Home / Κοινωνια / Καλύτερης ποιότητας τα φετινά σκόρδα

Καλύτερης ποιότητας τα φετινά σκόρδα

Ολοκληρώνεται η συγκομιδή τους στη Νέα Βύσσα – Χωρίς μύκητες και με μεγαλύτερα κεφάλια

 

Με στόχο την εξωστρέφεια και τη δυναμική του παρουσία στον τομέα, ο συνεταιρισμός Σκορδοπαραγωγών της Νέας Βύσσας Ορεστιάδας ολοκληρώνει τη διαδικασία της συλλογής σε 15 με 20 ημέρες. 

«Βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο της καλλιέργειας και το σύνολο του σκόρδου έχει εξαχθεί από το έδαφος», τονίζει ο πρόεδρος του συνεταιρισμού, Τάσος Γιαμογλίδης. «Θα περιμένουμε άλλες περίπου τρεις εβδομάδες για την ξήρανση και θα ακολουθήσει η διαδικασία της τυποποίησης και συσκευασίας».

Συγκρίνοντας τη φετινή με την περσινή χρονιά, ο κ. Γιαμογλίδης κάνει λόγο για σημαντικές διαφορές και ως προς το θέμα της ποιότητας, αλλά και της ποσότητας. «Τα κεφάλια των σκόρδων δείχνουν να είναι μεγαλύτερα σε σύγκριση με την περσινή περίοδο. 

Το γεγονός ότι δεν είχαμε σημαντικά προβλήματα από μυκητολογικές προσβολές, έχει ως αποτέλεσμα να έχουμε και καλύτερες στρεμματικές αποδόσεις. Υπολογίζουμε ότι την προηγούμενη χρονιά οι αποδόσεις των χωραφιών έφτασαν τα 700 κιλά το στρέμμα, ενώ την τρέχουσα περίοδο συζητάμε να ξεπεράσουν ακόμα και τα 1.000 κιλά».

Σε ό,τι αφορά το θέμα των τιμών της τρέχουσας περιόδου, ο κ. Γιαμογλίδης δήλωσε: «Ο στόχος μας είναι η ποιότητα και μέσα από αυτό θα αναζητήσουμε και τις καλύτερες τιμές στην αγορά. Η φετινή παραγωγή έχει τα χαρακτηριστικά που αναμένουμε».