9.4 C
Alexandroupoli
Σάββατο, 28 Μαρτίου, 2020

Ψάχνουμε να …βρούμε τα 200 εκατομμύρια έργα του κ. Ε. Λαμπάκη 

Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης επιμένει στην δική του… «πραγματικότητα» – Όμως εδώ, με τα νούμερα, πραγματικά ξεπέρασε και τον εαυτό του – Στο τσουβάλι έργα που …ΘΑ γίνουν !!! 

 

Ο κος Λαμπάκης, συνεπής στην τακτική του να παρουσιάζει την δική του πραγματικότητα, όπου σταθεί και όπου βρεθεί κάνει λόγο για έργα, για πολλά έργα (200!! εκατομμυρίων παρακαλώ). Τι μας έχει πει ακριβώς?

«ο Βαγγέλης ο Λαμπάκης και οι συνεργάτες του… έκανε 150 εκατ έργα από το ΕΣΠΑ και τους ίδιους πόρους» (Ομιλία Λαμπάκη στα εγκαίνια του Εκλογικού του Κέντρου, www.youtube.com/watch?v=w96P-xD86ws, στο 3.19 του βίντεο).

«όταν έχεις 200 εκατομμύρια (μαζί με την ενέργεια) έργα στα 8 χρόνια… πόσες θέσεις εργασίας δημιουργήθηκαν σε αυτά τα 8 χρόνια και τους 3 μήνες με τα 200 εκατομμύρια έργα?» (Τοποθέτηση Λαμπάκη στο Debate του E-evros, www.youtube.com/watch?v=szn7pWQxufE, στο 1.36.20 του βίντεο). 

Έκανε πράγματι ο Δήμος 150 εκατ έργα (και άλλα 50 από την ενέργεια) και δεν το πήραμε είδηση? 

Η πραγματικότητα…

Σε αυτά τα 150 εκατομμύρια που λέει, ο κος Λαμπάκης προσθέτει και το συνολικό κόστος για την κατασκευή και λειτουργία της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων (60 εκατ ευρώ), έργο που όμως δεν είναι του Δήμου αλλά της ΔΙΑΑΜΑΘ, ως μέρος του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) της Περιφέρειας ΑΜΘ.

Οπότε, ας κάνουμε μια αφαίρεση 60 εκατομμυρίων από εδώ.

Σε ότι αφορά τα υπόλοιπα, που καμώνεται ότι έχουν γίνει (ΠΡΟΣΟΧΗ! Και στις 2 τοποθετήσεις του ο κος Λαμπάκης αναφέρεται στον αόριστο ΑΡΑ δηλαδή ότι τα έχει ήδη κάνει!!) αν ανατρέξει κανείς σε επίσημες πηγές (www.eprocurement.gov.gr) να δει τι έχει πραγματικά ξεκινήσει να γίνεται (και φυσικά ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί) θα συγκεντρώσει τα παρακάτω:

α) έργα ΕΣΠΑ που έχουν ξεκινήσει:

β) έργα που έχουν εγκριθεί αλλά δεν ξεκίνησαν:

Άρα ο προϋπολογισμός των  έργων που έχει ξεκινήσει η υλοποίηση τους δεν ξεπερνούν τα 29 εκατομμύρια!! (με συμβατική δαπάνη μόλις 19.919.006,91 €.), ενώ ο προϋπολογισμός αυτών που αναμένεται να ξεκινήσουν δεν ξεπερνά τα 14 εκατομμύρια!!  

Τι συμβαίνει εδώ? Που πήγαν τα υπόλοιπα???

Η εξήγηση είναι απλή.

Εκτός από τα έργα που προσθέτει (όπως της ΜΕΑ που όπως είπαμε είναι της ΔΙΑΑΜΑΘ, δεν γνωρίζουμε αν στο μέλλον προσθέτει και τα 240 εκατομμύρια του Σταθμού LNG ως δικά του – όλα να τα περιμένουμε), ο κος Λαμπάκης προσθέτει και έργα που κάποια στιγμή στο (μακρινό) μέλλον θα γίνουν, που με τους ρυθμούς της νυν Δημοτικής Αρχής… δηλαδή μιλάμε για….. καλό 2030!! 

Παραδείγματα:

– η αξιοποίηση των ιαματικών λουτρών (που μέχρι να μπει σε κανένα χρηματοδοτικό πρόγραμμα, να βγουν άδειες κλπ έχουμε ακόμα πολύ δρόμο, αλλά τα 4 εκατομμύρια που προβλέπει η μελέτη τα βάζει χωρίς τύψεις στα 150)

– οι τηλεθερμάνσεις Λουτρών και Φερών («σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά – στο ίδιο πνεύμα δηλαδή με το Σφαγείο, τα ΚΤΕΛ, τα Ιαματικά, κλπ)

Έχουμε δει και ακούσει πολλά από τον κο Λαμπάκη, αλλά εδώ έχει ξεπεράσει τον εαυτό του…

Ο. Χ.

Latest News

Οργανώνεται το Κέντρο Υγείας της Σαμοθράκης

Λαμβάνονται τα απαραίτητα προστατευτικά μέτρα - Δημιουργήθηκε σημείο διαλογής ασθενών, σε Στρατιωτική Σκηνή, για την αντιμετώπιση κρουσμάτων...

ΔΗΜΟΠΡΑΤΕΙΤΑΙ Η ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΡΟΔΟΠΗΣ ΜΕ ΕΒΡΟ

Το οδικό έργο από την Μαρώνεια θα κοστίσει 12,4 εκατ. ευρώ - Στις 6 Μαΐου 2020, ο Διαγωνισμός - Από που θα...

Ζητείται η στήριξη όλων των επιχειρήσεων του Έβρου

Και των εργαζομένων που απασχολούνται σ’ αυτές - Επιστολή του Προέδρου Επιμελητηρίου Έβρου, στον Υπουργό Ανάπτυξης κ....

«Όταν βάζεις την Ελληνική Σημαία στα Πομακοχώρια»

Η εξομολόγηση μιας Πομάκας που εναντιώνεται στο Τουρκικό Προξενείο «Με κοροϊδεύετε ότι κάνω ορθογραφικά...

Ο πρώτος νεκρός Εβρίτης

Έχασε τη μάχη ο 61χρονος Φεριώτης που νοσηλευόταν στο Νοσ/μείο Αλεξανδρούπολης - Στα 12 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα 

More Articles Like This