Home / Κοινωνια / ΦΡΟΥ-ΦΡΟΥ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΑ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ

ΦΡΟΥ-ΦΡΟΥ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΑ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ

«Βαστάτε Τούρκοι τ’ άλογα» – Αντί να εξοπλιζόμαστε σαν Αστακοί, ξοδεύουμε πολύτιμο χρήμα, σε Πολιτιστικές ολυμπιάδες, Μέγαρα Μουσικής, Θέατρα και Συναυλίες – Μετά τις Πρέσπες έρχεται και το Αιγαίο;

Η προχθεσινή συνέντευξη του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Αποστολάκη, μας άφησε πικρές γεύσεις.

ΠΡΩΤΟΝ ο κ. Υπουργός και πρώην Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων, μας είπε ότι είμαστε ΜΟΝΟΙ.

Ότι κανείς δεν θα πολεμήσει για εμάς, στο πλευρό μας.

ΔΕΥΤΕΡΟΝ ότι έχει ανατραπεί προ πολλού η ισορροπία Δυνάμεων που υπήρχε παλαιότερα μεταξύ Ελλάδος-Τουρκίας, εξ αιτίας των Μνημονίων.

Προχθές στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ακούσθηκαν πάλι ευχολόγια και όχι μέτρα κατά της Τουρκίας.

Αν δεν καθίσει φρόνιμα, τότε θα…

Όμως αξίζει να προσέξουμε το παρακάτω κείμενο του κ. Παν. Λιάκου, που με αδρές γραμμές περιγράφει τα αίτια της σημερινής μας αδυναμίας, να προασπίσουμε τα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδος.

***

Η Τουρκία το 2003, όταν ανέλαβε πρωθυπουργός ο Ερντογάν, είχε πληθυσμό 66.400.000 κατοίκων. 

Τώρα φτάνει τους 82.900.000. Το 2003 το ΑΕΠ της Τουρκίας ήταν 311,8 δισ. δολάρια και το 2017 έφτανε τα 851,1 δισεκατομμύρια.

Το έτος 2000 μόλις το 3% του πληθυσμού είχε, πρόσβαση στο διαδίκτυο και τώρα το ποσοστό είναι 44%. Το 96% των Τούρκων είναι κάτοχοι κινητών τηλεφώνων.

Το 1453 ο αποφασιστικός παράγοντας της ήττας των Ελλήνων ήταν το τεχνολογικό προβάδισμα που είχαν κατακτήσει οι Οθωμανοί με την περιβόητη «μπομπάρδα», το τεράστιο κανόνι που διέλυε τα τείχη της Κωνσταντινουπόλεως.

Εμείς κάνουμε κάτι για την τεχνολογία; Όχι. 

Έχουμε ακόμα χειρόγραφο πρωτόκολλο στις δημόσιες υπηρεσίες, οι οποίες αξιώνουν από τους πολίτες να γίνονται… κούριερ εγγράφων (από το ένα γραφείο στο άλλο) τα οποία θα έπρεπε ήδη να έχουν. 

Πόσες φορές, άραγε, έχουμε ακούσει φανφάρες περί «πλήρους ψηφιοποίησης» του Δημοσίου;

Αντί να εξοπλιζόμαστε σαν αστακοί, να κατασκευάζουμε τα δικά μας οπλικά συστήματα και να προετοιμαζόμαστε για το αναπόφευκτο με τους γείτονες (μοίρα του ανθρώπου ο χαρακτήρας του, γαρ), εκλέγουμε μπουλούκους οι οποίοι πανηγυρίζουν κάθε φορά που ακούγεται ένα θετικό για την Ελλάδα μισόλογο από τους Ευρωπαίους ή όποτε οι Αμερικανοί μας δουλεύουν, μιλώντας περί… στρατηγικών εταίρων.

Ναι, σίγουρα είναι στρατηγικοί εταίροι τα αφεντικά και οι βαστάζοι τους στην περιοχή (και όπου βλέπετε τη λέξη «βαστάζοι» να εννοείτε αυτούς που κάνουν δηλώσεις τύπου, «δεν διεκδικούμε τίποτα» κάθε 25η Μαρτίου).

Η Ελληνική ελίτ προδίδει επί δεκαετίες τον λαό, δαπανώντας υπερπολύτιμο χρήμα σε φρου φρου, αρώματα, Πολιτιστικές Ολυμπιάδες, μέγαρα μουσικής και κολοκύθια πάτερα, αντί να επενδύσει σε στρατιωτική τεχνολογία, βιομηχανική έρευνα και ανάπτυξη και Παιδεία.

Αντί τα πανεπιστήμια να αντιμετωπίζονται σαν ιερά τεμένη της γνώσεως, τα αφήνουν επίτηδες ξέφραγα αμπέλια για κάθε ακούσιο ή εκούσιο πράκτορα των εχθρών του έθνους.

Είναι προφανές ότι ο δρόμος αυτός οδηγεί στη δορυφοροποίηση ή/και στη συντριβή.

Η ραγδαία επί τα βελτίω αλλαγή πρέπει να γίνει… προχθές – με όλα όσα συνεπάγεται.

***

Σημείωση Ε.Θ.:

Μπορεί κανείς να αρνηθεί ότι αυτή είναι η πραγματικότητα που βιώνουμε σήμερα, στην χώρα μας;

Όμως υπάρχει και η φριχτή υποψία ότι οι δραματικές εξελίξεις που επέρχονται, είναι δρομολογημένες εδώ και καιρό.

Είμαστε ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ, δεν έχουμε ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ, δεν έχουμε συμμάχους.

Μήπως το μήνυμα του κ. Υπουργού Άμυνας, έρχεται να δικαιολογήσει στον Ελληνικό Λαό τα επερχόμενα;

Δεν μιλά τυχαία, εδώ και καιρό, για 18 νησιά και για «Γαλάζια Πατρίδα».

Μετά τις Πρέσπες λοιπόν, έρχεται και το Αιγαίο;

Σ.Κ.