9.4 C
Alexandroupoli
Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου, 2020

Ανάγκη αύξησης των δρομολογίων για Σαμοθράκη

Περισσότερα πρωινά δρομολόγια ζητούν οι κάτοικοι – Εκτός από το ΕΓ/ΟΓ «ΣΑΟΝΗΣΟΣ», πρέπει να επανέλθει το ΕΓ/ΟΓ «ΣΑΟΣ ΙΙ» – Το Υπουργείο Ναυτιλίας πρέπει να φανεί «γενναιόδωρο»

 Ανάγκη για περισσότερα δρομολόγια την εβδομάδα, έχει το ακριτικό νησί της Σαμοθράκης.

Η επισήμανση γίνεται από την ιστοσελίδα Irineossamothraki.blogspot.com:

Ταξιδεύω σήμερα Πέμπτη με το μοναδικό πρωινό δρομολόγιο την εβδομάδα από Σαμοθράκη με το ΣΑΟΝΗΣΟΣ. Γίνεται το αδιαχώρητο. Αν πω ότι ταξιδεύουν και όρθιοι μόνο υπερβολή δεν θα είναι, μιας και ο καιρός δεν επιτρέπει να καθίσει κόσμος στις εξωτερικές θέσεις.

- Advertisement -

Αυτά που σκέφτηκα είναι:

1Καθε Πέμπτη αυτό συμβαίνει; Μιας και εδώ και καιρό υπάρχει μόνο ένα πρωινό δρομολόγιο από Σαμοθράκη.

2Τι θα συμβεί την περίοδο του Πάσχα που πιθανώς να έρθουν στο νησί ντόπιοι και ξένοι επισκέπτες αν δεν αυξηθούν τα δρομολόγια; Που σύμφωνα με τα ανακοινωθέντα δρομολόγια η αύξηση τους σε συνδυασμό περιόδου και δεδομένα πλοίου είναι μικρή. Πόσο δε μάλλον το καλοκαίρι σε περίπτωση που αφεθεί η γραμμή μόνο με το ΣΑΟΝΗΣΟΣ, που η εταιρεία διά στόματος κυρίου Μανούση έχει αποκλείσει, αλλά ποτέ δεν ξέρεις και αναφέρομαι σε λόγους ανωτέρας βίας…

Ας ελπίσουμε ότι οι αρμόδιοι της εταιρείας θα φροντίσουν για την αποκατάσταση του θέματος, είτε με την προσθήκη περισσότερων πρωινών δρομολογίων και περισσότερων γενικά δρομολογίων αν χρειαστεί για την περίοδο του Πάσχα, θα πληρώσουν οι επισκέπτες κανονικά εισιτήρια να μην έρθουν και φύγουν και στριμωγμένοι, είτε με την όσο το δυνατόν ταχύτερη επάνοδο του ΣΑΟΣ ΙΙ. Γνωρίζουμε όλοι ότι ο κύριος Μανούσης είναι άνθρωπος με ανοιχτούς ορίζοντες και ακούει τα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας την οποία εξυπηρετεί…..

http://irineossamothraki.blogspot.com/2019/04/blog-post_4.html

Σημείωση Ε.Θ.:

Το ιστορικό νησί της Σαμοθράκης, που από την κορυφή του Σάος, οι Θεοί του Ολύμπου παρακολουθούσαν τις μάχες του Τρωικού Πολέμου, θα έπρεπε να αποτελεί τον κύριο πυλώνα τουρισμού για την ακριτική μας περιοχή.

Με συνακόλουθα οφέλη και για την Αλεξανδρούπολη.

Δυστυχώς, το πρόβλημα της συγκοινωνίας δεν έχει βρει ακόμα τον σωστό δρόμο του.

Τα προσκόμματα και οι τρικλοποδιές που μπαίνουν κάθε τόσο στην πλοιοκτήτρια εταιρεία, δεν την επιτρέπουν να ξετυλίξει τον δικό της προγραμματισμό δρομολογίων με προφανή τα αποτελέσματα.

Και μπορεί το Υπουργείο Ναυτιλίας να προχώρησε στο μεταφορικό ισοδύναμο για τους Σαμοθρακίτες, όμως δεν έκανε το ίδιο και για την επιδότηση περισσοτέρων δρομολογίων, που τόση ανάγκη έχει το νησί.

Ως πότε αυτή η κατάσταση θα συνεχίζεται;

Σ.Κ.

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Πεζοπορία του «ΔΡΟΜΕΑ της ΘΡΑΚΗΣ» στον Βόρειο Έβρο

Γνωρίζουμε στις 4 Οκτωβρίου 2020, την μαγεία του Πενταλόφου Ορεστιάδος

Στην Εθνική Ομάδα Στίβου για ακόμη μία χρονιά

Η Εβρίτισσα αθλήτρια της Δισκοβολίας του Εθνικού Αλεξ/πολης Ιωάννα Αραμπατζή Το διοικητικό συμβούλιο του...

Το τσίμπημα της μέλισσας

Η υποδοχή που ανέμενε η κ. Ντόρα Μπακογιάννη, δεν ήταν σίγουρα αυτή που αντίκρυσε στην Αλεξανδρούπολη

Ασύμμετρη απειλή από τα τουρκικά… drones!!!

Τουρκικά dronesέχουν κάνει την εμφάνισή τους στον Έβρο και σε ελληνικά νησιά στο Αιγαίο και συνιστούν μία ασύμμετρη απειλή - Ποιοι είναι οι τρόποι...

Ενδιαφέρον των ΗΠΑ για Σούδα, φρεγάτες και Αλεξανδρούπολη

Τα μηνύματα που θα στείλει ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ κ. Μάϊκ Πομπέο, θα έχουν ιδιαίτερη σημασία, πριν από την έναρξη των...

More Articles Like This