9.4 C
Alexandroupoli
Friday, April 19, 2024

30% αύξηση για τους δικαστικούς αντιπροσώπους

Κίνητρα στους Δικηγόρους για τις τετραπλές κάλπες που θα στηθούν στις 26 Μαΐου 2019

 

Στην αύξηση του ποσού της αποζημίωσης των δικαστικών αντιπροσώπων κατά περίπου 25-30% πρόκειται να προχωρήσει, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, η κυβέρνηση, ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών της 26ης Μαΐου. 

H ανακοίνωση, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αναμένεται να γίνει ίσως και σήμερα από τα υπουργεία Εσωτερικών και Δικαιοσύνης, μετά από σχετική συνεργασία που είχαν το προηγούμενο διάστημα Αλέξης Χαρίτσης και Μιχάλης Καλογήρου.

- Advertisement -

Στόχος του υπουργείου Εσωτερικών, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είναι να δοθεί κίνητρο στους δικηγόρους να συμμετέχουν μαζικά στις εκλογές, καθώς, λόγω του ότι θα έχουμε τετραπλές κάλπες, τα εκλογικά τμήματα αναμένεται να αυξηθούν από 23.000 σε περίπου 40.000 σε όλη τη χώρα.

Υπενθυμίζεται ότι, με βάση νομοθετική ρύθμιση του ΥΠΕΣ, είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθούν ως δικαστικοί αντιπρόσωποι και δημόσιοι υπάλληλοι που κατέχουν πτυχίο νομικής, ωστόσο στην Κλαυθμώνος επιθυμούν να μην γίνει χρήση της συγκεκριμένης διάταξης και οι θέσεις των δικαστικών αντιπροσώπων να καλυφθούν μόνο από δικηγόρους.

Να σημειωθεί ότι στις εκλογές του 2015, η αποζημίωση των δικαστικών αντιπροσώπων κυμαινόταν από 80 έως 95 ευρώ ημερησίως για δύο (αναπληρωτές) έως και έξι ημέρες απασχόλησης.

spot_img
spot_img
Friday, April 19, 2024

Latest News

Η Γεωργία Πετροπούλου, Legal Director, JTI Hellas στο Delphi Economic Forum IX: «Στη JTI είμαστε απόλυτα συγχρονισμένοι με τη νέα εποχή»

Στη συνολική εμπειρία των εργαζομένων στη JTI στο νέο δυναμικό και μεταβαλλόμενο πλαίσιο και στην εποχή της ψηφιακής εξέλιξης...

More Articles Like This