9.4 C
Alexandroupoli
Δευτέρα, 13 Ιουλίου, 2020

Ο Περιφερειακός Τύπος της χώρας απαιτεί στήριξη

Οι εξοντωτικές φορολογικές και ασφαλιστικές επιβαρύνσεις, πνίγουν τις Εφημερίδες της Επαρχίας – Ζητούνται ουσιαστικά μέτρα για να μπορέσει να επιβιώσει και να εξελιχθεί

 

Ο Περιφερειακός Τύπος της χώρας απειλείται. 

Η αύξηση της φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών στον εκδοτικό κλάδο, πνίγουν τις εφημερίδες, υποθηκεύουν την αναγκαία μετάβαση των επιχειρήσεων Τύπου στη νέα εποχή, και σε συνδυασμό με τη διαρκή κατάργηση, τα τελευταία χρόνια, όποιων ρυθμίσεων υπήρξαν υπέρ του, απειλούν την υπόσταση όλων των επιχειρήσεων περιφερειακού Τύπου και την εργασία σ’ αυτές.

- Advertisement -

Οι Ενώσεις του περιφερειακού και κλαδικού Τύπου (ΣΗΠΕ-ΕΙΕΤ-ΕΔΙΠΤ) έχουν επανειλημμένα και μέχρι και πρόσφατα καταθέσει σειρά προτάσεων για την υποστήριξη του Τύπου και την εργασία σ’ αυτόν στην ελληνική περιφέρεια. 

Το υπουργείο Οικονομικών με την από 23/1/2019 ανακοίνωσή του, υποσχέθηκε μέτρα σε εθνικό και τοπικό επίπεδο και συνάμα διαβούλευση με τους ενδιαφερόμενους για την τελική τους μορφή.

Όλο αυτό το διάστημα, ο ΣΗΠΕ και οι συνεργαζόμενες μ’ αυτόν Ενώσεις, επέμειναν εις μάτην στην ανάγκη να συναντηθούν με τα συναρμόδια υπουργεία για τη διαμόρφωση αυτών των μέτρων.

Μόλις στις 17/4/2019 κατατέθηκε και ψηφίστηκε εμβόλιμη σε αλλότριο νομοσχέδιο τροπολογία, που αφορά στη μελλοντική κατάρτιση προγραμμάτων ενίσχυσης των επιχειρήσεων έκδοσης εφημερίδων. 

Ο γενικός της χαρακτήρας, η κοινοβουλευτική μέθοδος που επιλέχθηκε για την προώθησή της και κυρίως η έλλειψη διαλόγου, που τουλάχιστον θα μπορούσε να αποσαφηνίσει τις κυβερνητικές προθέσεις, σε συνδυασμό με την επίμονη διατήρηση όλων εκείνων των επαχθών ρυθμίσεων που απειλούν τον Τύπο, προκαλούν αναπόφευκτα την αντίδραση μας.

• Διεκδικούμε γιατί οι ενέργειες της ελληνικής κυβέρνησης απειλούν τον κλάδο μας με κλείσιμο ή συρρίκνωση σε βάρος της ενημέρωσης των τοπικών κοινωνιών και της τοπικής οικονομίας. 

• Υπερασπιζόμαστε την επιβίωση και την προοπτική του περιφερειακού και τοπικού Τύπου, με οδηγό την αποκατάσταση της ισονομίας και της δικαιοσύνης.

• Προτάσσουμε τα αιτήματά μας για το μέλλον του περιφερειακού και τοπικού Τύπου, την αναγνώριση της διαφορετικότητάς του έναντι του πανελλαδικού και τη λήψη μέτρων ενίσχυσης στο πλαίσιο των πρακτικών που τηρούνται στις χώρες της Ευρώπης και όχι στην κρατικοδίαιτη λογική που δημιουργεί εξαρτήσεις και ελεγχόμενη ενημέρωση.

• Καλούμε τις τοπικές κοινωνίες και τους θεσμούς της Πολιτείας, να συνδράμουν στην υποστήριξη των τοπικών επιχειρήσεων Τύπου, που είναι σάρκα από την σάρκα τους, ο κύριος και βασικός φορέας μαζικής επικοινωνίας και διαλόγου στην ελληνική περιφέρεια.

Είμαστε έτοιμοι να παρουσιάσουμε ρεαλιστικές και τεκμηριωμένες προτάσεις για τον κλάδο μας, με βαθιά πεποίθηση ότι οι συνθήκες επιβάλλουν να διεκδικήσουμε δυναμικά την προσοχή της Πολιτείας και το διάλογο για τη διαμόρφωση ουσιαστικών μέτρων για το μέλλον του κλάδου μας.

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Θετικός 10χρονος Σέρβος στην Θάσο

Βρέθηκε με κορωνοϊό, κατά την διάρκεια εγχείρησης στο Νοσοκομείο Καβάλας

Οι ιστορικοί τίτλοι κυριότητος της Αγίας Σοφίας

-1. Ο ναός αυτός ως Εκκλησία ανήκει στους Ρωμιούς  -2. Ως Μνημείο ανήκει σε...

Η ενεργειακή μετάβαση προτεραιότητα της «ΚΕΔΕ»

Έρχεται η ηλεκτροκίνηση των αυτοκινήτων – Προέχει η παραγωγή ηλεκτρισμού, με φθηνό κόστος – Η χρήση της γεωθερμίας από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης

Έρχονται οι αποζημιώσεις για το χαλάζι

Για τις ζημίες εντός των οικιών, που προκλήθηκαν κατά την περσινή πρωτοφανή χαλαζόπτωση, σε περιοχές του Δήμου Αλεξανδρούπολης

Νέες εξαγγελίες για την… Θράκη

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προτείνει την σύσταση Διακομματικής Επιτροπής, με στόχο την Ανάδειξη και Ανάπτυξη της ακριτικής Θράκης – Ευχή και ελπίδα,...

More Articles Like This