9.4 C
Alexandroupoli
Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου, 2020

Οι μετατάξεις διώχνουν προσωπικό από το ΠΓΝΑ

Έντονες αντιδράσεις κατά της απόφασης από το ΣΥΚΝΕ – Οι εργαζόμενοι υπογράφουν – Οργισμένη ανακοίνωση

 

Για άλλη μία φορά πυροδοτήθηκε η θρυαλλίδα της αντίδρασης στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης και για να γίνει αυτό ήταν αρκετές οι υπογραφές δύο υπουργών της κυβέρνησης, οι οποίοι έδωσαν το πράσινο φως για τη μετάταξη οκτώ διοικητικών υπαλλήλων του ιδρύματος σε άλλες υπηρεσίες. 

Οι μετατάξεις έγιναν στο πλαίσιο της λεγόμενης “κινητικότητας” στο Δημόσιο, αλλά όπως εξηγεί ο πρόεδρος των εργαζομένων του Νοσοκομείου, Χριστόδουλος Μεντίζης, δεν θα έπρεπε να είχαν επιτραπεί αφού το κενό που αφήνουν πίσω τους οι μεταταχθέντες είναι δυσαναπλήρωτο και απειλεί ευθέως την εύρυθμη λειτουργία του ιδρύματος. 

- Advertisement -

“Ο κος Ξανθός με ποια λογική παίρνει τους υπαλλήλους;” διερωτάται ο κος Μεντίζης αναφερόμενος στον υπουργό υγείας, καθώς η μία από τις δύο υπογραφές είναι δική του (και η άλλη του υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης).

“Το Νοσοκομείο μένει στον αέρα” επισημαίνει και εξηγεί ότι οι οκτώ υπάλληλοι που φεύγουν από το Νοσοκομείο αφήνουν κενές νευραλγικές θέσεις στο Λογιστήριο, το Τμήμα Προμηθειών και τη Διεύθυνση Οικονομικών, οι οποίες δεν μπορούν να καλυφθούν από το επικουρικό προσωπικό που έχει προσφάτως προσληφθεί στο Νοσοκομείο και επειδή οι νέοι εργαζόμενοι έχουν σύμβαση ορισμένου χρόνου, αλλά κυρίως λόγω του ότι στερούνται της απαιτούμενης εμπειρίας για να διαχειριστούν τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τις συγκεκριμένες θέσεις. 

“Δεν πρέπει να κρύβεται κανένας” εξανίσταται ο κος Μεντίζης που η τροπή της κατάστασης τον γεμίζει ανησυχία για την τύχη του Νοσοκομείου από δω και στο εξής και γι’ αυτό ζητά εξ ονόματος και του Σωματείου την ανάκληση της απόφασης των μετατάξεων. 

Κατά την άποψή του, αυτή είναι η πλέον ενδεδειγμένη λύση στον παρόντα χρόνο τουλάχιστον, διαφορετικά το Νοσοκομείο θα βρεθεί προ μη διαχειρίσιμων καταστάσεων. 

Ενδεικτικό της σοβαρότητας της κατάστασης είναι και το γεγονός ότι και το ίδιο το Νοσοκομείο διά των οργάνων του είχε τοποθετηθεί αρνητικά σε ενδεχόμενη μετακίνηση των υπαλλήλων, αλλά η θέση του δεν ελήφθη υπόψη από τους υπουργούς που ελαφρά τη καρδία υπέγραψαν την σχετική απόφαση. 

“Στα όπλα” οι συνδικαλιστές του Νοσοκομείου 

Μετά το κάλεσμα για ανάκληση της απόφασης, που απευθύνουν οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου και μάλιστα ειδικά προς τους βουλευτές του Νομού, ενημερώνουν ότι αν η φωνή τους δεν ακουστεί θα την ενδυναμώσουν διά των κινητοποιήσεων που σχεδιάζουν και οι οποίες θα είναι “δυναμικές” λέει ο κος Μεντίζης. 

Θ.Τ.

Σημείωση Ε.Θ.: 

Προφανώς οι οκτώ εργαζόμενοι του Νοσοκομείου μας, που μετατάχθησαν, έκαναν χρήση ενός νόμιμου δικαιώματος τους. Το ερώτημα που προκύπτει είναι ο τρόπος με τον οποίο ασκείται η εν συνόλω πολιτική αυτής της χώρας. Εν προκειμένω, δίνεται “άδεια” σε οκτώ ανθρώπους να αφήσουν τις θέσεις τους και να μεταφερθούν σε άλλες, αλλά κανείς δεν νοιάζεται τι θα απογίνουν αυτά τα κενά… Οι υπόλοιποι πολίτες άραγε δεν έχουν δικαίωμα πρόσβασης σε ολοκληρωμένες ιατρικές υπηρεσίες; Και αν το κράτος δεν μπορεί να το διασφαλίσει, ποιος μπορεί;

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Πέντε (5) εκατ. ευρώ της «ΠΑΜΘ» για το νέο Νοσ/μειο Κομοτηνής

Ο Χρήστος Μέτιος υπέγραψε την ένταξη συγκεκριμένων έργων στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας-Θράκης

Δήλωσε Ανεξάρτητος και έγινε Αντιπεριφερειάρχης

Ο Χρήστος Μέτιος τον τοποθέτησε στον τομέα Κοινωνικών Πολιτικών της Περιφέρειας ΑΜΘ – Για φθηνή συναλλαγή του Τζιχάν Ιμάμογλου κάνει λόγο η...

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης στο Διδ/χο

Δράση αλληλεγγύης προς τους πληγέντες από την θεομηνία, κατοίκους της Καρδίτσας Συνεχίζεται από χτες...

Η Ελλάδα να… μην βιάζεται

Οι συνομιλίες με την Τουρκία πρέπει να έχουν θέμα μόνο για την Υφαλοκρηπίδα – Και να ξεκινήσουν, μετά τις Αμερικανικές εκλογές –...

Τι απέγινε ο δράκος της Θράκης;

Παραμένει άγνωστος ο δράστης σειράς εγκλημάτων κατά της ανθρώπινης ζωής, που έδρασε από το 1988 μέχρι το 1990

More Articles Like This