9.4 C
Alexandroupoli
Σάββατο, 28 Μαρτίου, 2020

Εκλογές με… 910.000 νέους ψηφοφόρους !!!

Είναι άγνωστο πως θα ψηφίσουν οι νέοι 17 ετών, οι Ρομά και οι ελληνοποιημένοι μετανάστες

 

Σε γρίφο για δυνατούς λύτες εξελίσσεται το αποτέλεσμα των εκλογών της άλλης Κυριακής, καθώς από κανέναν αυτήν τη στιγμή δεν μπορεί να προσδιοριστεί η στάση που θα έχουν στις κάλπες οι νέοι ψηφοφόροι, οι Ρομά και οι ελληνοποιημένοι μετανάστες, οι οποίοι θα ψηφίσουν για πρώτη φορά,.

Και μπορεί οι δημοσκοπήσεις να δίνουν και να παίρνουν, με τους πολιτικούς αναλυτές να προβαίνουν σε αλλεπάλληλες εκτιμήσεις, όμως οι καλά γνωρίζοντες δεν αποκλείουν στο τέλος να έρθουν τα πάνω κάτω, δεδομένου ότι, σύμφωνα με πληροφορίες της «δημοκρατίας», από τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών προκύπτει ότι υπάρχουν περίπου 600.000 νέοι που θα προσέλθουν να ψηφίσουν για πρώτη φορά, σχεδόν 110.000 Ρομά και 200.000 μετανάστες, οι οποίοι φέρεται ότι έχουν κλείσει 12 χρόνια νόμιμης παραμονής στη χώρα και δικαιούνται την ελληνική ιθαγένεια.

Συνολικά, δηλαδή, πρόκειται για πάνω από 900.000 νέους ψηφοφόρους, οι οποίοι θα ασκήσουν το εκλογικό δικαίωμά τους για πρώτη φορά, προστιθέμενοι στους περίπου 9.800.000 πολίτες – ψηφοφόρους οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους. Πρόκειται δηλαδή περίπου για το 10% του εκλογικού σώματος που δεν ανιχνεύεται στις δημοσκοπήσεις και ουσιαστικά δεν το «μετράει» κανείς.

Και αυτό, στον απόηχο των καταγγελιών της αντιπολίτευσης περί νοθείας και ελληνοποιήσεων, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να λέει τελικά ότι «δεν υπάρχει θέμα νοθείας», ωστόσο αρκετά στελέχη του κόμματός του, ακόμα και τώρα, διατυπώνουν τις επιφυλάξεις τους.

Πολλοί είναι αυτοί που συνδέουν τις ελληνοποιήσεις με τις εκλογές, καθώς η κυβέρνηση -κατά τους ίδιους- επιχείρησε να προλάβει να εντάξει στους εκλογικούς καταλόγους όσους λάβουν ιθαγένεια, αναζητώντας ως… αντίτιμο τη στήριξή της από τους «ευεργετημένους». 

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Eurostat, το 2016 αυτοί που έλαβαν ιθαγένεια στην Ελλάδα αυξήθηκαν κατά 138%, φτάνοντας περίπου τους 33.000, έναντι 14.000 το 2015.

Στις ελληνοποιήσεις εκατοντάδων χιλιάδων αλλοδαπών από το Αφγανιστάν, το Πακιστάν και την Αλβανία αναφέρθηκε στη συνέντευξή του στη «δημοκρατία» του Σαββάτου ο Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος τόνισε ότι «επιχειρείται με διάφορα υποχθόνια καμώματα μια σαφής αλλοίωση του εκλογικού σώματος».

Άδειες παραμονής

Αξίζει να σημειωθεί ότι με υπουργική απόφαση κατά το προηγούμενο διάστημα εγκρίθηκαν οι προσθήκες των αδειών παραμονής στην επταετία.

Τουτέστιν ότι εφόσον ένας μετανάστης έχει επτά χρόνια μόνιμης διαμονής στη χώρα και έχει λάβει διαδοχικά άδειες παραμονής, θα μπορεί να αιτηθεί την ιθαγένεια του.

Μόλις την Παρασκευή, εξάλλου, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας έκανε λόγο για φήμες που ακούγονται σχετικά με τις ελληνοποιήσεις που έχουν γίνει, εξέφρασε την ανησυχία του και κάλεσε τον υπεύθυνο υπουργό να βγει να ενημερώσει ότι θα ψηφίσουν «τόσοι ιθαγενείς και τόσοι ελληνοποιημένοι».

-Δ-

Latest News

Οργανώνεται το Κέντρο Υγείας της Σαμοθράκης

Λαμβάνονται τα απαραίτητα προστατευτικά μέτρα - Δημιουργήθηκε σημείο διαλογής ασθενών, σε Στρατιωτική Σκηνή, για την αντιμετώπιση κρουσμάτων...

ΔΗΜΟΠΡΑΤΕΙΤΑΙ Η ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΡΟΔΟΠΗΣ ΜΕ ΕΒΡΟ

Το οδικό έργο από την Μαρώνεια θα κοστίσει 12,4 εκατ. ευρώ - Στις 6 Μαΐου 2020, ο Διαγωνισμός - Από που θα...

Ζητείται η στήριξη όλων των επιχειρήσεων του Έβρου

Και των εργαζομένων που απασχολούνται σ’ αυτές - Επιστολή του Προέδρου Επιμελητηρίου Έβρου, στον Υπουργό Ανάπτυξης κ....

«Όταν βάζεις την Ελληνική Σημαία στα Πομακοχώρια»

Η εξομολόγηση μιας Πομάκας που εναντιώνεται στο Τουρκικό Προξενείο «Με κοροϊδεύετε ότι κάνω ορθογραφικά...

Ο πρώτος νεκρός Εβρίτης

Έχασε τη μάχη ο 61χρονος Φεριώτης που νοσηλευόταν στο Νοσ/μείο Αλεξανδρούπολης - Στα 12 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα 

More Articles Like This