9.4 C
Alexandroupoli
Τρίτη, 7 Απριλίου, 2020

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΛΑΘΗ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ

Το 1922 χάσαμε την Ανατολική μας Θράκη, χωρίς να πέσει μία ντουφεκιά, μόνο με μια υπογραφή – Το ίδιο μήπως σχεδιάζεται και για την Δυτική Θράκη; – Γινόμαστε παροικία του Ερντογάν  

 

Στις 2 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε Συνέδριο στην Κομοτηνή από τους «Σύλλογο Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης», «Πολιτιστική Εκπαιδευτική Εταιρεία Μειονότητας», «Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτ. Θράκης» υπό την αιγίδα «Ομοσπονδιακής Ενώσεως Ευρωπαϊκών Εθνοτήτων».

Τίτλος του Συνεδρίου «Η διγλωσσία στην εκπαίδευση της Μειονότητας Δυτ. Θράκης και διαφορές ανά τον κόσμο, προσεγγίσεις, προβλήματα και πιθανές λύσεις». 

Το θέμα ανέπτυξαν Ακαδημαϊκοί ειδικοί από Ελλάδα, Τουρκία, Βρυξέλλες, Ολλανδία.

Βαρύνουσα η παρουσία του ειδικού εισηγητή του ΟΗΕ για τα μειονοτικά θέματα καθηγητή Φέρναντ Ντέ Βαρενές, ο οποίος τόνισε ότι «τα παιδιά έχουν καλύτερα αποτελέσματα στο σχολείο όταν διδάσκονται την μητρική τους γλώσσα» και προσέθεσε πως «η γλώσσα κράτους είναι καταστροφή της μητρικής γλώσσας.

Σημειωτέον ότι στα μουσουλμανικά σχολεία διδάσκονται στα Τουρκικά και δευτερεύουσα ώρα Ελληνικά.

Πολλά παιδιά και δη Πομακόπουλα δεν φοιτούν στα μουσουλμανικά σχολεία να διδάσκονται την ξένη γι’ αυτά τουρκική. 

Προτιμούν τα Δημόσια Ελληνικά. Του αυτού τύπου Συνέδριο πραγματοποιήθηκε προ τετραετίας πάλι στην Κομοτηνή. 

Η διαμαρτυρία των Πομάκων ήταν τότε και τώρα έντονη.

«Ομιλούν μόνον για τουρκική γλώσσα και αδιαφορούν για την Πομακική, που έχει γραφεί. 

Αλλά οι εκάστοτε Υπουργοί Παιδείας αδιαφορούν». 

Δικαιολογημένα οι Αρχαίοι Αγριάνες (Πομάκοι) γράφουν στην εφημερίδα τους -Ζαγάλισα- «Οι Ελληνικές Κυβερνήσεις μας οδηγούν στην αγκαλιά της Τουρκίας».

Στην ετήσια έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τα ανθρώπινα δικαιώματα κάνει ιδιαιτέρα μνεία.

Βλέπει στην Θράκη τους Πομάκους και Ρομά καταπιεζομένους, να γίνουν Τούρκοι, ακόμη και οικονομικά κίνητρα τους προσφέρονται.

Αλλά η Κυβέρνηση αναγνωρίζει μόνον την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης.

Όμως οι εθνοτικές μειονότητες των Πομάκων και Ρομά είναι διαφορετικές αυτής των Τουρκογενών. 

Η Θράκη έχει την μοναδική την Ελλάδα θρησκευτική Μειονότητα, Έλληνες υπήκοοι, εκ της Συνθήκης της Λωζάνης; 

Θα πρέπει όσοι έρχονται στην Θράκη για πολιτικούς λόγους να γνωρίζουν την σύνθεση του πληθυσμού και να μή δημιουργούν προβλήματα έκτου μή οντος μεταξύ τών μειονοτικών, ενισχύοντας τις μακροχρόνιες απαιτήσεις του Ερντογάν.

Τον Αύγουστο 2018 ξημέρωσε μία νέα εποχή, με πολλά ερωτηματικά στις Μουφτείες Ξάνθης και Κομοτηνής. 

Λόγω γήρατος απέλυσε η Ελληνική Κυβέρνηση τους δύο από το Κράτος διορισμένους Μουφτήδες και την αντικατάσταση αυτών από δύο προσωρινούς τοποτηρητές με τον ν. 1920/1991 άρθρα 1 και 3 (Ο Χρόνος 29/918).

Μελλοντικά θα εκλέγονται οι Μουφτήδες από την μειονότητα: (φυσικά κατόπιν υποδείξεως προσώπων.

Σε κατάλληλη στιγμή και ο Ερντογάν πραγματοποιών το αίτημά του θα έχει την Θράκη παροικία.

Δημιουργήθηκε εθνικός προβληματισμός με την συνέντευξη τύπου του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως, το απόγευμα τής Παρασκευής 15ης Μαρτίου στην Ξάνθη. Εμπρηστική η εξαγγελία του:

α) ίδρυση «Μουσουλμανικού Συμβουλίου παρά τω Πρωθυπουργώ)» («Εστία» 18/3/2019). Προς τί ο διαχωρισμός Χριστιανών και Μουσουλμάνων; 

Τί ιδιαίτερα έχουν να συζητήσουν όταν η μειονότητα έχει ίσα δικαιώματα ισονομίας και ισοπολιτείας Συνταγματικά κατοχυρωμένα και ειδική ποσόστωση στα ΤΕΙ και ΑΕΙ; 

Ενθαρρύνει τον μουσουλμανικό πληθυσμό και υποβαθμίζει τον Ελληνο-Χριστιανισμό, όταν ο ίδιος αναφέρει: «Η Θράκη είναι υπόδειγμα συνύπαρξης Χριστιανών και Μουσουλμάνων».

Είναι θέμα ψηφοθηρίας; Η επιλογή προσώπων έρχεται από την Άγκυρα διά του Γεν. Τουρκικού Προξενείου στην Κομοτηνή, μαζί και η εντολή καμμία ψήφο στους Γιουνάν.

β) Εξήγγειλε «δίγλωσση εκπαίδευση από το νηπιαγωγείο έως το λύκειο».

Στα Ελληνικά Δημόσια Σχολεία θα διδάσκεται η Τουρκική ως ξένη γλώσσα (Εστία 12/3/19). 

Σε ποια Δημόσια Σχολεία θα διδάσκεται η Τουρκική, δηλ. θα ισλαμοποιήσουμε τα Χριστιανόπουλα, αντί να ελληνοποιούμε τα μουσουλμανάκια που γεννήθηκαν και ζουν στην Ελλάδα;

Ενώ ελληνοποιούνται τα εισερχόμενα παιδιά προσφύγων και, μεταναστών! 

Κάτι δεν πάει καλά. Έλληνες, τον νου σας!

Ποιό είναι το ενδιαφέρον του διά την ανάπτυξη της Θράκης.

Στον οικονομικό τομέα, για την πληθυσμιακή αύξηση τού Χριστιανικού πληθυσμού (για να μην έχουμε επικίνδυνες εκπλήξεις), την ασφάλιση των συνόρων, το αλόγιστο παρεμπόριο από Βουλγαρία και Τουρκία;

Πού είναι η ηθική, εθνική συμπαράσταση; Χάθηκαν οι Υπουργοί, ένας εκ των 46 να παραστεί την 25η Μαρτίου και να αποδείξει η Κυβέρνηση στον Τούρκο Πρόξενο ότι ενδιαφέρεται δια την Διοικητική Πρωτεύουσα της Θράκης και δεν είναι μόνον οι τρεις μουσουλμάνοι βουλευτές που την εκπροσωπούν στο Κοινοβούλιο, υπαιτιότητα των συριζέων!

Ο Παπαδημητρίου Κώστας ΓΓ Μεταναστευτικής Πολιτικής σε συνέντευξή του στο Χρόνο 27/3 είπε: «Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με το προσφυγικό/μεταναστευτικό».

Η  Θράκη πολλά μπορεί να προσφέρει, έχει πολλές δυνατότητες, αλλά είναι παραγκωνισμένη απ’ όλους και παραμελημένη, μόνο λόγια και όχι έργα. 

Η γνώση και η αλήθεια είναι πικρή.

Ας μη λησμονούμε πως χάσαμε την Ανατολική μας Θράκη, χωρίς μια σφαίρα να πέσει, μόνον με μια υπογραφή. 

Ο Ισμέτ Ινόνού λέει στον Μουστάφα Κεμάλ: «Οι Γιουνάν μας χαρίζουν την Ανατολική Θράκη».

Στις 21/3 κατετέθη στην Βουλή πολυνομοσχέδιο του υπουργού Εσωτερικών μεταξύ άλλων και το δικαίωμα ιθαγένειας των εισερχομένων. 

Ο Συριζαίος μουσουλμάνος βουλευτής Ν. Ροδόπης Μουσταφά Μουσταφά, δοθείσης ευκαιρίας, αναφέρθηκε στις 48.000 μουσουλμάνους που έχουν χάσει την Ελληνική ιθαγένεια κατά τον Ν.Δ.3370/1955. Ένεκα εγκαταλείψεως του ελληνικού εδάφους I (άρθρον 19) της Ελληνικής ιθαγένειας, «αλλογενής εγκαταλείπων το Ελληνικό έδαφος άνευ προθέσεως παλιννοστήσεως δύναται να κηρυχθεί απωλέσας την Ελληνική ιθαγένεια και τα τέκνα αυτών συμβούντα μετά των γονέων στην Ελλάδα έχουν χάσει την Ελληνική ιθαγένεια».

Όπως αναφέρει ο βουλευτής, οι περισσότεροι διαμένουν στην Τουρκία, σε χώρες της Ευρώπης, Αυστραλίας, Αμερικής.

Εάν όπως λέει υπάρχουν στην Θράκη μειονοτικοί που έχουν χάσει την ελλ. ιθαγένεια «εάν διαμένουν εντός Ελλάδος, θα έπρεπε τότε να υποβάλουν αίτηση ανακτήσεως της Ελλ. Ιθαγένειας (άρθρον 21) στον Υπουργό Εσωτερικών.

Εάν εγένετο δεκτή δι’ αποφάσεως του Υπουργού και δώσει τον κατά το άρθρο 9 όρκο του Έλληνος».

Ας μην υποκύπτουμε ως ραγιάδες στα αιτήματα των ισλαμιστών αλλά με το κεφάλι ψηλά ατενίζοντας τον Παντοδύναμο Πατέρα Θεό.

Η Θράκη είναι το τελευταίο ανάχωμα στην Τουρκική επεκτατική πολιτική, όχι μόνον της Ελλάδος αλλά και της Ευρώπης.

Ο Χριστιανικός πληθυσμός στην Θράκη αλματωδώς ελαττούται, σε αντίθεση με τους μειονοτικούς.

Με χρήματά από την Ziraat Bankasi αγοράζουν συνεχώς σπίτια, χωράφια δεινοπαθούντων Χριστιανών. 

Σκεφθήτε ότι οι Θράκες πρέπει όχι μόνον να επιζήσουν αλλά και να ευδαιμονίσουν. 

Η υπόμνηση του παρελθόντος είναι υπενθύμιση τού παρόντος και χάραξη του μέλλοντος.

Ας είμεθα προσεκτικοί και έτοιμοι πάντα με το «μολών λαβέ» για να έχουμε ειρήνη.

Αιμιλία Λαδοπούλου

Eπίτιμος Πρόεδρος Κομοτηναίων Αθήνας

Latest News

Σε κατάσταση ετοιμότητας το αεροδρόμιο Αλεξ/πολης

Επί 24ωρου βάσεως, παρ’ όλο που η κίνηση έχει μειωθεί κατά 50% - Μειώθηκαν οι πτήσεις Κατά 50% είναι...

Διόπτρες για νυχτερινή όραση στην 12η Μεραρχία

Δώρισε η Ναυτιλιακή Εταιρεία Ζακύνθου, για την αντιμετώπιση προσφυγικών ροών στον Έβρο Συνεπείς στην πρόθεση που είχε εκδηλώσει προ...

Ελληνική αυτόνομη συνοριοφυλακή χρειάζεται ο Έβρος

Τι προτείνει ο επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχάλης Κωσταράκος - Να αποσπασθεί η Συνοριοφυλακή από την Ελληνική Αστυνομία και να αποτελέσει Ειδικό...

ΔΩΣΤΕ ΤΟ 12% ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ «ΑΜ-Θ»

Δεν πρέπει να μεταβληθεί η ακριτική μας περιοχή σε «Κρανίου τόπο» - Τώρα οι Επιχειρήσεις έχουν ανάγκη στήριξης, περισσότερο από κάθε άλλη...

More Articles Like This