9.4 C
Alexandroupoli
Τετάρτη, 8 Απριλίου, 2020

«Ανάγκη για Εθνική ανάταξη»

Διεκδικούμε μια πιο αλληλέγγυα Ευρώπη, τόνισε ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής της Ν.Δ. κ. Δημήτρης Καιρίδης

 

Με πολύ μεγάλη συμμετοχή κόσμου, που ξεπέρασε κάθε προσδοκία, πραγματοποιήθηκε την, Τετάρτη 8 Μαϊου, η κεντρική πολιτική ομιλία του Δημήτρη Καιρίδη, υποψήφιου ευρωβουλευτή της ΝΔ, στην Αλεξανδρούπολη, στο ξενοδοχείο Ramada Thraki Palace. Τον κ. Καιρίδη προλόγισαν η Λουκία Σαράντη, Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Ακρίτας Α.Ε., ο Άκης Παρασκευόπουλος, Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Έβρου και ο Δημήτρης Πέτροβιτς, Αντιπεριφερειάρχης Έβρου. 

Ο κ. Καιρίδης, καθηγητής διεθνούς και ευρωπαϊκής πολιτικής μίλησε για το διακύβευμα των προσεχών ευρω-εκλογών και πως η χώρα θα ξεπεράσει τη σημερινή της κρίση. Για τον κ. Καιρίδη απαραίτητη προϋπόθεση για την εθνική ανάταξη αλλά και τη διεκδίκηση μιας άλλης, πιο συνεκτικής και αλληλέγγυας Ευρώπης, είναι η κυβερνητική αλλαγή, ώστε η χώρα μας να ανακτήσει την αξιοπιστία της και να εκμεταλευτεί τις ευκαιρίες της ενοποίησης σε ευρωπαϊκό επίπεδο. 

Ο κ. Καιρίδης κατήγγειλε τη λασπολογία της κυβέρνησης Σύριζα και τόνισε ότι το μεγάλο ζητούμενο είναι η ήττα του λαϊκισμού και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη και η γρήγορη έξοδος από τη σημερινή κρίση, η οποία, όσο παρατείνεται, τόσο αποκτά μόνιμα χαρακτηριστικά παρακμής που οδηγεί τη χώρα σε περιπέτεια. Ζήτησε κοινά ευρωπαϊκά σύνορα, μείωση των υπερ-πλεονασμάτων και των φόρων,και έμφαση σε μια παιδεία της αριστείας και των ίσων ευκαιριών.

Πριν την ομιλία του ο κ. Καιρίδης επισκέφθηκε τους δημάρχους Σουφλίου, Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας, τις εταιρίες Prisma και Ακρίτας και συνομίλησε με εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων και κατοίκους του Έβρου.

Μερικές βιογραφικές πληροφορίες για τον Δημήτρη Καιρίδη

Γεννήθηκε στην Καβάλα και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Δίδαξε διεθνή πολιτική με έμφαση στα ευρωπαϊκά θέματα στο Harvard, στο Tufts, στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και, τώρα, διδάσκει στο Πάντειο. Έχει γράψει δεκάδες άρθρα, μελέτες και βιβλία. Έχει δουλέψει στην Ελλάδα και το εξωτερικό, στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, στην εκπαίδευση και τη διαχείριση προγραμμάτων και οργανισμών, ως εμπειρογνώμονας και ως επιστημονικός σύμβουλος σε κυβερνήσεις και ιδρύματα. Eίναι επιστημονικός υπεύθυνος στο Ίδρυμα «Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής» και διευθύνει μια διεθνή εκπαιδευτική πρωτοβουλία, τη «Θερινή Ακαδημία της Ολυμπίας» (www.olympiasummeracademy.org) και τo δίκτυο προβληματισμού και δράσης «Navarino Network» στη Θεσσαλονίκη (www.navarinonetwork.org). Τα τελευταία χρόνια είναι συνεργάτης της τηλεόρασης του Action 24 στην Αθήνα και αρθρογραφεί στο OnAlert.gr/Newsit.gr, γιατί πιστεύει στην ανάγκη του ενημερωμένου δημόσιου διαλόγου με επιχειρήματα.

Latest News

Όταν η επιδημία της Πανώλης επέτρεψε την εξάπλωση του Ισλάμ

Ένα Ιστορικό γεγονός, που δεν είναι ευρύτερα γνωστό – Το 542 μ.Χ. πέθανε από την Πανώλη το...

Έκπτωση 50%από ΔΕΥΑΑ για υιοθεσία αδέσποτων

Προσπάθεια του Δήμου Αλεξανδρούπολης να περιοριστεί η εγκατάλειψη των σκυλιών στους δρόμους Τα ζώα...

ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΖΩΝΤΑΝΗ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ

Συγκεκριμένες παρεμβάσεις πρέπει να γίνουν για τον ακριτικό Νομό μας, που μετά την Κρίση στον «φράχτη», δοκιμάζεται σήμερα από τον κορωνοϊό –...

Πολλά νερά κατεβαίνουν στον Άρδα από Βουλγαρία

Μετά τις έντονες βροχοπτώσεις – Σε κατάσταση επιφυλακής οι Υπηρεσίες του Ν. Έβρου Οι...

Και τα καφενεδάκια στα του Έβρου χρειάζονται στήριξη

Η περίπτωση της Αγρότισσας που είναι ιδιοκτήτρια Καφενείου στην Καβησσό Με επιστολή του προς...

More Articles Like This