9.4 C
Alexandroupoli
Σάββατο, 4 Απριλίου, 2020

Δωρεάν από ΗΠΑ 18 αμφίβια τεθωρακισμένα

Θα καλύπτεται πλήρως η συγκρότηση Αποβατικού Τάγματος – Η Ελληνική απάντηση στα Τουρκικά αμφίβια οχήματα

 

Την δωρεάν παραχώρηση από τα αμερικανικά αποθέματα, αμφιβίων τεθωρακισμένων οχημάτων AAV7A1, έχει εξασφαλίσει εδώ και μερικούς μήνες ο Ελληνικός Στρατός, προς κάλυψη των αναγκών της 32ας Ταξιαρχίας Πεζοναυτών.

Περί τα τέλη του 2018, το Γραφείο Αμυντικής Συνεργασίας (ODC) της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, ενημέρωσε για την έγκριση σχετικού ελληνικού αιτήματος, όπως αποκάλυψε ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ (τεύχος 37, Μάρτιος 2019).

Στην κατεύθυνση αυτή είχε παρέμβει προσωπικώς και ο τότε Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ και νυν διοικητής 1ης Στρατιάς Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος, πιέζοντας για την προώθηση του αιτήματος ώστε η αμερικανική πλευρά να προσφέρει τους καλύτερους δυνατούς όρους.

Πράγματι, η ανταπόκριση ήταν θετική και τον παρελθόντα Δεκέμβριο οι αμερικανικές υπηρεσίες ειδοποίησαν για την ικανοποίηση του ελληνικού αιτήματος με ελάχιστο κόστος.

Οι Αμερικανοί δέχθηκαν να καλύψουν το κόστος των απαραιτήτων εργασιών συντηρήσεως και επισκευής πριν την παράδοση των οχημάτων, το ύψος του οποίου υπολογίζεται σε 25 εκατ. $ περίπου.

Στην άσκηση που διεξήχθη στην ευρύτερη περιοχή του Παγασητικού Κόλπου με επίκεντρο τα Γλαφυρά του Βόλου με συμμετοχή δυο Πολεμικών Σκαφών  όπως  το «USS Arlington» των ΗΠΑ ..Επιχείρησαν & τα AAV7A1,

Εδώ εντυπωσίασαν την Διοίκηση των Πεζοναυτών ,αλλά και τους Επιτελείς της  ΔΔΕΕ οι Ικανότητες  των  αμφίβιων τεθωρακισμένων οχημάτων  «AAV7A1» που πήραν μέρος στην  ΤΑΜΣ # ATG19 #.

Εκτιμάται ότι η παράδοση των οχημάτων στην Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί το 2020 και ο αριθμός τους θα καλύπτει τις ανάγκες ενός Συγκροτήματος Αποβατικού Τάγματος, με 18 οχήματα τυπικής διαμορφώσεως, ένα διοικητικό και ένα περισυλλογής.

Η Παραλαβή των Αμφιβίων Τεθωρακισμένων «AAV7A1″ απο την Ταξιαρχία των Πεζοναυτών είναι η Ελληνικά Απάντηση στην πρεμιέρα του αμφίβιου Τούρκικου «AAV7» που παρουσιάστηκε  στην Έκθεση IDEF 2019 στην Κωνσταντινούπολη !

Σύμφωνα με τα στοιχεία του έχει αποδεσμεύσει η τουρκική εταιρία το Zaha είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο με πρόσθετη θωράκιση για την προστασία του από βολίδες ελαφρών όπλων και θραύσματα πυροβολικού, θα έχει βάρος 30 τόνους και θα μπορεί να αναπτύσσει ταχύτητα 70 km/h σε ασφαλτοστρωμένο δρόμο και 7 κόμβους στο νερό (με χρήση υδροτζέτ).

Το όχημα έχει πλήρωμα τριών, με τον οδηγό στα αριστερά και τον αρχηγό πληρώματος πίσω του, ενώ ο πυροβολητής στα δεξιά πίσω χειρίζεται τον μη επανδρωμένο πύργο με πολυβόλο των 12,7 mm και εκτοξευτή βομβίδων των 40 mm. Η ομάδα που μεταφέρει αριθμεί 21 πεζοναύτες.

veteranos.gr

Latest News

Οι ρυθμίσεις που ζητούν τα Καταστήματα Καφέ-Εστίασης της Αλεξ/πολης

Καλούνται οι Βουλευτές του Νομού Έβρου να συστρατευθούν και να βοηθήσουν Ένας χρόνος έχει περάσει από τις προεκλογικές εξαγγελίες...

4o Πακέτο μέτρων για την οικονομία

Ποιες είναι οι παρεμβάσεις της Κυβερνήσεως στην Αγορά, λόγω κορωνοϊού - Οι συμπληρωματικές δαπάνες στον Κρατικό Προϋπολογισμό ανέρχονται για Μάρτιο και Απρίλιο,...

Επιτακτική η ανάγκη ανακαίνισης του Σιδ/κου Σταθμού Πυθίου

Ο Ιστορικός Σταθμός του ΟΣΕ πρέπει να ανακαινισθεί και να επαναλειτουργήσει - Πολλαπλά τα οφέλη για τον ακριτικό Νομό μας

Πως εξαπλώθηκε η Ισπανική Γρίπη στην Αλεξ/πολη

Η πανδημία του 1918 βρήκε το τότε  Dedeagats υπό Βουλγαρική Κατοχή - Στην πόλη μας υπάρχει ακόμη το Βρετανικό Στρατιωτικό Κοιμητήριο (τα...

More Articles Like This