9.4 C
Alexandroupoli
Παρασκευή, 14 Αυγούστου, 2020

ΘΡΑΣΥΤΑΤΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Το Υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας δημοσίευσε φωτογραφίες βατραχανθρώπων να σηκώνουν την Τουρκική Σημαία στο βυθό του Λιμένος της Σούδας, κατά την διάρκεια Άσκησης – Γιατί δεν ακύρωσε ο κ. Κατρούγκαλος την επίσκεψή του στην Τουρκία;  

 

Σε μια προπαγανδιστική κίνηση εξόχως προκλητική προχώρησαν οι τουρκικές SAS που συμμετέχουν στην Άσκηση ARIADNE-19, που φιλοξενείται από την Ελλάδα καθώς στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας δημοσιεύθηκαν φωτογραφίες που απεικονίζουν την τουρκική μονάδα να σηκώνει την τουρκική σημαία στο βυθό της Σούδας!

Η κίνηση αυτή αποσκοπείν να δείξει πως η Τουρκία δεν περιορίζεται στα σημερινά της σύνορα και αποσκοπεί στην ανασύσταση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας ενώ θέτει ζήτημα αμφισβήτησης της ελληνικής κυριαρχίας ακόμα και στην Κρήτη.

- Advertisement -

Φυσικά η κίνηση αυτή αποσκοπεί στο να καταδείξει αμφισβήτηση της ελληνικής ΑΟΖ ακόμα και στην Κρήτη και ότι γενικώς και αορίστως η Άγκυρα επιζητάει μοίρασμα των κοιτασμάτων σχεδόν παντού (βασικά όπου υπάρχουν).

Το ναρκαλιευτικό TCG Akçakoca συμμετέχει στην ΝΑΤΟϊκή αντιναρκική δύναμη SNMCMG-2 (Standing NΑΤΟ Mine Countermeasures Group 2).

Το TCG AKÇAKOCA συμμετέχει στην άσκηση ARIADNE-19, η οποία διοργανώθηκε από την Ελλάδα ως μέρος της Μόνιμης Ομάδας Εργασίας Ναρκών ν του ΝΑΤΟ-2 (SNMCG-2), στο διάστημα 14-21 Μαρτίου.

Στο πλαίσιο της άσκησης το τουρκικό σκάφος κατέπλευσε στο λιμάνι της Σούδας στην Κρήτη. Στο τέλος της επίσκεψης, διεξήχθη ασύμμετρη απειλή, πολεμική αεροπορική πάλη και εκπαίδευση κατά των ναρκών.

Στο πλαίσιο της εκπαίδευσης για την καταπολέμηση των ναρκών εντοπίστηκαν 2 ομάδες κατάρτισης και ένα χειροποίητο εκρηκτικό από τις ομάδες SAS και απλώθηκε η τουρκική σημαία.

Σημειώνεται ότι η Άγκυρα τον Δεκέμβριο δημοσίευσε χάρτη, σύμφωνα με τον οποίο τα τρία τέταρτα της Κρήτης είναι… τουρκικής ιδιοκτησίας!

Σύμφωνα με τον χάρτη, μόνον το ένα τέταρτο της Κρήτης ανήκει στην Ελλάδα και, ως εκ τούτου, ο καθορισμός της ΑΟΖ θα πρέπει να καθοριστεί με έναν τρόπο όπως η Άγκυρα τον αντιλαμβάνεται, δημιουργώντας μια τουρκική λίμνη. Μυρίζονται αέριο και επιδιώκουν να βάλουν χέρι στην Κρήτη, όπως αναφέρει η εφημερίδα ΣΗΜΕΡΙΝΗ της Κύπρου.

Ο χάρτης αυτός αποτυπώνει την αντίληψη ότι το Μάιο του 1913 εκτός της Ελλάδα την Κρήτη διεκδικούσαν η Βουλγαρία, το Μαυροβούνιο και η Σερβία

Οι δυο αυτοί χάρτες δείχνουν ότι εφόσον η Βουλγαρία, η Σερβία και το Μαυροβούνιο παραιτήθηκαν των δικαιωμάτων τους αυτά ανήκαν στην Οθωμανική Αυτοκρατορία και στην Τουρκία ως το κράτος, που αποτελεί τη συνέχεια της. Συνεπώς, στην Ελλάδα ανήκει μόνο το ένα τέταρτο.

Αυτός είναι ο χάρτης που αποτυπώνει την τουρκική λίμνη με την επίκληση και την ερμηνεία που δίδουν Τούρκοι τεχνοκράτες του βαθέως κράτους και ακαδημαϊκοί  στις Συμφωνία του Λονδίνου του 13 και της Λοζάνης του 1923. Εξηγούν, βεβαίως, και το διεθνές δίκαιο, όπως τους βολεύει.

Θεόφραστος Ανδρεόπουλος

***

Σημείωση Ε.Θ.:

Πρέπει επί τέλους να σταματήσουμε αυτό το …«πιπίλισμα της καραμέλας» ότι όσους υβριστικούς χαρακτηρισμούς απευθύνει ο Τούρκος Πρόεδρος κ. Ερντογάν, εντάσσονται στα πλαίσια της προεκλογικής εκστρατείας για τις Δημοτικές Εκλογές, που θα γίνουν στην Τουρκία στο τέλος του μηνός Μαρτίου.

Η Τουρκία καθημερινά, σε όλα τα επίπεδα, απειλεί ευθέως την Ελληνική Κυριαρχία στο Αιγαίο, ενώ κάνει ασκήσεις απόβασης σε Ελληνικά νησιά, στα πλαίσια του άθλιου και ανιστόρητου θεωρήματος του κ. Ερντογάν περί «Γαλάζιας Πατρίδας».

Μετά τη θρασύτατη πρόκληση των Τούρκων βατραχανθρώπων στο Λιμάνι της Σούδας, ο Έλλην Υπουργός Εξωτερικών κ. Κατρούγκαλος, θα έπρεπε πάραυτα να ακυρώσει την επίσκεψή του στην Τουρκία για συνομιλίες με τον ομόλογό του κ. Τσαβούσογλου.

Δεν το έκανε.

Και οι προσβολές έρχονται η μία μετά την άλλη.

Το «Σφάξε με Αγά μου ν’ Αγιάσω» ως πότε θα συνεχισθεί;

Σ. Κ.

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

www.elthraki.gr Δυσαρέσκεια των πολιτών από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Τι δήλωσαν στην ηλεκτρονική δημοσκόπηση της «ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ», για τα έργα που μέχρι στιγμής έχουν γίνει 

Πεζοπόροι και ποδηλάτες στην Παν/πολη Κομοτηνής

Υπεγράφη η Σύνδεση για δημιουργία Δικτύου μονοπατιών-πεζοπορικών διαδρομών και θέσεων υπαίθριας αναψυχής Υπογράφηκε την...

Τι ήθελε ο Ακάρ στα σύνορα του Έβρου;

Επισκέφθηκε μονάδες στην Αδριανούπολη, με όλη την ηγεσία των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων Στα σύνορα...

Αντικατάσταση οργάνων σε παιδικές χαρές Νέας Χηλής

Και τοποθέτηση δαπέδου ασφαλείας για την προστασία των παιδιών από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης Στο...

Ποιάν ΑΟΖ θα… υπερασπισθούμε;

Αυτήν που δεν ανακήρυξαν ποτέ οι Πολιτικοί μας; - Στόχος της Τουρκίας είναι η Ιστορική Ταπείνωση της Ελλάδος, με την κατάληψη του...

More Articles Like This