9.4 C
Alexandroupoli
Σάββατο, 4 Απριλίου, 2020

Από Ξάνθη και Καβάλα

Στο Ευρωψηφοδέλτιο της «Ν.Δ.» η Γυναικολόγος Χιουμεϊρά Αμέτ Ογλού και ο Καθηγητής Δημήτρης Καιρίδης

 

Μια έκπληξη έκρυβε ανακοίνωση τεσσάρων νέων υποψηφίων στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ.

Για πρώτη φορά η ΝΔ επιλέγει να περιλάβει σε ευρωψηφοδέλτιο μια εκπρόσωπο της μουσουλμανικής μειονότητας.

Πρόκειται για την χειρουργό γυναικολόγο Χιουμεϊρά Αμέτ Ογλού, με καταγωγή από την Ξάνθη. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσβλέπει στην ψήφο της μουσουλμανικής μειονότητος, όπως διεπιστώθη και κατά την πρόσφατη περιοδεία του στην περιοχή.

Εκεί ο Πρόεδρος της ΝΔ εξήγγειλε την δημιουργία Μουσουλμανικού Συμβουλίου παρά τω Πρωθυπουργία, προκειμένου ο διάλογος με την κεντρική διοίκηση να αποκτήσει θεσμικά χαρακτηριστικά.

Η επιλογή της Αμέτ Ογλού από την Πειραιώς «σπάει ταμπού και προκαταλήψεις δεκαετιών», ενώ όπως έχει διαμηνύσει η ηγεσία του κόμματος πρέπει να αλλάξει η γενικότερη πολιτική στην Θράκη και να βγει από την απομόνωση η μειονότητα.

Η μουσουλμάνα υποψήφια, η οποία σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στην Λάρισα, εργάσθηκε στα νοσοκομεία Ξάνθης και Καβάλας, από το 2014, είναι ειδική μαιευτήρας-γυναικολόγος-χειρουργός και διατηρεί ιατρείο στην Ξάνθη, δήλωσε πως είναι μεγάλη τιμή για την ίδια να συμπεριληφθεί στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ.

«Σε μια περίοδο που ενισχύεται διαρκώς ο θρησκευτικός φονταμενταλισμός και η μισαλλοδοξία,  το υπόδειγμα ειρηνικής συνυπάρξεως  χριστιανών και μουσουλμάνων στην ελληνική Θράκη πρέπει να διαφυλαχθεί, να ενισχυθεί και να αποτελέσει το πρότυπο πολιτικών, που θα προωθούν την συμβίωση και την αλληλοκατανόηση μεταξύ όλων των πολιτών της ΕΕ ανεξαρτήτως φύλου ή θρησκευτικών πεποιθήσεων» σχολίασε η Αμέτ Ογλού.

Οι άλλοι τρεις υποψήφιοι είναι ο γνωστός καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής Δημήτρης Καιρίμης, η δικηγόρος και πρώην αντιπρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Βασιλική Λαζαράκου και η επίσης δικηγόρος και πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ενώσεως Γυναικών Αφροδίτη Μπλέτα.

Ο κ. Καιρίδης, γεννηθείς στην Καβάλα και μεγαλωμένος στην Θεσσαλονίκη, δηλώνει «γέννημα-θρέμμα της Μακεδονίας, μέ πατέρα πρόσφυγα από τον Πόντο».

Μετά την ολοκλήρωση των Νομικών σπουδών στο Αριστοτέλειο, συνέχισε στο Fletcher School (Διεθνείς Σχέσεις) και στο πανεπιστήμιο της Βοστώνης. 

Δίδαξε Διεθνή Πολιτική στο Harvard, στο Tufts, στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, ενώ τώρα εργάζεται στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Υπήρξε καθηγητής στην Έδρα Καραμανλή στο Fletcher School και σήμερα είναι επιστημονικός υπεύθυνος στο Ίδρυμα «Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής».

Latest News

Οι ρυθμίσεις που ζητούν τα Καταστήματα Καφέ-Εστίασης της Αλεξ/πολης

Καλούνται οι Βουλευτές του Νομού Έβρου να συστρατευθούν και να βοηθήσουν Ένας χρόνος έχει περάσει από τις προεκλογικές εξαγγελίες...

4o Πακέτο μέτρων για την οικονομία

Ποιες είναι οι παρεμβάσεις της Κυβερνήσεως στην Αγορά, λόγω κορωνοϊού - Οι συμπληρωματικές δαπάνες στον Κρατικό Προϋπολογισμό ανέρχονται για Μάρτιο και Απρίλιο,...

Επιτακτική η ανάγκη ανακαίνισης του Σιδ/κου Σταθμού Πυθίου

Ο Ιστορικός Σταθμός του ΟΣΕ πρέπει να ανακαινισθεί και να επαναλειτουργήσει - Πολλαπλά τα οφέλη για τον ακριτικό Νομό μας

Πως εξαπλώθηκε η Ισπανική Γρίπη στην Αλεξ/πολη

Η πανδημία του 1918 βρήκε το τότε  Dedeagats υπό Βουλγαρική Κατοχή - Στην πόλη μας υπάρχει ακόμη το Βρετανικό Στρατιωτικό Κοιμητήριο (τα...

More Articles Like This