9.4 C
Alexandroupoli
Τετάρτη, 3 Ιουνίου, 2020

ΧΩΡΙΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΣΤΑ «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» ΤΗΣ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ

Πάνδημη συμμετοχή στους εορτασμούς για την 99η επέτειο απελευθέρωσης της Θράκης – Ούτε ένας Υπουργός δεν ήλθε για να εκπροσωπήσει την Κυβέρνηση   

 

Με πάνδημη συμμετοχή των αρχών, πολιτικών και στρατιωτικών, και του λαού εορτάσθηκε στις 14 Μαΐου ε.ε., στην Αλεξανδρούπολη η 99η επέτειος της απελευθέρωσης της Θράκης και της ενσωμάτωσής της στον εθνικό κορμό. 

Καθώς το επόμενο έτος συμπληρώνονται 100 χρόνια ελεύθερης πορείας ο ελληνισμός της Θράκης προσεγγίζει το γεγονός με περισυλλογή και ευθύνη. Στην Θράκη δυστυχώς η σκλαβιά διήρκεσε πάνω από 550 χρόνια. 

- Advertisement -

550 χρόνια στυγνής τυραννίας και καταπίεσης, διωγμού, εξισλαμισμών, λεηλασιών, δηώσεων, βιασμών, αρπαγής, δεν έκαμψαν το φρόνημα του Ρωμιού, ο οποίος όλα αυτά τα χρόνια ζούσε με το όραμα και την προσδοκία της ανάστασης του Γένους.

Στις 14 Μαΐου 1920 στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου της Αλεξανδρούπολης υπεγράφη το Πρωτόκολλο παράδοσης της πόλης στον Ελληνικό Στρατό. Στον ίδιο Ναό μετά από 99 ακριβώς χρόνια εψάλη, όπως κάθε χρόνο, η επίσημη Δοξολογία προεξάρχοντος του οικείου Μητροπολίτου, Σεβ. Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου, πλαισιουμένου υπό των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνού και Παροναξίας κ. Καλλίνικου, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχου Έβρου Δημητρίου Πέτροβιτς, του Δημάρχου Αλεξανδρουπόλεως Ευαγγέλου Λαμπάκη, του Διοικητού του Δ΄ Σώματος Στρατού Αντιστρατήγου Χαραλάμπους Λαλούση, του Διοικητού της XII Μεραρχίας Υποστρατήγου Αγγέλου Χουδελούδη, του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντού Ανατ. Μακεδονίας-Θράκης Νικολάου Μενεξίδη και πολλών επισήμων. Ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων και η μαθητική και στρατιωτική παρέλαση.

Της Δοξολογίας προηγήθηκε η Θεία Λειτουργία, της οποίας προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, ο οποίος και μίλησε επίκαιρα, συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Παροναξίας κ. Καλλινίκου και Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου.

Την παραμονή το εσπέρας εψάλη ο Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Παροναξίας κ. Καλλινίκου και ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνος της Παναγίας της Ελευθερώτριας, την οποία παρακολούθησε πλήθος κόσμου.

imdos.gr

Σημείωση Ε.Θ.:

Πρέπει να σημειώσουμε πάντως, ότι αλγεινή εντύπωση, προκάλεσε το γεγονός ότι ούτε ένας Υπουργός, ούτε καν Γεν. Γραμματέας Υπουργείου, καταδέχθηκε να έλθει στην Αλεξ/πολη, εκπροσωπώντας την Κυβέρνηση στους εορτασμούς των Ελευθερίων της Θράκης.

Γιατί; Μήπως φοβήθηκαν τα γιουχαΐσματα;

Κακώς… Γιατί εδώ εξακολουθούμε να είμαστε …«αρνάκια».

Και με τον Χωροφύλαξ και με τον Αστυφύλαξ.

Μόνον η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ, γίνεται …«κακιά» που τα γράφει.

Σ. Κ.

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Ένσταση «ΑΜΑΖΟΝΩΝ» Μαΐστρου

Για την απ’ ευθείας άνοδο της ΓΑΙΑΣ Δράμας Ο...

Κρούσμα κορωνοϊού στον Έβρο

Θετικός στον COVID-19 εμφανίσθηκε συνοριοφύλακας – Ιχνηλατούνται οι επαφές του – Τεστ σε συναδέλφους του

Εισαγωγή στις σχολές Αξ/κων – Αστυφυλάκων

Προκηρύχθηκε ο Διαγωνισμός – Θα εισαχθούν 800 άτομα στις Σχολές Αστυφυλάκων και 70 στην Σχολή Αξιωματικών – Αιτήσεις μέχρι 12 Ιουνίου

ΕΤΟΙΜΕΣ ΟΙ Ε.Δ. ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ

Θα κάνουν το λάθος οι Τούρκοι; - Είναι δεδομένο πως η Τουρκία έχει αποφασίσει να τραβήξει το σχοινί και το θέμα είναι...

Εμμανουήλ Μινωτάκης:Ο ΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣ ΠΟΥ… «ΧΑΡΙΣΕ» ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΔΕΛΤΑ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ

Η άγνωστη ιστορία του νεαρού στρατιωτικού, εκπροσώπου της Ελλάδας στην Επιτροπή Διαχάραξης Ελληνοτουρκικών Συνόρων. Πώς αποκάλυψε την πλαστογραφία των Τούρκων. Οι παράλληλες...

More Articles Like This