9.4 C
Alexandroupoli
Πέμπτη, 9 Απριλίου, 2020

Ψηφίστε τους «Τούρκους» υποψηφίους στην Θράκη

Κάλεσμα του DEB στους Μουσουλμάνους της Θράκης – «Για να δείξουμε την δύναμή μας στις Εκλογές, ψήφο στους Τούρκους» 

 

Μην ψηφίσετε τους Μουσουλμάνους υποψηφίους που μετέχουν σε συνδυασμούς Ελληνικών Κομμάτων στις Εκλογές.

Ψηφίστε τους Τούρκους υποψηφίους του κόμματος DEB.

Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνει ο Χαλίτ Χαμπίπογλου, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης.

Διαβάστε την Ανακοίνωση:

Αγαπητοί αναγνώστες, 

Στις 26 Μαΐου 2019 παράλληλα με τις τοπικές και περιφερειακές εκλογές στην χώρα μας την Ελλλάδα, θα γίνουν και εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβουλίου (ΕΚ). 

Ενώ στις ευρωεκλογές τα πολιτικά κόμματα μετέχουν με τις δικές τους λίστες, στις τοπικές και περιφερειακές εκλογές θα ανταγωνιστούν υποψήφιοι με διάφορες λίστες. 

Στους δήμους Αρριανών και Μύκης οι υποψήφιοι δήμαρχοι και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, είναι όλοι μέλη της Τουρκικής Κοινότητας Δυτικής Θράκης και ο εκλογικός αγώνας θα γίνει ανάμεσα σε Τούρκους υποψηφίους. 

Ενώ στον δήμο Ιάσμου ανταγωνίζονται δύο Τούρκοι και ένας Έλληνας υποψήφιος. 

Στους δήμους Κομοτηνής, Ξάνθης, Μαρώνειας, Αβδήρων και Τοπείρου, στους συνδυασμούς με ηγεσία Έλληνες και σε αυτούς περιλαμβάνονται μέλη της Τουρκικής Κοινότητας Δυτικής Θράκης. 

Επίσης ανταγωνίζουμε για το επαρχιακό συμβούλιο συμμετέχοντας στις λίστες των Ελλήνων για την Περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. 

Ενώ όμως στις λίστες των κομμάτων της ελληνικής πλειοψηφίας για το Ευρωκοινοβούλιο περιλαμβάνονται και Τούρκοι υποψήφιοι, στις εκλογές αυτές μετέχει το DEB ( Κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας) το μοναδικό πολιτικό κόμμα της Τουρκικής Κοινότητας της Δυτικής Θράκης με λίστα που αποτελείται εξολοκλήρου από Τούρκους υποψηφίους. 

Όπως είναι γνωστό λόγω του εμποδίου του πλαφόν 3%, που εφαρμόζεται στις γενικές εκλογές της Ελλάδας και στις ευρωεκλογές, το DEB δεν διαθέτει βουλευτή. 

Οπως θυμόμαστε το 2014 παρά το ότι το κόμμα DEB στις ευρωεκλογές βγήκε πρώτο στη Ροδόπη, 2ο στην Ξάνθη και 3ο στο σύνολο της περιφέρειας Aνατολικής Μακεδονίας και Θράκης, οι υποψήφιοι του DEB δεν μπόρεσαν να εισέλθουν στο ΕΚ. 

Οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης λόγω του πλαφόν εμποδίου του 3% που εφαρμόζεται στη χώρα και για τους ανεξάρτητους υποψηφίους και για τα πολιτικά κόμματα στις υποψηφιότητά τους για το Ελληνικό Κοινοβούλιο παίρνουν μέρος ως υποψήφιοι στα κόμματα της πλειοψηφίας. 

Ακόμη και στις τελευταίες γενικές εκλογές εμείς ήμασταν που κερδίσαμε και τις τρεις έδρες στο νομό Ροδόπης. 

Πέραν τούτου το κόμμα της εξουσίας ο ΣΥΡΙΖΑ στο σύνολο της Ελλάδας πήρε τις περισσότερες ψήφους στην περιοχή της Δυτικής Θράκης. 

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί και συνεχίζει σήμερα την εξουσία της χάρη στη στήριξη των τριών Τούρκων βουλευτών. 

Αλλά δυστυχώς τα προβλήματά μας ακόμη συνεχίζονται. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν έφερε λύσεις στα θέματα της Τουρκικής Κοινότητας Δυτικής Θράκης. Αντίθετα προσέθεσε και άλλα.
Επί πολλά χρόνια θέτουμε τις αδικίες που μας έκανε η χώρα μας η Ελλάδα εντός των φορέων και οργανώσεων στην Ευρώπη. Αλλά στο θέμα της αποτροπής των αδικιών το ελληνικό κράτος δεν έκανε ούτε ένα βήμα και σε αυτό το θέμα δεν σημειώθηκε κάποια πρόοδος. 

Η γνώμη μου είναι πως ως Τουρκική Κοινότητα της Δυτικής Θράκης πλέον πρέπει συνεχώς στην πρωτεύουσα Αθήνα να λέμε πως είμαστε θύματα και να θέτουμε συνεχώς τις αδικίες που έγιναν. 

Ναι, το κόμμα DEB μπορεί μετέχοντας στις εκλογές του ΕΚ να μην μπορέσει να βγάλει βουλευτή, αλλά με τη συμμετοχή του οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης και τα προβλήματά μας θα τεθούν στην επικαιρότητα της χώρας. 

Η παρουσία μας πρέπει να γίνει αισθητή και ορατή σε όλη τη χώρα ! Πως ; 

Με τις ψήφους μας, ψηφίζοντας στις εκλογές του Εκ το κόμμα DEB και στις τοπικές και περιφερειακές εκλογές τους Τούρκους υποψηφίους ! 

Εύχομαι ο ευλογημένος μήνας του Ραμαζανιού να φέρει όλα τα καλά στην Τουρκική Κοινότητα της Δυτικής Θράκης και σε όλη την ισλαμική κοινότητα. Σας συγχαίρω επίσης από τώρα για τη γιορτή το Ραμαζάν Μπαϊράμ. 

Με εκτίμηση. 

Χαλίτ Χαμπίπογλου Πρόεδρος ABTTF 

Σημείωση Ε.Θ.:

Το άθλιο παιχνίδι που παίζεται εις βάρος της Πατρίδος μας, δεν γίνεται μόνο με τους Χάρτες και τις Ασκήσεις των Τουρκικών Στόλου στο Αίγιο και την Κύπρο.

Γίνεται και εδώ στη Θράκη.

Μεθοδικά και συστηματικά.

Όμως η ανίκανη πολιτική ηγεσία της χώρας, καταργεί το άρθρο 19, και δίνει ξανά ελληνική ιθαγένεια, στους 50.000 ανθέλληνες από τη Θράκη, που κατοικούν σήμερα στην Τουρκία.

Τα συμπεράσματα δικά σας.

Σ. Κ. 

Latest News

Όταν η επιδημία της Πανώλης επέτρεψε την εξάπλωση του Ισλάμ

Ένα Ιστορικό γεγονός, που δεν είναι ευρύτερα γνωστό – Το 542 μ.Χ. πέθανε από την Πανώλη το...

Έκπτωση 50%από ΔΕΥΑΑ για υιοθεσία αδέσποτων

Προσπάθεια του Δήμου Αλεξανδρούπολης να περιοριστεί η εγκατάλειψη των σκυλιών στους δρόμους Τα ζώα...

ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΖΩΝΤΑΝΗ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ

Συγκεκριμένες παρεμβάσεις πρέπει να γίνουν για τον ακριτικό Νομό μας, που μετά την Κρίση στον «φράχτη», δοκιμάζεται σήμερα από τον κορωνοϊό –...

Πολλά νερά κατεβαίνουν στον Άρδα από Βουλγαρία

Μετά τις έντονες βροχοπτώσεις – Σε κατάσταση επιφυλακής οι Υπηρεσίες του Ν. Έβρου Οι...

Και τα καφενεδάκια στα του Έβρου χρειάζονται στήριξη

Η περίπτωση της Αγρότισσας που είναι ιδιοκτήτρια Καφενείου στην Καβησσό Με επιστολή του προς...

More Articles Like This