότι δεν μπορεί ο υπάρχον δρόμος να γίνει διπλής κυκλοφορίες. «απ’ εκείνο το βράδυ ο προϊστάμενος της Τροχαίας, μαζί με την αντιδήμαρχο Τεχνικό Υπηρεσιών, μέτρησαν το πλάτος του δρόμου κι από τότε ξέραμε ότι βάσει της νομοθεσίας χρειαζόμασταν σχεδόν 1,5 μέτρο ακόμη».

Ακολούθως μίλησε για το που βρίσκεται αυτή τη στιγμή το ζήτημα της διενέργειας της πραγματογνωμοσύνης για την πτώση της λέγοντας ότι «την προηγούμενη εβδομάδα επικοινώνησα με τον συμπολίτη μας Μηχανικό που πραγματοποιεί την πραγματογνωμοσύνη για την πτώση της Γέφυρας και έμαθα ότι το θέμα έχει «κολλήσει» στην υπόδειξη των εργαστηρίων που θα κάνουν τα λεγόμενα «καρότα», των δειγμάτων δηλαδή που θα πάρουν από την περιοχή για να διαπιστώσουν σε τι κατάσταση βρίσκεται το τσιμέντο στο σημείο κι αν αντέχει ή όχι. Επομένως είναι φανερό ότι αργούμε πάρα πολύ…».

Γι’ αυτό το λόγο λοιπόν και η δημοτική αρχή αποφάσισε να αποταθεί στον Στρατό για λυθεί το θέμα στα πρότυπα της παρέμβασης του στα Χανιά. «Λόγω ότι έρχεται το καλοκαίρι και ο κυκλοφοριακός φόρτος θα είναι πολύ μεγαλύτερος, προσπάθησα να βρω τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας αλλά έλειπε σε ταξίδι.

Μίλησα με το γραφείο του και αναφέρθηκα στο θέμα που με απασχολεί και είχα απάντηση την Τρίτη (μετά την Καθαρά Δευτέρα) όπου αναφερόταν ότι θα πρέπει να σταλεί ένα έγγραφο προς το ΥΠΕΘΑ το οποίο θα εξεταστεί με συμπάθεια! Εμείς ζητάμε όπως παρενέβησαν στα Χανιά, όπου έστειλαν γέφυρες και όχι μια γέφυρα, να γίνει το ίδιο και σε εμάς. Ευελπιστούμε σε μια θετική απάντηση, αφού κάνουν τις δικές τους έρευνες και μετρήσεις και περιμένουμε την απάντηση τους».

kavalapost.gr

spot_img

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

spot_img

Latest News

Πτυσσόμενο… γήπεδο στην «καρδιά» της Αλεξανδρούπολης

Ένα πτυσσόμενο γήπεδο ποδοσφαίρου βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου, στον αύλειο χώρο της Ζαρίφειου Ακαδημίας Αλεξανδρούπολης. Παιδιά από τις ακαδημίες του Δήμου Αλεξ/πολης,αλλά και ολοκλήρου του...

More Articles Like This