9.4 C
Alexandroupoli
Thursday, March 28, 2024

ΓΙΑΤΙ ΕΤΡΕΞΑΝ ΣΤΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ;

Το Μπαϊράμ είναι Θρησκευτική Εορτή των Μουσουλμάνων και όχι Εθνική Εορτή της Τουρκίας

 

Μας ερωτούν και ερωτούμε:

Γιατί οι Ελληνικές Αρχές της Θράκης, έσπευσαν προχθές, με αφορμή την εορτή του Ραμαζάν Μπαϊράμ, να υποβάλουν τα συγχαρητήριά τους στο Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής;

- Advertisement -

Απετέλεσε, όπως μας λένε, πολύ δυσάρεστη έκπληξη, ότι επ’ ευκαιρία αυτής της Εορτής, ο Περιφερειάρχης Ανατ. Μακεδονίας-Θράκης, κ. Χρήστος Μέτιος, συνοδευόμενος μάλιστα και από κάποιους Δημάρχους (Χριστιανούς και Μουσουλμάνους) της περιοχής, επισκέφθηκαν και συνεχάρησαν το Τουρκικό Προξενείο.

Διερωτώμεθα για ποιον λόγο τα συγχαρητήρια δεν απευθύνθηκαν στις θρησκευτικές αρχές, δηλαδή στους Μουφτήδες της Ξάνθης και της Κομοτηνής, αλλά έπρεπε οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Πολιτείας να υποβάλλουν τα σέβη τους στην τουρκική προξενική αρχή.

Δεν θα θέλαμε να επεκταθούμε σε παρακινδυνευμένες ερμηνείες της απαραδέκτου αυτής στάσεως και θα περιορισθούμε να εκφράσουμε την ανησυχία που μας προκαλούν τέτοιου είδους ενέργειες.

Και μάλιστα όταν στο Προξενείο ήταν παρούσα η νέα ηγέτις του Τουρκόφιλου Κόμματος DEB κ. Τσιγδέμ Ασάφογλου, η οποία δηλώνει πως η καρδιά της ανήκει στη «Μητέρα Τουρκία» και όχι στην Ελλάδα.

Και η οποία εφήρμοσε στη Θράκη το σύνθημα της Άγκυρας «Τούρκος ψηφίζει Τούρκο» επιτυγχάνοντας έτσι, την κυριαρχία του κόμματός της, σε Ροδόπη και Ξάνθη.

Τελικά ξέρουμε τί κάνουμε και τί θέλουμε στη Θράκη;

Ή εφαρμόζουμε ηλιθίως το Σφάξε με Αγά μου, ν’ αγιάσω;

Σ. Κ.

spot_img
Thursday, March 28, 2024

Latest News

Σε κόκκινο συναγερμό οι Αρχές Ασφαλείας στα σύνορα

Έκτακτα μέτρα για αποτροπή διέλευσης Τζιχαντιστών στην Ελλάδα - Συλλήψεις υπόπτων στην Τουρκία Σε συναγερμό βρίσκονται οι αρχές Ασφαλείας στον...

More Articles Like This