9.4 C
Alexandroupoli
Τρίτη, 11 Αυγούστου, 2020

Ο καταδρομέας που γεφύρωσε την ιστορία 

Την Κρήτη με την Μακεδονία – Αλλοίμονο στους Στρατούς που περιμένουν να νικήσουν, τηρώντας τους κανονισμούς ασφαλείας 

 

Αυτός ο Κρητικός είναι άξιος των προγόνων του. Και ιδι­αιτέρως εκείνων οι οποίοι πριν 100 και πλέον χρόνια ξεκί­νησαν από την Κρήτη και σήκωσαν τα όπλα κατά των βαρβάρων πού επιβουλεύοντο την Μακε­δονία. 

Ήσαν εκείνοι πού υπήρξαν ο κυματοθραύστης απέναντι στην προσπάθεια εκσλαβισμού τής ελληνικής ψυχής των Μακεδόνων. Ήσαν οι «άτακτοι», που απετέλεσαν την προφυλακή τού Ελληνικού Στρατού πού το 1912 απελευθέρωσε τα χώματα τής Μακεδονίας.

- Advertisement -

Αυτός ο Κρητικός εκλήθη να υπηρετήσει την θητεία του. Και υπερέβη το στενά εννοούμενο καθήκον. Οικεία και ελευθέρα βουλήσει, εδήλωσε αλεξιπτωτιστής και από τους ουρανούς που διέσχιζε έστειλε το μήνυμά του σε ολόκληρη την Ελλάδα: «Μακεδονία Ξακουστή». 

Αυτό τραγουδούσε πέφτοντας με το αλεξίπτωτο και δεν υπήρξε ελληνική ψυχή πού να μην την άγγιξε ο αυθόρμητος τόνος τής φωνής του και η ήρεμη αποφασιστικότητά τού βλέμματός του.

Ναι, αυτός ο Κρητικός παραβίασε κάποιους κανόνες ασφαλείας.

Αλλά αλλοίμονο στους Στρατούς πού περιμέ­νουν να κερδίσουν νίκες τηρώντας τους κανόνες ασφαλείας. Αναρωτήθηκαν αυτοί πού -υποκριτικά- μιλούν για ασφάλεια ποιους κανόνες τήρησαν οι Μακεδονομάχοι; Ποιους κανόνες τήρησαν οι πρόγονοί μας πού πήραν τα όπλα το 1821; Ναι, πρέπει να ελεγχθεί πειθαρχικά. 

Αλλά είναι από τις περιπτώσεις εκείνες κατά τις όποιες ο διοικητής του θα πρέπει να τον επιπλήξει δημοσίως και, στην συνέχεια, κά­ποιος ανώτερος -γιατί όχι ο ίδιος ο υπουργός Εθνικής Αμύνης;- να τον καλέσει, ανεπισήμως, και να τού σφίξει το χέρι. Κι εκείνη την στιγμή θα διερμηνεύει τα αισθήματα όλων των Ελλήνων. 

Για τους οποίους το τραγούδι τού αλεξιπτωτιστή υπήρξε αναβάπτιση στα νάματα των εθνικών ιδεωδών.

Αυτόν τον Κρητικό πρέπει να τον δούμε σε λίγες μέ­ρες, όταν στην επέτειο τής 25ης Μαρτίου ο Στρατός θα παρελαύνει, σημαιοφόρο των καταδρομών. 

Δεν ξέρουμε αν προβλέπεται ή δεν προβλέπεται από κανονισμούς. Ξέ­ρουμε ότι τα εθνικά μηνύματα δεν δίδονται διά των κανο­νισμών. 

Και επειδή πολλά λέγονται και πολλά ακούγονται, ό Κρητικός αλεξιπτωτιστής πού μίλησε στις ψυχές των Ελλή­νων παραμένει στις ειδικές δυνάμεις. Μετά τον σάλο πού έχει εγερθεί, το ΓΕΣ έσπευσε να διαβεβαιώσει ότι «απλώς» ελέγχεται. 

Ότι διεξάγεται μία «απλή διοικητική εξέταση», πού άφορά μόνον στην ενδεχομένη παραβίαση των κα­νόνων ασφαλείας. Ας προσέξουν όμως οι αρμόδιοι. 

Από αυτόν τον Καταδρομέα την «πουλάδα» δεν μπορούν να την αφαιρέσουν. Αυτό προβλέπουν οι κανονισμοί πού με τέτοια ευλάβεια επικαλούνται. Έχει κάνει τα πέντε προβλεπόμενα άλματα, πού σημαίνει ότι η εκπαίδευσίς του έχει ολο­κληρωθεί. 

Και στην συνείδηση τού Έθνους θα είναι ο Καταδρομέας-Σύμβολο. 

Που γεφυρώνει την ιστορία… με το σήμερα… με το αύριο… Και για μίαν ακόμη φορά την Κρή­τη με την Μακεδονία.

Ευθ. Π. Πέτρου

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

www.elthraki.gr Δυσαρέσκεια των πολιτών από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Τι δήλωσαν στην ηλεκτρονική δημοσκόπηση της «ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ», για τα έργα που μέχρι στιγμής έχουν γίνει 

Πεζοπόροι και ποδηλάτες στην Παν/πολη Κομοτηνής

Υπεγράφη η Σύνδεση για δημιουργία Δικτύου μονοπατιών-πεζοπορικών διαδρομών και θέσεων υπαίθριας αναψυχής Υπογράφηκε την...

Τι ήθελε ο Ακάρ στα σύνορα του Έβρου;

Επισκέφθηκε μονάδες στην Αδριανούπολη, με όλη την ηγεσία των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων Στα σύνορα...

Αντικατάσταση οργάνων σε παιδικές χαρές Νέας Χηλής

Και τοποθέτηση δαπέδου ασφαλείας για την προστασία των παιδιών από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης Στο...

Ποιάν ΑΟΖ θα… υπερασπισθούμε;

Αυτήν που δεν ανακήρυξαν ποτέ οι Πολιτικοί μας; - Στόχος της Τουρκίας είναι η Ιστορική Ταπείνωση της Ελλάδος, με την κατάληψη του...

More Articles Like This