9.4 C
Alexandroupoli
Τρίτη, 31 Μαρτίου, 2020

ΣΤΗΝ ΜΟΙΡΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ Η ΤΟΥΡΚΙΑ

Απαράδεκτο παζάρι Τσίπρα-Ερντογάν, εν αγνοία των Κομμάτων – Μισά-μισά ΑΟΖ, Αιγαίο και κοιτάσματα με αντάλλαγμα την Ομοσπονδία στην Κύπρο – Τα δίνουμε όλα χωρίς να πέσει …τουφεκιά !!! 

 

Όλα γίνονται μπροστά στα μάτια μας και τίποτε δεν είναι τυχαίο.

Ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκος Κοτζιάς, μιλώντας στο Συνέδριο των Δελφών δήλωσε:

«Στην ενέργεια πρέπει να πάρει μέρος και η Τουρκία – Δεν πρέπει να είμαστε μοναχοφαγάδες».

Ο δε πρώην Υπουργός Οικολόγος κ. Τσιρώνης δήλωσε, «Το Καστελλόριζο είναι έξω από το Αιγαίο».

Και ο νυν ΥΠΕΞ κ., Γιώργος Κατρούγκαλος υπερθεμάτιζε: 

«Βλέπουμε θετικά την συμμετοχή της Τουρκίας – Πως μπορεί κάποιος να αποκλείσει από αυτήν την περιοχή την Τουρκία, η οποία έχει τόσα χιλιόμετρα ακτές στην Μεσόγειο;».

Ιδού και η συνέχεια.

***

Ο Ελληνας πρωθυπουργός αποδέχθηκε την συμφωνία «καζάν-καζάν» («μισά-μισά») που απαιτεί η Τουρκία από την πρώτη στιγμή που αποκαλύφθηκαν κοιτάσματα υδρογονανθράκων σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, με την προϋπόθεση να… δεχθεί να μην καταλάβει άλλο κομμάτι της Κύπρου και να αποδεχθεί την διζωνική ομοσπονδία με αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων και την αντικατάστασή τους από το… ΝΑΤΟ!

Επίσης να δεχθεί την κατάργηση των εγγυητριών δυνάμεων.

Αυτό αποκαλύπτει η εφημερίδα «ΕΣΤΙΑ» σε δημοσίευμά της στο οποίο τονίζει «Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας φαίνεται να έχει προτείνει στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τα εξής:

– Αρχικά, η Τουρκία θα κάνει τις παραχωρήσεις που θα της ζητήσει η Κύπρος για να λυθεί το Κυπριακό προς την κατεύθυνση της Ομοσπονδίας.

– Αυτό θα γίνει με την αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων κατοχής από το νησί και την αντικατάστασή τους από μονάδα του ΝΑΤΟ.

– Οι δυνάμεις της Δύσης που μετέχουν στο ενεργειακό κονσόρτσιουμ για την εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου θα συμφωνήσουν να βάλουν και την Τουρκία στο παιχνίδι, γεγονός που εξυπηρετεί και τις ΗΠΑ και άλλες χώρες».

Δηλαδή ο άνθρωπος τα δίνει όλα, δίνει ΑΟΖ, κοιτάσματα (πιθανότατα και στο Αιγαίο) αποδέχεται τα τετελεσμένα της τουρκικής εισβολής του 1974 και δίνει την μισή Κύπρο, κλπ απλά για να φύγουν τα τουρκικά στρατεύματα από την Κύπρο και να αντικατασταθούν από… ΝΑΤΟϊκά! 

Κάνοντας την ελληνική Κύπρο από κράτος, προτεκτοράτο.

Στο Σκοπιανό απέδειξε ότι δεν είναι ικανός να αντιληφθεί τους κινδύνους για την χώρα και το έθνος από το γεγονός ότι εκχώρησε ελληνικά ιστορικά και οικονομικά δικαιώματα σε ένα αδύναμο σλαβοαλβανικό μόρφωμα.

Τώρα αποδεικνύεται ο καλύτερος σύμμαχος της Τουρκίας και του Ερντογάν, αφού αφ’ ενός μεν τον βγάζει από την δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει στο οικονομικό πεδίο, αφ’ ετέρου δε, κυριολεκτικά τα δίνει όλα, απλώς και μόνο για να φύγουν τα τουρκικά στρατεύματα από την Κύπρο, με προοπτική να επιστρέψουν ακόμα ισχυρότερα.

Και βέβαια η Τουρκία πετυχαίνει όλους τους στόχους της, χωρίς να ρίξει… ούτε μία σφαίρα, όπως είναι η πάγια επιδίωξή της!

Γεράσιμος Χουντάλας

***

Σημείωση Ε.Θ.:

Άρχισαν λοιπόν τα όργανα και ο σκοπός τους, είναι δυσάρεστος, δυσοίωνος και απειλητικός.

Αλλά τα κόμματα στην Βουλή ασχολούνται με τον … Πολάκη, τον Πετσίτη, τις 120 δόσεις κ.λπ.

Για την Τουρκία … τσιμουδιά !!!

Σ. Κ.

Latest News

Οργανώνεται το Κέντρο Υγείας της Σαμοθράκης

Λαμβάνονται τα απαραίτητα προστατευτικά μέτρα - Δημιουργήθηκε σημείο διαλογής ασθενών, σε Στρατιωτική Σκηνή, για την αντιμετώπιση κρουσμάτων...

Δημοπρατείται η παραλιακή σύνδεση Ροδόπης με Έβρο

Το οδικό έργο από την Μαρώνεια θα κοστίσει 12,4 εκατ. ευρώ - Στις 6 Μαΐου 2020, ο Διαγωνισμός - Από που θα...

Ζητείται η στήριξη όλων των επιχειρήσεων του Έβρου

Και των εργαζομένων που απασχολούνται σ’ αυτές - Επιστολή του Προέδρου Επιμελητηρίου Έβρου, στον Υπουργό Ανάπτυξης κ....

«Όταν βάζεις την Ελληνική Σημαία στα Πομακοχώρια»

Η εξομολόγηση μιας Πομάκας που εναντιώνεται στο Τουρκικό Προξενείο «Με κοροϊδεύετε ότι κάνω ορθογραφικά...

Ο πρώτος νεκρός Εβρίτης

Έχασε τη μάχη ο 61χρονος Φεριώτης που νοσηλευόταν στο Νοσ/μείο Αλεξανδρούπολης - Στα 12 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα 

More Articles Like This