Home / Κοινωνια / Υπέρτατος νόμος η σωτηρία της Πατρίδος

Υπέρτατος νόμος η σωτηρία της Πατρίδος

Καλούμε τους ταγούς μας, να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά την τουρκική προκλητικότητα – Κανείς ξένος δεν θα μας βοηθήσει, εάν δεν θέλουμε να βοηθήσουμε τους εαυτούς μας 

 

Παρακολουθούμε με μεγάλη ανησυχία τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις και μας κάνει εντύπωση ότι οι κυβερνώντες, συμπολιτευόμενοι και αντιπολιτευόμενοι, περισσότερο ασχολούνται με τον Πολάκη, τον Κουφοντίνα και τα κότερα παρά με την προκλητικότητα και τις διεκδικήσεις των Τούρκων. 

Εν πάση περιπτώσει, επειδή οι καιροί ού μενετοί, δεδομένου ότι οι Τούρκοι σε διάστημα 45 ετών μεγιστοποίησαν τις επιθετικές τους ενέργειες. (Εισβολή στην Κύπρο, ΙΜΙΑ, casus belli, εξόρυξη υδρογονανθράκων, Καστελλόριζο, συνεκμετάλλευση Αιγαίου κ.λπ.).

Καλούμε τους ταγούς μας να αντιμετωπίσουν επί τέλους αποτελεσματικά την τουρκική προκλητικότητα και να είναι σίγουροι ότι εάν επιδείξουν αποφασιστικότητα θα βρεθούν και φίλοι μας από το εξωτερικό να μας υπερασπισθούν, αλλιώς είμαστε καταδικασμένοι. 

Κανείς δεν θα μας βοηθήσει εάν εμείς δεν θέλουμε να βοηθήσουμε τους εαυτούς μας και θα καταντήσουμε προτεκτοράτο των Τούρκων οι όποιοι μεθοδικά εξοπλίζονται με υπερσύγχρονα οπλικά συστήματα όπως οι S-400 το βεληνεκές των οποίων – εάν εγκατασταθούν στην Σμύρνη- καλύπτει και τον Ελλαδικό χώρο. 

Διά ταύτα, και επειδή υπέρτατος νόμος είναι η σωτηρία της πατρίδος, καλώ αυτούς, που κακή τη μοίρα, έτυχε να διαχειρίζονται τις τύχες τού έθνους, να διαβάσουν ιστορία για να μάθουν πως άξιοι ηγέτες αντιμετώπισαν στο παρελθόν παρόμοιες’ κρίσεις και να παραδειγματισθούν από αυτούς.

Το κατ’ εμέ θέλω να υπενθυμίσω τη στάση τού Ναυάρχου Κουντουριώτη το 1914 ο οποίος, όταν οι Τούρκοι αγόρασαν από την Αγγλία ένα υπερσύγχρονο θωρηκτό για να αντιμετωπίσει τον Ελληνικό Στόλο στο Αιγαίο, που ως γνωστόν ήταν η βασική αίτια της ήττας τους στον Α’ Βαλκανικό Πόλεμο, πρότεινε να τορπιλίσουμε το θωρηκτό όταν θα παρέπλεε το στενό του Γιβραλτάρ, με τα δύο υποβρύχια που διαθέταμε τότε.

Τελικά δεν χρειάστηκε να γίνει αυτό, διότι όταν οι Τούρκοι επρόκειτο να παραλάβουν το πλοίο, αυτό κατασχέθηκε από τους  Άγγλους αφού εξερράγη ο Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος και οι Τούρκοι βρέθηκαν στο αντίπαλο στρατόπεδο.

Κατ’ αναλογίαν λοιπόν πρέπει να είμαστε από τώρα έτοιμοι, ώστε όταν οι S-400 εγκατασταθούν στην Σμύρνη να τους καταστρέψουμε.

Το ίδιο να ισχύσει και για το πυρηνικό εργοστάσιο που σχεδιάζουν οι Τούρκοι.

Στην Παγκόσμια Ιστορία υπάρχουν πολλά ανάλογα προηγούμενα. Υπενθυμίζω την επιχείρηση «ΟΠΕΡΑ».

Έτσι έμεινε στην Ιστορία η αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ κατά του πυρηνικού αντιδραστήρα του Ιράκ στα περίχωρα της Βαγδάτης, όταν στις 7 Ιουνίου 1981 οκτώ F-16Α της Ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας διήνυσαν 1.000 χιλιόμετρα και βομβάρδισαν τον αντιδραστήρα.

Η διεθνής κοινότητα καταδίκασε την ενέργεια αυτή, αλλά και το Ισραήλ αντέτεινε ότι αποτελούσε πράξη αυτοάμυνας που προβλέπεται από το άρθρο 51 του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών. 

Μετά 40 χρόνια περίπου το μεν Ισραήλ παραμένει, πανίσχυρο, το δε Ιράκ διαλυμένο. 

Καταλήγοντας, θέλω να υπενθυμίσω στους πολιτικούς μας τους λόγους του αθάνατου Έλληνα Τάσσου Παπαδόπουλου «παρέλαβα κράτος, δεν θα παραδώσω κοινότητα» που ουσιαστικά υλοποιεί τον όρκον των Αθηναίων Εφήβων.

«Την Πατρίδα ούκ ελάττω παραδώσω, πλείω δέ και αρείω όσης αν παραδέξωμαι».

Δημήτρης Δεμέστιχας