9.4 C
Alexandroupoli
Σάββατο, 4 Απριλίου, 2020

Προκήρυξη πέντε νέων γραμμών για τη Σαμοθράκη

Το Υπουργείο Ναυτιλίας εξέδωσε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για ακτοπλοϊκές γραμμές, με διάρκεια από ένα έως πέντε χρόνια – Να συνεννοηθούν οι τοπικοί φορείς  

 

Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής έχει δημοσιεύσει πρόσκληση για σύναψη σύμβασης ή συμβάσεων ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας, για την αποκλειστική εξυπηρέτηση 105 γραμμών του Δικτύου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών με διάρκεια 1-5 χρόνια, μέσα στις οποίες συμπεριλαμβάνονται 5 γραμμές που αφορούν την Σαμοθράκη με πρώτη και κύρια αυτήν της Αλεξανδρούπολης.

Το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ και ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ (Υ.ΝΑ.Ν.Π.)

Έχοντας υπ’ όψιν,

α) τις διατάξεις των παραγράφων 1 έως 4 του άρθρου όγδοου του ν. 2932/2001 «Ελεύθερη παροχή υπηρεσιών στις θαλάσσιες ενδομεταφορές- Σύσταση Γενικής Γραμματείας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής-Μετατροπή Λιμενικών Ταμείων σε Ανώνυμες Εταιρείες και άλλες διατάξεις» (Α΄ 145), όπως ισχύει,

β) την υπ’ αριθμ.3332.2/03/13/21-08-2013 Υπουργική Απόφαση «Καθορισμός του τύπου και των στοιχείων της δήλωσης δρομολόγησης πλοίου, του περιεχομένου αυτής και των εγγράφων που συνυποβάλλονται με αυτήν» (Β΄ 2129), όπως τροποποιήθηκε με την υπ’ αριθμ.3332.2/02/14/25-06- 2014 Υπουργική Απόφαση (Β΄ 1890), και

γ) Η υπ’ αριθμ.Υ64/13-09-2018 απόφαση Πρωθυπουργού «Ανάθεση αρμοδιοτήτων στον Αναπληρωτή Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριο Σαντορινιό» (Β’ 3986)

Κ Α Λ Ε Ι

πλοιοκτήτες/πλοιοκτήτριες εταιρείες, για εκδήλωση ενδιαφέροντος προς σύναψη σύμβασης ή συμβάσεων ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας διάρκειας ενός (01) έως πέντε (05) ετών, για την αποκλειστική εξυπηρέτηση των δρομολογιακών γραμμών που περιλαμβάνονται στον συνημμένο στην παρούσα πίνακα και σύμφωνα με τις απαιτήσεις που περιγράφονται σε αυτόν.

2.ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Οι πλοιοκτήτες/πλοιοκτήτριες εταιρείες που επιθυμούν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον, υποβάλλουν αίτηση δρομολόγησης πλοίου/πλοίων στο Αρχηγείο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ./Διεύθυνση Θαλασσίων Συγκοινωνιών (Δ.Θ.Σ.), του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ακτή Βασιλειάδη, Πύλη Ε1-Ε2, Πειραιάς, Τ.Κ. 185 10, μέχρι και τη 17/05/2019

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑΚΗ ΓΡΑΜΜΗ – ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑΚΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΡΑΜΜΩΝ

23. ΛΑΥΡΙΟ – ΛΗΜΝΟΣ – ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ και επιστροφή ως ακολούθως: Δύο (02) δρομολόγια την εβδομάδα κατά τη θερινή περίοδο.

84. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ – ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ – ΛΗΜΝΟΣ και επιστροφή ως ακολούθως: Τρία (03) δρομολόγια την εβδομάδα κατά τη θερινή περιόδο.

85. ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ – ΚΑΒΑΛΑ και επιστροφή ως ακολούθως: Τρία (03) δρομολόγια την εβδομάδα καθ’ όλη τη διάρκεια της δρομολογιακής περιόδου με δυνατότητα προσέγγισης σε επιπλέον λιμένες.

102. ΜΥΤΙΛΗΝΗ – ΛΗΜΝΟΣ – ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ και επιστροφή ως ακολούθως: Δύο (02) δρομολόγια την εβδομάδα κατά τη θερινή περίοδο.

103. ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ και επιστροφή ως ακολούθως: Επτά (07) δρομολόγια την εβδομάδα καθ’ όλη τη διάρκεια της δρομολογιακής περιόδου.

***

Νομίζω ότι είναι το καλύτερο σενάριο που θα μπορούσε να φανταστεί και ο πιο αισιόδοξος άνθρωπος της Σαμοθράκης. Μακάρι να ευοδωθούν όλες ή έστω οι περισσότερες.

Θα προσθέσω 2 επισημάνσεις:

1 Έμαθα ότι ο κύριος Μανούσης έγραψε πολύ σωστά στο facebook ότι τα ανωτέρω δρομολόγια δεν είναι επιδοτούμενα. Για να γίνουν οι γραμμές επιδοτούμενες πρέπει 2 ή 3 φορές να μην υπάρξει ενδιαφέρον και μετά να επιδοτηθούν.

2 Όλες οι γραμμές θα έχουν ισχύ από το νέο ακτοπλοϊκό – ναυτιλιακό έτος, δηλαδή από 1/11, αλλά επειδή υπάρχει η παραπάνω διαδικασία για αυτό ξεκίνησε από τόσο νωρίς.

Θα ήταν καλό η SAOS FERRIES να δηλώσει για ποιες γραμμές προτίθεται να εκδηλώσει ενδιαφέρον, ούτως ώστε να μπορέσουν οι φορείς του νησιού να έρθουν σε επικοινωνία με άλλες εταιρείες για την εκδήλωση ενδιαφέροντος για τις υπόλοιπες γραμμές. Γιατί όπως γίνεται αντιληπτό η SAOS FERRIES με το μοναδικό πλοίο, το ΣΑΟΣ ΙΙ, δεν μπορεί να διεκδικήσει όλες τις γραμμές.

irineossamothraki.blogspot.com

Προηγούμενο άρθροΖΗΤΩ Η 14η ΜΑΪΟΥ 1920
Επόμενο άρθρο«Κουφάλες έρχονται κρεμάλες»

Latest News

Οι ρυθμίσεις που ζητούν τα Καταστήματα Καφέ-Εστίασης της Αλεξ/πολης

Καλούνται οι Βουλευτές του Νομού Έβρου να συστρατευθούν και να βοηθήσουν Ένας χρόνος έχει περάσει από τις προεκλογικές εξαγγελίες...

4o Πακέτο μέτρων για την οικονομία

Ποιες είναι οι παρεμβάσεις της Κυβερνήσεως στην Αγορά, λόγω κορωνοϊού - Οι συμπληρωματικές δαπάνες στον Κρατικό Προϋπολογισμό ανέρχονται για Μάρτιο και Απρίλιο,...

Επιτακτική η ανάγκη ανακαίνισης του Σιδ/κου Σταθμού Πυθίου

Ο Ιστορικός Σταθμός του ΟΣΕ πρέπει να ανακαινισθεί και να επαναλειτουργήσει - Πολλαπλά τα οφέλη για τον ακριτικό Νομό μας

Πως εξαπλώθηκε η Ισπανική Γρίπη στην Αλεξ/πολη

Η πανδημία του 1918 βρήκε το τότε  Dedeagats υπό Βουλγαρική Κατοχή - Στην πόλη μας υπάρχει ακόμη το Βρετανικό Στρατιωτικό Κοιμητήριο (τα...

More Articles Like This