9.4 C
Alexandroupoli
Τρίτη, 31 Μαρτίου, 2020

Με εντολή Γ. Καμπά η άσκηση στον Έβρο 

Βρίσκεται σε εξέλιξη η εξάλειψη Αερογεφυρώματος στην περιοχή του Τριγώνου – Άξιες μαχήτριες οι Στρατιωτίνες μας

 

Στην περιοχή του Τριγώνου Βορείου Έβρου, πραγματοποιείται αυτή την ώρα η Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων, ”ΟΥΡΑΝΟΣ”, με τη συμμετοχή μονάδων του 21ου Συντάγματος, από την Πλάτη του Β. Έβρου, της 16ης Μεραρχίας Πεζικού. 

Για την  άσκηση στην οποία παρευρίσκεται ο Στρατηγός Διοικητής της 16ης Μεραρχίας Πεζικού, Υποστράτηγος Άγγελος Ιλαρίδης, ο Επιτελάρχης του Σχηματισμού, Συνταγματάρχης Δημήτρης Πετρούλιας, ο Διοικητής της 21ης Τακτικής Διοίκησης, Συνταγματάρχης Σπυρίδων Σαλίβερος, ενημερώνεται ο ίδιος ο Αρχηγός ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς, ο οποίος έδωσε και την εντολή της δραστηριότητας.

Το kranosgr στο πλαίσιο του οδοιπορικού του στο Β. Έβρο, παρακολούθησε τη δραστηριότητα.

Οι Μαχήτριες του Β. Έβρου

Δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα τους άνδρες συναδέλφους τους, τα γυναικεία στελέχη του Στρατού Ξηράς, στο Βόρειο Έβρο.

Κανονικές μαχήτριες, δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, από το πόστο που τους έχει ανατεθεί.

Στην εκπαίδευση πρώτες, όπως και στη συντήρηση του εξοπλισμού.

Συναντήσαμε αρκετές στις ακριτικές μονάδες, οι οποίες αποδεικνύουν καθημερινά, ότι είναι πραγματικές μαχήτριες της πρώτης γραμμής.

Άξιες!

Ο Διοικητής του Έβρου!

Ονομάζεται Γεώργιος Ζάχος, είναι Αντισυνταγματάρχης Πεζικού, Διοικητής του 616 Μ/Κ ΤΠ, στο Νεοχώρι Ορεστιάδας.

Το όνομά του το ακούσαμε τις τελευταίες ημέρες κατά την περιοδεία του kranosgr στον Βόρειο Έβρο, αρκετές φορές, από στελέχη και κυρίως οπλίτες.

Είχαμε την ευκαιρία να βρεθούμε σε παρέες οπλιτών και στελεχών και να συζητήσουμε με αρκετούς για διάφορα θέματα.

Εξάλλου όπως λένε στο στρατό, αν θέλεις να ακούσεις για ένα Διοικητή ή ένα Αξιωματικό, κάτσε σε μια παρέα και συζήτα μαζί τους, θα σου τα πουν μόνοι τους.

Αυτά που μας είπαν λοιπόν είναι εντυπωσιακά,  ίσως  όμως δεν ”πουλήσουν”, γιατί δεν περιέχουν το στοιχείο της καταγγελίας… Οι Διοικητές των μονάδων και τα στελέχη, άνθρωποι οικογενειάρχες με τα δικά τους προβλήματα, που δίνουν καθημερινά τον αγώνα για την επιβίωση όπως όλοι μας, βρίσκονται πάντα κοντά στους οπλίτες, τους οποίους βλέπουν ως δικά τους παιδιά.

Υπάρχουν περιπτώσεις ”αυθαιρεσιών”; Σίγουρα θα έχουν συμβεί, άλλα όχι στο βαθμό που παρουσιάζονται πολλές φορές. Και ο Στρατός μια μικρογραφία της κοινωνίας είναι.

Επειδή λοιπόν ακούμε και διαβάζουμε συνήθως για Διοικητές ”τυράννους”, θα σταθούμε σε μία περίπτωση από τις πολλές, που μας ανέφεραν οι ίδιοι οι στρατιώτες.

Αντισυνταγματάρχης Γεώργιος  Ζάχος, όπως προαναφέραμε, Διοικητής του 616 Μ/Κ ΤΠ. Ο Διοικητής που αφιερώνει τα Σάββατα, στους στρατιώτες του, έχοντας καθιερώσει την ημέρα του οπλίτη.  3 ώρες το λιγότερο κάθε Σάββατο πρωί ο Αντισυνταγματάρχης Ζάχος, βρίσκεται στη μονάδα και συζητά για τα πάντα μαζί τους, από το συσσίτιο μέχρι και τις εξόδους. Είναι ο Διοικητής όπως μας ανέφεραν οπλίτες και όχι μόνο από τη μονάδα του, που παρατήρησε ότι στρατιώτης σε 4 εξόδους, δεν έφυγε από το στρατόπεδο και όταν σε συζήτηση μαζί του, έμαθε για τα οικονομικά προβλήματα της οικογένειας, του έδωσε από την τσέπη του 20 ευρώ και τον διέταξε να βγει εξοδούχος. Και δεν είναι οι πρώτη φορά.

Όλα τα παραπάνω είναι μαρτυρίες οπλιτών.

Θα ήταν παράλειψη ολοκληρώνοντας το σχολιασμό, να μη σταθώ και στην περίπτωση του Εκπροσώπου τύπου της 16ης Μεραρχίας Πεζικού, Ταγματάρχη Ιωάννη Ραβανού, ο οποίος προχθές βράδυ, ήρθε από το Διδυμότειχο στην Ορεστιάδα για τη νυχτερινή άσκηση ΟΥΡΑΝΟΣ, με το δικό του Ι.Χ, γιατί αν και δικαιούταν, δεν ήθελε νυχτιάτικα να χρησιμοποιήσει οπλίτη για οδηγό.

Αυτοί είναι οι Διοικητές και τα στελέχη του Ελληνικού Στρατού.

Ηλίας Προύφας

Latest News

Οι ρυθμίσεις που ζητούν τα Καταστήματα Καφέ-Εστίασης της Αλεξ/πολης

Καλούνται οι Βουλευτές του Νομού Έβρου να συστρατευθούν και να βοηθήσουν Ένας χρόνος έχει...

4o ΠΑΚΕΤΟ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ποιες είναι οι παρεμβάσεις της Κυβερνήσεως στην Αγορά, λόγω κορωνοϊού - Οι συμπληρωματικές δαπάνες στον Κρατικό Προϋπολογισμό ανέρχονται για Μάρτιο και Απρίλιο,...

Επιτακτική η ανάγκη ανακαίνισης του Σιδ/κου Σταθμού Πυθίου

Ο Ιστορικός Σταθμός του ΟΣΕ πρέπει να ανακαινισθεί και να επαναλειτουργήσει - Πολλαπλά τα οφέλη για τον ακριτικό Νομό μας

Πως εξαπλώθηκε η Ισπανική Γρίπη στην Αλεξ/πολη

Η πανδημία του 1918 βρήκε το τότε  Dedeagats υπό Βουλγαρική Κατοχή - Στην πόλη μας υπάρχει ακόμη το Βρετανικό Στρατιωτικό Κοιμητήριο (τα...

Δίμηνη παράταση δίνεται για το επίδομα ανεργίας

Σε ποιους, πως και πότε θα γίνει η καταβολή, από τον ΟΑΕΔ - Αυτόματη καταβολή - Δεν απαιτείται η προσκόμιση δικαιολογητικών από...

More Articles Like This