9.4 C
Alexandroupoli
Δευτέρα, 13 Ιουλίου, 2020

Η μαζική φυγή νέων ανθρώπων οδηγεί σε ερήμωση τις Σάπες 

Θλίψη στους κατοίκους προκαλεί το κλείσιμο του Υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας – Αυξάνεται η ανεργία – Μειώνεται ο πληθυσμός στην γύρω περιοχή  

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

- Advertisement -

Η εικόνα στις Σάπες προκαλεί θλίψη και οι κάτοικοι της περιοχής δείχνουν να μην μπορούν να βρουν κίνητρο – ιδίως οι νέοι σε ηλικία – για να παραμείνουν στην περιοχή. 

Το τελευταίο χτύπημα, στην ήδη δοκιμασμένη περιοχή των Σαπών ήταν το λουκέτο, που έβαλε το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στις Σάπες, επιβεβαιώνοντας έτσι τις εξελίξεις και την ενημέρωση που είχαν επαγγελματίες του οικισμού προ μηνών.

«Πρόκειται για ακόμα ένα χτύπημα για την περιοχή μας» λέει ο κ. Γιώργος, Συνταξιούχος , ο οποίος βλέπει τις Σάπες να είναι σε τραγική κατάσταση. «Κάποτε εδώ η περιοχή έσφυζε από ζωή. Στην περίοδο των καρναβαλιών, εμείς και το Σουφλί είχαμε λαοθάλασσα. 

Τώρα δυστυχώς μόνο μία ημερήσια εκδήλωση δεν μπορεί να φέρει κόσμο στην περιοχή» λέει με θλίψη ενθυμούμενος τα παλιά καλά χρόνια των Σαπών και συμπληρώνει «ο πληθυσμός συνεχώς συρρικνώνεται καθώς οι νέοι φεύγουν και μένουν εδώ μόνο οι ηλικιωμένοι. Αλήθεια όμως, γιατί να μείνει κάποιος εδώ όταν δεν υπάρχουν δουλειές;» διερωτάται.

«Σήμερα κάποιοι ψάχνουν τον χαμένο θησαυρό ενώ εμείς ψάχνουμε τον λόγο για να μείνουμε στις Σάπες», δηλώνει επαγγελματίας της πόλης των Σαπών, που βλέπει με στενοχώρια την μία επιχείρηση μετά την άλλη να βάζει λουκέτο και παράλληλα όλες τις υπηρεσίες να φεύγουν από την περιοχή. «Κάποτε η Οδός Παπαδήμα ήταν γεμάτη, είχαμε κόσμο και επισκέπτες, τώρα εδώ όποιος κάνει μία βόλτα θα πάθει κατάθλιψη» επισημαίνει.

«Οφείλουν να βρουν λύση πριν είναι αργά» επισημαίνει ένας ακόμα συνταξιούχος, ο κ. Δημήτρης, ο οποίος καθημερινά πίνει τον καφέ στις Σάπες στο καφενείο μαζί με τους υπόλοιπους και προτείνει να δοθούν κίνητρα σε επιχειρήσεις προκειμένου να έρθουν στη γύρω περιοχή και να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας. 

«Σε κάθε άλλη περίπτωση σε μία δεκαετία οι Σάπες και τα γύρω χωριά θα σβήσουν από τον χάρτη» προβλέπει με πόνο ψυχής.

Ένα θέμα που δημιουργείται με το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας είναι η εξυπηρέτηση των κατοίκων των γύρω περιοχών. 

Οι Σάπες είναι μία περιοχή που καλύπτει γεωγραφικά μεγάλο μέρος χωριών με τον κόσμο να μην είναι εξοικειωμένος με τις νέες τεχνολογίες, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργεί άγχος και αναστάτωση. 

Πλέον, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση που έχει κολληθεί στο κλειστό πλέον κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, όσοι θέλουν να εξυπηρετηθούν πρέπει να επισκεφτούν το Κεντρικό Κατάστημα στην Κομοτηνή.

Βασίλης Στοάκης 

***

Σημείωση Ε.Θ.:

Το ρεπορτάζ κάνει λόγο γενικώς, για μείωση του πληθυσμού στην περιοχή των Σαπών.

Στην ουσία σε συρρίκνωση βρίσκονται οι Χριστιανικοί πληθυσμοί, ενώ των Μουσουλμάνων σημειώνουν αυξητική τάση.

Αυτά για να μην μπερδευόμαστε.

Σ. Κ. 

Προηγούμενο άρθροΠέμπτη 14 Μαρτίου 2019
Επόμενο άρθροΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΙΤΣΙΡΙΚΑΔΑ

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Θετικός 10χρονος Σέρβος στην Θάσο

Βρέθηκε με κορωνοϊό, κατά την διάρκεια εγχείρησης στο Νοσοκομείο Καβάλας

Οι ιστορικοί τίτλοι κυριότητος της Αγίας Σοφίας

-1. Ο ναός αυτός ως Εκκλησία ανήκει στους Ρωμιούς  -2. Ως Μνημείο ανήκει σε...

Η ενεργειακή μετάβαση προτεραιότητα της «ΚΕΔΕ»

Έρχεται η ηλεκτροκίνηση των αυτοκινήτων – Προέχει η παραγωγή ηλεκτρισμού, με φθηνό κόστος – Η χρήση της γεωθερμίας από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης

Έρχονται οι αποζημιώσεις για το χαλάζι

Για τις ζημίες εντός των οικιών, που προκλήθηκαν κατά την περσινή πρωτοφανή χαλαζόπτωση, σε περιοχές του Δήμου Αλεξανδρούπολης

Νέες εξαγγελίες για την… Θράκη

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προτείνει την σύσταση Διακομματικής Επιτροπής, με στόχο την Ανάδειξη και Ανάπτυξη της ακριτικής Θράκης – Ευχή και ελπίδα,...

More Articles Like This