Home / Πολιτικη / Απελπισμένες προσπάθειες προ του τέλους

Απελπισμένες προσπάθειες προ του τέλους

Είναι σαφές πλέον, ότι οι Κυβερνώντες, δεν θέλουν να εγκαταλείψουν τις καρέκλες της Εξουσίας – Όμως θ’ αφήσουν πίσω τους φεύγοντας «Καμμένη Γη» 

 

Χρειάστηκαν 4 χρόνια για να καταλάβει και ο τελευταίος αφελής στη χώρα μας ότι αυτοί που αυτοδιαφημίζονται ως έχοντες το ηθικό πλεονέκτημα και μαγικές λύσεις για όλα τα προβλήματά μας ήταν οι πλέον ανήθικοι, οι πλέον αδίστακτοι, έτοιμοι να γλείψουν τους ισχυρούς της Ευρώπης για να τους δώσουν κάτι.

Ήταν πρόθυμοι για κάθε κωλοτούμπα που θα τους βοηθούσε στην παραμονή στην εξουσία, ήταν στην πραγματικότητα άθεοι, απάτριδες, πολιτικοί απατεώνες πού δεν θα δίσταζαν να ξεπουλήσουν τον τόπο μας ή το ιερό όνομα της Μακεδονίας για να γίνουν αρεστοί και να υποβοηθήσουν τα σχέδια των πανίσχυρων του πλανήτη.

Ήταν και είναι τελικά αγράμματοι, άσχετοι μέ την πολιτική, δεν δούλεψαν ποτέ τους και το μόνο που κατόρθωσαν στη ζωή τους είναι να αποστηθίσουν κάποια τσιτάτα κομμουνιστών ηγετών και αναρχικών.

Δεν καταλαβαίνουν γρυ από τη σύγχρονη οικονομία, είναι εχθροί τών ελεύθερων ανθρώπων, της ανοικτής οικονομίας, των επενδύσεων, της ανάπτυξης.

Τους αρέσει να μοιράζουν τα χρήματα που δημιούργησε η μεσαία τάξη, αλλά δεν ξέρουν να δημιουργούν πλούτο και τώρα που βλέπουν να φτάνει το τέλος τους, διαπρέπουν στην κατασυκοφάντηση των αντιπάλων τους, πλάθουν φανταστικές ιστορίες σε βάρος τους και έχουν την αφέλεια να πιστεύουν ότι γίνονται πιστευτοί;

Είναι σαφές πλέον ότι δεν θέλουν να εγκαταλείψουν τις καρέκλες τους, τα πολυτελή αυτοκίνητα, τα κρατικά αεροπλάνα, τα ταξίδια σε όλη τη γη, τη χλιδή, την καλοπέραση.

Είναι βέβαιο ότι ατά διεστραμμένα μυαλά τους ψάχνουν τρόπους για να μην παραδώσουν την εξουσία, αλλά του κάκου, γιατί το δημοκρατικό αίσθημα έχει πλέον εδραιωθεί στους πολίτες και στους θεσμούς της χώρας μας.

Προφανώς θα αφήσουν πίσω τους φεύγοντας κομμένη γή, κυριολεκτικά και όχι μεταφορικά: 

Η δημόσια διοίκηση είναι ανύπαρκτη και διαλυμένη από τις κομματικές παρεμβάσεις.

Την παιδεία συνεχίζει να τη διαλύει ο νυν υπουργός της, που πραγματικά δεν ξέρει τί θέλει, γιατί δεν έχει τίποτε στο κεφάλι του.

Τους επενδυτές, Έλληνες και ξένους, τους κυνηγάει η γραφειοκρατία και τους διώχνει με τη συμπεριφορά της- μέχρι την Cosco εξωθούν σε φυγή από τον Πειραιά οι κυβερνητικοί αρχαιολόγοι και οι ανεγκέφαλοι που τους διατάζουν.

Για την κυβέρνηση επενδύσεις είναι τα σουβλατζίδικα και τα κομμωτήρια, που χρηματοδοτεί ευχαρίστως.

Η άμεση υπερφορολόγηση, μαζί με τον ΕΝΦΙΑ και τους έμμεσους φόρους, γονατίζουν τους πολίτες και εξαντλούν την οικονομία, που πάσχει από έλλειψη ρευστότητας και εμπιστοσύνης στο μέλλον.

Ακόμη και οι 4 συστημικές τράπεζες παραπαίουν και ελλείψει καταθέσεων δεν μπορούν να χρηματοδοτήσουν τη διψασμένη οικονομία- και το μόνο που κάνει η κυβέρνηση είναι να παρέχει 120 μηνιαίες δόσεις για την πληρωμή φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, ενώ αυτοί που εγγράφονται το κάνουν για να κερδίσουν χρόνο και όχι για να πληρώνουν χρέη στο δημόσιο επί 10 χρόνια.

Στον ασφαλιστικό τομέα το καθαρά κομμουνιστικό-ταξικό σύστημα δεν επιτρέπει ατούς ενδιαφερομένους να είναι συνεπείς, με αποτέλεσμα να μή δηλώνουν τα πραγματικά εισοδήματά τους ή και να εγκαταλείπουν το επάγγελμά τους.

Οι κρατικές ΔΕΚΟ συσσωρεύουν ελλείμματα, που πληρώνει ο προϋπολογισμός- ακόμη και η κάποτε κρατερά ΔΕΗ παραπαίει.

Η πολιτική και η διοικητική διαφθορά εξακολουθούν να αυξάνονται στις δημόσιες υπηρεσίες, στα νοσοκομεία, ατούς οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης, παντού όπου παρεμβαίνει το κράτος- το φακελάκι κυκλοφορεί ελεύθερα, ενώ τα κρούσματα διαφθοράς που φτάνουν στη δημοσιότητα, είναι απελπιστικά ελάχιστα, λίγα οδεύουν προς τη δικαιοσύνη, και ο πειθαρχικός έλεγχος έχει ατονήσει, γιατί απλούστατα δεν συνιστώνται πειθαρχικά συμβούλια.

Η κυβερνητική αυστηρότητα εξαντλείται στις γιαγιάδες, πού πουλούν παράνομα χόρτα στις λαϊκές, ενώ σε αυτές τις αγορές βασιλεύουν οι μαφίες και ο χρηματισμός.

Οι υπάλληλοι που διορίστηκαν με πλαστά πτυχία, παραμένουν στις θέσεις τους, ενώ πλαστογράφος που ανακαλύφθηκε παραμένει στη διοίκηση μεγάλου νοσοκομείου.

Η κυβέρνηση τιμωρεί καμμιά καθαρίστρια, που δεν έχει ούτε συνδικαλιστική ούτε κομματική κάλυψη- τόση δικαιοσύνη, από τους δίκαιους αριστερούς.

Το λαθρεμπόριο εξακολουθεί να οργιάζει: τα ναρκωτικά πωλούνται στους δρόμους, οι πωλητές είναι γνωστοί και ξεκινούν από τα πανεπιστήμια, όπου τους προστατεύει το άσυλο.

Τα λαθραία τσιγάρα πωλούνται και αυτά στους δρόμους ελεύθερα και σε  πιο χαμηλές τιμές από τα νομίμως κυκλοφορούντα, που επιβαρύνονται με υψηλούς φόρους.

Στα καύσιμα ανθεί πάντα το λαθρεμπόριο και η νοθεία.

Πρόσφατα η κυβέρνηση, προφανώς για να ενισχύσει τους λαθρέμπορους καυσίμων, ανέβαλε πάλι την εφαρμογή του ηλεκτρονικού συστήματος ελέγχου τους- οπότε μπάτε σκύλοι και αλέστε.

Ο πανικός, η εμπάθεια και η αγωνιώδης προσπάθεια της κυβέρνησης του Σύριζα να κρατήσει την εξουσία και τις καρέκλες την οδήγησαν στην αρρωστημένη κατασκευή του «σκανδάλου» Novartis, στο όποιο ενέπλεξαν με βάση αόρατους προστατευόμενους μάρτυρες 10 υπουργούς της ΝΔ και 30 περίπου ιδιώτες τα φάρμακα είναι ένας χώρος πολύπαθος, τον όποιο απομυζούν φαρμακοβιομηχανίες, γιατροί, νοσοκομεία.

Η κατασκευή του σκανδάλου, που ήδη καταρρέει, έγινε από πολιτικούς και πιστά τους άτομα, κατά τρόπο πρόχειρο, άδικο και πρωτοφανή στα ελληνικά δικαστικά χρονικά, γι’ αυτό και γυρίζει μπούμερανγκ στους κατασκευαστές του. 

Η πλήρης αποκάλυψη της σκευωρίας θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Παναγιώτης Μποκοβός

Διδάκτωρ Οικονομικών Επιστημών, πρώην Υφυπουργός Οικονομικών