9.4 C
Alexandroupoli
Τρίτη, 11 Αυγούστου, 2020

Η Ορεστιάδα εόρτασε με λαμπρότητα τα «Θεοδώρεια»

Προς τιμήν των Πολιούχων της Αγίων Θεοδώρων – Οι λατρευτικές εκδηλώσεις – Οι ευχές του Μητροπολίτου κ. Δαμασκηνού

 

Με λαμπρότητα η πόλη της Νέας Ορεστιάδος τίμησε και φέτος τους πολιούχους της Αγίους Θεοδώρους, επί τη εορτή του δια κολλύβων θαύματος, το Σάββατο της Α΄ Εβδομάδος των Νηστειών, 16 του μηνός Μαρτίου ε.ε., με προσκεκλημένους Αρχιερείς του οικείου Μητροπολίτου κ. Δαμασκηνού τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ και Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνο.

Οι λατρευτικές εκδηλώσεις, με επίκεντρο τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Θεοδώρων, υπό τον τίτλο «Θεοδώρεια 2019», άρχισαν με την υποδοχή του ιερού λειψάνου της Μεγαλομάρτυρος αγίας Αικατερίνης, από την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, το απόγευμα της Πέμπτης 14ης Μαρτίου ε.ε. Μετά την υποδοχή του ιερού λειψάνου ετελέσθη το μυστήριο του Ευχελαίου από τον Σεβ. Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνό.

- Advertisement -

Το απόγευμα της επόμενης, την Παρασκευή 15η του μηνός Μαρτίου ε.ε., εψάλη ο Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος  του Σεβ. Μητροπολίτου Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου, συγχοροστατούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Εδέσσης,  κ. Ιωήλ και του επιχωρίου κ. Δαμασκηνού. Ο προεξάρχων Ιεράρχης αφού ευλόγησε τους άρτους  στη συνέχεια έψαλε την Α’ Στάση των Χαιρετισμών και μίλησε επίκαιρα.

Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής, της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ, ο οποίος και εκήρυξε τον θείο λόγο, συλλειτουργούντων του Σεβ. Μητροπολίτου Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου και του φιλοξενούντος Μητροπολίτου. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας εχειροτονήθη Πρεσβύτερος ο Διάκονος Χρήστος Κονοπίδης. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας λιτανεύθηκαν, παρουσία των αρχών και πλήθους πιστών, η ιερά εικόνα και τα λείψανα των αγίων στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Παρέστησαν οι Βουλευτές Έβρου Αναστασία Γκαρά και Αναστάσιος Δημοσχάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, ο Δήμαρχος Ορεστιάδος Βασίλειος Μαυρίδης και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο, ο Διοικητής του Δ΄ Σώματος Στρατού Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο Διοικητής της XVI Μεραρχίας Υποστράτηγος Άγγελος Ιλαρίδης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ορεστιάδος Ταξίαρχος Πασχάλης Συριτούδης, εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων και αντιπροσωπείες των σχολικών μονάδων της πόλης.

Ο οικείος Μητροπολίτης μετά το πέρας της λιτανείας, αφού ευχαρίστησε τους προσκεκλημένους Αρχιερείς και τους παρισταμένους επισήμους, ευχήθηκε «οι θεοδώρητοι άγιοι να προστατεύουν την πόλη, να επιδαψιλεύουν την ευλογία του Θεού στον πιστό λαό και να χαρίζουν ειρήνη, πρόοδο και ευημερία στην Πατρίδα μας.»

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

www.elthraki.gr Δυσαρέσκεια των πολιτών από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Τι δήλωσαν στην ηλεκτρονική δημοσκόπηση της «ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ», για τα έργα που μέχρι στιγμής έχουν γίνει 

Πεζοπόροι και ποδηλάτες στην Παν/πολη Κομοτηνής

Υπεγράφη η Σύνδεση για δημιουργία Δικτύου μονοπατιών-πεζοπορικών διαδρομών και θέσεων υπαίθριας αναψυχής Υπογράφηκε την...

Τι ήθελε ο Ακάρ στα σύνορα του Έβρου;

Επισκέφθηκε μονάδες στην Αδριανούπολη, με όλη την ηγεσία των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων Στα σύνορα...

Αντικατάσταση οργάνων σε παιδικές χαρές Νέας Χηλής

Και τοποθέτηση δαπέδου ασφαλείας για την προστασία των παιδιών από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης Στο...

Ποιάν ΑΟΖ θα… υπερασπισθούμε;

Αυτήν που δεν ανακήρυξαν ποτέ οι Πολιτικοί μας; - Στόχος της Τουρκίας είναι η Ιστορική Ταπείνωση της Ελλάδος, με την κατάληψη του...

More Articles Like This