9.4 C
Alexandroupoli
Παρασκευή, 3 Ιουλίου, 2020

Λάθος η κατεδάφιση ολόκληρης της αποθήκης

Είχε καταρρεύσει μόνο η πρόσοψη της Αποθήκης του ΟΣΕ, ενώ το αρχικό κτίσμα παραμένει ανέπαφο

 

Στην κατεδάφιση της επικινδύνως ετοιμόρροπης αποθήκης του ΟΣΕ στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, μέρος της  πρόσοψης της οποίας κατέρρευσε στα τέλη Φεβρουαρίου θα προχωρήσει η ανάδοχος εταιρεία, μετά από σχετική απόφαση του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Ήταν νωρίς το πρωί του Σαββάτου 23 Φεβρουαρίου, όταν η πρόσοψη της γωνιακής αποθήκης του ΟΣΕ κατέρρευσε, ευτυχώς δίχως να υπάρξουν τραυματισμοί περαστικών ή υλικές ζημιές σε παρακείμενα οχήματα. 

- Advertisement -

Το πέρασμα του χρόνου, αφού τα συγκεκριμένα κτίσματα δημιουργήθηκαν περίπου το 1930, αλλά και οι σφοδροί βόρειοι άνεμοι είχαν ως αποτέλεσμα ένα κομμάτι της ιστορίας της πόλης να πάψει πια να υφίσταται. 

Να σημειωθεί πως ο δήμος είχε εντάξει αυτή και τις υπόλοιπες αποθήκες σε πρόγραμμα ανάπλασης και μετατροπής τους σε χώρο πολιτισμού και ψυχαγωγίας.

Από την πρώτη στιγμή, λήφθηκαν μέτρα προστασίας των διερχόμενων, ενώ το κτίσμα, μετά από τους σχετικούς ελέγχους από τους πλέον αρμόδιους, κρίθηκε ως επικινδύνως ετοιμόρροπο.

Έτσι, ο Δήμος κίνησε τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης της εργασίας της κατεδάφισης της αποθήκης, συγκεντρώνοντας τις προσφορές 3 εταιρειών.

alexpoli.gr 

Σημείωση Ε.Θ.:

Στις 05 Μαρτίου, είχαμε φιλοξενήσει στην εφημερίδα μας, επιστολή του συμπολίτη μας Λευθέρη Τσινταράκη, ο οποίος είχε κάνει ειδική μνεία στο ιστορικό “βάρος” αυτών των αποθηκών και δη της περί ης ο λόγος, η οποία είναι μερικώς κατασκευασμένη με τούβλα που φέρουν την επιγραφή “ΕΒΡΟΣ”. 

Τα τούβλα “ΕΒΡΟΣ” χρησιμοποιήθηκαν στην κατασκευή του τοιχίου που κατέρρευσε προσφάτως, πράγμα που σημαίνει ότι η αρχική αποθήκη παραμένει άθικτη. 

Συνεπώς, η απόφαση της δημοτικής αρχής να κατεδαφίσει το κτίσμα συνολικά, δεν λαμβάνει υπόψη την ιστορική του διαδρομή και τη θυσιάζει απερίσκεπτα στα “δόντια” μιας μπουλντόζας και στο όνομα μιας κάποιας “προόδου”. 

Αλλά ο Δήμαρχος κ. Ε. Λαμπάκης, είχε πάρει διαζύγιο με την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ, γιατί δεν «θυμιατίζουμε» τα έργα του.

Και μάλλον δεν έχει διαβάσει τις επισημάνσεις του κ. Λευθέρη Τσινταράκη που δημοσιεύσαμε.

Εμπρός λοιπόν, γκρέμισμα για να φτιάξουμε εκεί… κινηματογράφο κ.λπ.

Σ. Κ. 

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Tα «κλειστά» σύνορα με Βουλγαρία είναι καταστροφή για τον τουρισμό της Θράκης

Μεγάλες ευθύνες καταλογίζει στον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Χρήστο Μέτιο, ο επικεφαλής της «Περιφερειακής Σύνθεσης» Χριστόδουλος Τοψίδης

Κινηματογράφος στο λιμάνι μας

Ξεκίνησε το έργο της ανακατασκευής των αποθηκών του ΟΣΕ στην Αλεξανδρούπολη

Αεροψεκασμοί σήμερα στην Αλεξανδρούπολη

Θα διενεργηθούν από τις 5:30 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι στο νότιο τμήμα του Δήμου, κοντά σε κατοικημένες περιοχές

Μέχρι 70.000 οι αποζημιώσεις «ΕΛΓΑ» σε αγρότες

Πότε διπλασιάζεται το ποσό, για καλλιέργειες οπωροκηπευτικών Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε το νομοσχέδιο- «σκούπα»...

Γιατί δεν μιλούν Μόσχα-Βατικανό;

Ηχηρή σιωπή των Χριστιανών θρησκευτικών ηγετών, Ανατολής και Δύσης, για τηνμετατροπή της Αγίας Σοφίας σε Τζαμί – Ο Ρ.Τ. Ερντογάν θέλει να...

More Articles Like This