9.4 C
Alexandroupoli
Πέμπτη, 9 Απριλίου, 2020

Εγκαινιάσθηκε το εκλογικό κέντρο του Γιάννη Ζαμπούκη

Επικράτησε το αδιαχώρητο από το πλήθος κόσμου που κατέκλυσε τον χώρο για να παρακολουθήσει την τελετή και να δηλώσει στήριξη στον Συνδυασμό «ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ – ΠΡΩΤΑ ΕΣΥ»

 

Την επίσημη τελετή των εγκαινίων του εκλογικού κέντρου, τέλεσε η παράταξη “Δήμος για όλους Πρώτα εσύ” με επικεφαλής και υποψήφιο Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, τον κο Γιάννη Ζαμπούκη. 

Στη γωνία της Λεωφόρου Δημοκρατίας με την οδό Ψαρών επικράτησε το αδιαχώρητο από τον κόσμο που συγκεντρώθηκε για να παρακολουθήσει την τελετή, δίνοντας έτσι ένα σαφές μήνυμα γι’ αυτό που πρόκειται να συμβεί στις 26 Μαΐου. 

Με άλλα λόγια, αυτό που συνέβη στην τελετή των εγκαινίων της παράταξης, εύκολα χαρακτηρίζεται και ως παράσταση νίκης, το μήνυμα της αλλαγής που κομίζει η παράταξη Ζαμπούκη, μάλλον έχει βρει πολλούς αποδέκτες. 

Η παράταξη “Δήμος για όλους Πρώτα εσύ” έχει λάβει την υποστήριξη του Κινήματος Αλλαγής, παρ’ όλα αυτά, ο Γιάννης Ζαμπούκης έχει καταφέρει να συγκεντρώσει γύρω του ανθρώπους από όλους τους κομματικούς χώρους, προφανώς επειδή η έως τώρα πορεία του είναι ικανό εχέγγυο για να πείσει όλους ότι ο βασικός του γνώμονας είναι η ανάπτυξη της Αλεξανδρούπολης και υπερβαίνει κατά πολύ τις στενές κομματικές γραμμές, χωρίς βέβαια να τις απορρίπτει. 

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται, μάλλον και η υποψηφιότητα του δημοσιογράφου Δημήτρη Κολιού, ο οποίος βγήκε ως “άσος από το μανίκι” του κου Ζαμπούκη τη βραδιά των εγκαινίων του εκλογικού κέντρου προς ευχάριστη έκπληξη όλων. 

Ο κος Κολιός είναι ο 53ος υποψήφιος της παράταξης “Δήμος για όλους Πρώτα εσύ” και με αυτόν ολοκληρώνεται η ομάδα του “κεντρικού” ψηφοδελτίου για την Αλεξανδρούπολη, όπως είπε και ο κος Ζαμπούκης στον σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε στο πέρας της τελετής. 

Δεδομένων των περιορισμών που επιβάλλει ο εκλογικός νόμος, μη επιτρέποντας στους υποψηφίους να κάνουν προεκλογικές ομιλίες (παρά μόνο μία σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, η οποία ξεκίνησε επίσημα στις 26/04), ο κος Ζαμπούκης ευχαρίστησε όσους βρέθηκαν στα εγκαίνια του κέντρου και ανακοίνωσε ότι έπονται ακόμη δύο μεγάλες συγκεντρώσεις της παράταξής του: Η μία στις Φέρες την προσεχή Κυριακή όπου θα γίνουν τα εγκαίνια του εκεί εκλογικού κέντρου η άλλη στο Πάρκο Εθνικής Ανεξαρτησίας στις 23 Μαΐου. 

Ανάμεσα στον κόσμο που παρακολούθησε την τελετή, ήταν ο υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜΘ Κωστής Σιμιτσής, ο επίσης υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης, ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Γιώργος Ντόλιος, αλλά και ο υποψήφιος δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Μυτηλινός. 

Η βραδιά έκλεισε με ένα “live”, με ζωντανή μουσική δηλαδή, δίνοντας το μήνυμα ότι η παράταξη αντιμετωπίζει τις εκλογές ως γιορτή της Δημοκρατίας, καθώς και ότι ο στόχος της είναι η ανανέωση σε όλα τα επίπεδα – ακόμα και στον τρόπο που διεξάγεται ο προεκλογικός αγώνας. Σε αντιδιαστολή βέβαια με άλλους που επιμένουν σε παλαιοκομματικές και απαρχαιωμένες πρακτικές, αρνούμενοι να παραδεχτούν ή και να αποδεχτούν ότι απλώς ο χρόνος τους τελείωσε.  

Θ.Τ.

Προηγούμενο άρθροΕυχές για τα γενέθλια της «Ε.Θ.»
Επόμενο άρθροΤρίτη 07 Μαΐου 2019

Latest News

Όταν η επιδημία της Πανώλης επέτρεψε την εξάπλωση του Ισλάμ

Ένα Ιστορικό γεγονός, που δεν είναι ευρύτερα γνωστό – Το 542 μ.Χ. πέθανε από την Πανώλη το...

Έκπτωση 50%από ΔΕΥΑΑ για υιοθεσία αδέσποτων

Προσπάθεια του Δήμου Αλεξανδρούπολης να περιοριστεί η εγκατάλειψη των σκυλιών στους δρόμους Τα ζώα...

ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΖΩΝΤΑΝΗ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ

Συγκεκριμένες παρεμβάσεις πρέπει να γίνουν για τον ακριτικό Νομό μας, που μετά την Κρίση στον «φράχτη», δοκιμάζεται σήμερα από τον κορωνοϊό –...

Πολλά νερά κατεβαίνουν στον Άρδα από Βουλγαρία

Μετά τις έντονες βροχοπτώσεις – Σε κατάσταση επιφυλακής οι Υπηρεσίες του Ν. Έβρου Οι...

Και τα καφενεδάκια στα του Έβρου χρειάζονται στήριξη

Η περίπτωση της Αγρότισσας που είναι ιδιοκτήτρια Καφενείου στην Καβησσό Με επιστολή του προς...

More Articles Like This