9.4 C
Alexandroupoli
Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου, 2020

ΤΖΑΜΠΑ ΠΟΥΛΜΑΝ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ

Δυναμικό «παρών» ετοιμάζονται να δώσουν οι «Έλληνες» ψηφοφόροι, που θα έλθουν Δωρεάν από την Τουρκία, για να ψηφίσουν τους «Τούρκους» υποψηφίους στις εκλογές της 26ης Μαΐου 2019

 

Ο “Σύλλογος Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης”, με πάγιες εχθρικές τοποθετήσεις κατά της Ελλάδας, δραστηριοποιείται φυσικά και στην περίπτωση των εκλογών στην Ελλάδα. Ο πρόεδρός του, Nετσμεττίν Χουσεΐν, ρίχνει το σύνθημα “η ψήφος του Τούρκου σε Τούρκο”.

Στην ιστοσελίδα του συλλόγου υπάρχει αφίσα, αναφερόμενη στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης με προτροπές, αλλά και με υπόσχεση δωρεάν μετακίνησης ψηφοφόρων από την Τουρκία, με ελληνική ταυτότητα: «Μη λες “τι θα γίνει με μια ψήφο”. Η ψήφος μας είναι το μέλλον μας. Σας μεταφέρουμε στην κάλπη, μπορείτε να ενημερωθείτε από όλα τα παραρτήματά μας».

- Advertisement -

Ποιος χρηματοδοτεί την μετακίνηση των ψηφοφόρων από διάφορες πόλεις της Τουρκίας προς τη Θράκη, δεν χρειάζεται φυσικά επεξήγηση…

Ο ανωτέρω αναφερόμενος πρόεδρος του Συλλόγου, υπενθυμίζει στον Α. Τσίπρα όσα υποσχέθηκε προς ικανοποίηση της Άγκυρας, η οποία τα απαιτεί από χρόνια, και βρήκε πρόσφορο έδαφος στην κυβέρνηση της Αριστεράς.

Κύριο βάρος δίνει στην εκλογή μουφτήδων και στις επιτροπές για τα βακούφια. 

Έχω γράψει παλαιότερα, ότι αυτά τα δύο συνδέονται, επειδή σε περίπτωση που γίνει αποδεκτό το αίτημα της εκλογής μουφτήδων, αυτοί θα ελέγχουν και την βακούφικη περιουσία, με αποτέλεσμα η ανθελληνική προπαγάνδα τους να γίνεται και με χρήμα του ελληνικού δημοσίου.

Λέγει ο Χουσεΐν ότι πρέπει να αλλάξει ο νόμος 1920/1991, ότι ερευνούν το θέμα αυτό και είπε πως «Πρέπει να αντικατασταθεί από μία διαδικασία για την ανάδειξη μουφτήδων από σώμα θρησκευτικών λειτουργών της μειονότητας που θα εξασφαλίζει τη μεγαλύτερη δυνατή αποδοχή τους από τη μειονότητα».

Και δεν θέλει η εκλογή να γίνει από τους 240 διορισμένους ιμάμηδες στην Θράκη, αλλά με απευθείας εκλογή από τους μουσουλμάνους. Γνωρίζει βέβαια, όπως γνωρίζουμε κι εμείς, ότι η απευθείας εκλογή με τους τουρκοπράκτορες να δωροδοκούν, να απειλούν και να εκβιάζουν, δεν είναι κατ’ ουσίαν εκλογή, αλλά διορισμός μουφτή από το τουρκικό Προξενείο.

Ρωτά τον Α. Τσίπρα, γιατί δεν εφαρμόζει όσα υποσχέθηκε, και… προειδοποιεί, με περίσσιο θράσος, που του δίνει φυσικά η ΜΙΤ, αφού είναι όργανό της: «Προειδοποιούμε όλους όσοι είναι υπεύθυνοι…Τερματίστε τις επιθέσεις στην εθνική ταυτότητα της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης, στην θρησκευτική της πίστη, στην θρησκεία της, στα τζαμιά της, στα σχολεία, στις μουφτείες, στα βακούφια στους συλλόγους, δηλαδή στην νομική της αυτονομία που είναι εγγυημένη από το διεθνές δίκαιο». 

Και κλείνει με την δήλωση: «Η ψήφος του Τούρκου στον Τούρκο», και καλώ όλους τους συμπολίτες μου να στηρίξουν τους υποψήφιους δημάρχους και συμβούλους-μέλη της μειονότητας και στις ευρωεκλογές τους υποψηφίους του κόμματος DEB».

Προς πληρέστερη ενημέρωση, από την εφημερίδα “Αντιφωνητής” της Κομοτηνής, πληροφορούμαστε, ότι πρόκειται για Σύλλογο που έχει γραφεία σε διάφορες πόλεις της Τουρκίας και φυσικά οι δηλώσεις και οι πράξεις του είναι πάντα στην κατεύθυνση της τουρκικής πολιτικής. για την ακρίβεια είναι ένας ακόμη σύλλογος που ούτε σίγμα δεν μπορεί να πει που να ξεφεύγει από την επίσημη γραμμή.

Είναι σαφές πως η Τουρκία τα θέλει όλα. Δεν πρόκειται να δεχθεί (δια των εκπροσώπων της στην Θράκη) οιαδήποτε τροπολογία που θα οδηγεί σε λιγότερο πολιτικό έλεγχο από ό,τι έχει αυτή τη στιγμή. Εμείς για να μειώσουμε ακριβώς αυτόν τον πολιτικό έλεγχο της Τουρκίας στην περιοχή πρέπει να ξηλώσουμε τα “δόντια του θηρίου”. Και δόντια είναι όλοι αυτοί οι φορείς, οργανώσεις, σύλλογοι και άτομα που δεν κάνουν τίποτε άλλο, παρά να προωθούν (τζάμπα;) τους στόχους της Τουρκίας στη Θράκη.

Κλείνω, με την παρότρυνση του Οκτάι Γιλμάζ, δημάρχου Γιλντιρίμ, σε Θρακιώτες μουσουλμάνους αυτοδιοικητικούς που τον επισκέφθηκαν: «Οι εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης (στην Ελλάδα) έχουν μεγάλη σημασία για τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης. Το να κάνεις εδώ (στην Τουρκία) εθνικισμό και να λες πως είσαι Τούρκος είναι εύκολο, το πραγματικά όμως δύσκολο είναι να τα εκφράζεις αυτά εκεί.

»Τέτοια είναι και η αποστολή που εκπληρώνετε εσείς εκεί. Eίμαι βέβαιος πως σε αυτή την εκλογική διαδικασία, οι ομογενείς μας προστατεύοντας την ενότητα και την ομοψυχίας σας, θα βγουν από αυτήν με το μέτωπο καθαρό. Σε εσάς που έχετε φιλοδοξίες σε αυτό τον ωραίο αγώνα, σας εύχομαι επιτυχίες».

Μακεδών

Σχ : Η αφίσα αυτή εμφανίζεται μόλις κανείς ανοίξει την ιστοσελίδα του συλλόγου αυτού. Το ποιος χρηματοδοτεί την μετακίνηση των ψηφοφόρων από διάφορες πόλεις της Τουρκίας προς τη Θράκη νομίζουμε πως δεν χρειάζεται επεξήγηση…

Μήνυμα εν όψει των εκλογών : ¨Εδώ τα τζάμπα λεωφορεία για Θράκη¨….

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Ο «Δρομέας Θράκης» επιμένει με το «Πανόραμα Στίβου»

Μετά από δύο αναβολές λόγω κακοκαιρίας… ο «ΔΡΟΜΕΑΣ ΘΡΑΚΗΣ» επιμένει και διοργανώνει...

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Φράνσις Φάνον στον IGBτης Κομοτηνής

Επισκέφθηκε το εργοτάξιο του Αγωγού Φυσικού Αερίου Ελλάδος-Βουλγαρίας, που θα ενώνει την Κομοτηνή με την πόλη της Στάρα-Ζαγόρα

Έκκληση για κατάταξη στον Αρμενικό Στρατό

Προς τους Αρμένιους νέους που ζουν στη χώρα μας – Άνοιξε κατάλογος εγγραφής εθελοντών

Κοινή δράση Δημάρχων του Ν. Έβρου

Με αφορμή την επίσκεψη της κ. Ντόρας Μπακογιάννη, Προέδρου της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής, για την ανάπτυξη της Θράκης

Αποστρατικοποίηση και πίσω το Anadolu

Αν δεν είχαμε αποσύρει την Μεραρχία από την Κύπρο το 1967, ποτέ δεν θα πατούσε την Κύπρο ο «Αττίλας» - Το 2023...

More Articles Like This