9.4 C
Alexandroupoli
Τρίτη, 31 Μαρτίου, 2020

«ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ»

Ηχηρό χαστούκι στην κατάπτυστη Συνθήκη των Πρεσπών και στον ΣΥΡΙΖΑ, δίνει ο πρώην Πρόεδρος της Γιουγκοσλαβίας, Μπόρισλαβ Γιόβιτς – Είχε προηγηθεί ο Κίρο Γκλιγκόροφ

Ηχηρό «χαστούκι» στην κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί η ομολογία του πρώην προέδρου της Σοσιαλιστικής Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας Μπόρισλαβ Γιόβιτς γ\α την ανυπαρξία του «μακεδονικού έθνους». 

Την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ και οι συν αυτώ παραχώρησαν στους Σκοπιανούς μακεδονική ταυτότητα, ένας ακόμη πρώην ανώτατος κυβερνητικός αξιωματούχος της Γιουγκοσλαβίας επιχειρηματολογεί αναφορικά με το ότι το κρατίδιο των Σκοπιών υπήρξε ένα έκτων άνω κατασκεύασμα της εποχής του Τίτο. 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Γιουγκοσλαβίας, την περίοδο 1990-1991 η Γιουγκοσλαβία αποτελούνταν από τρία έθνη, τους Σέρβους, τους Κροάτες και τους Σλοβένους.

Οι Μαυροβούνιοι, κατά τον Γιόβιτς, είναι και αυτοί Σέρβοι, ενώ «το μακεδονικό έθνος επινοήθηκε για να δημιουργηθεί μια άλλη, φανταστική δημοκρατίας.

Μάλιστα, επισημαίνει και κάτι που έχει ιδιαίτερη σημασία:

«Αυτό το μακεδονικό (σ.σ: εννοεί των Σλάβων στα Σκόπια) έθνος δεν αναγνωρίστηκε από το ελληνικό Κομμουνιστικό Κόμμα, ούτε από το βουλγαρικό Κομμουνιστικό Κόμμα».

Ωστόσο, όπως αναφέρει ο Γιόβιτς στη σέρβική «Espresso», «ο Γιόσιπ Μπροζ Τίτο δεν ενδιαφέρθηκε πολύ για αυτό – ήθελε να δημιουργήσει όσο το δυνατόν περισσότερες δημοκρατίες στο έδαφος του σερβικού λαού για την εύκολη διαχείρισή τους». 

Βέβαια, ο Γιόβιτς δεν είναι ο πρώτος «έκτων έσω» που δίνει επιχειρήματα στους πολέμιους του αλυτρωτισμού των Σκοπίων και εκθέτει ανεπανόρθωτα όσους στην Ελλάδα ακολουθούσαν ενδοτική πολιτική και προέβαιναν σε απαράδεκτες εθνικές υποχωρήσεις προς τους Σκοπιανούς.

Το ίδιο είχε συμβεί και με έναν πρώην ηγέτη των Σκοπιανών, τον Γκλιγκόροφ, που είχε παραδεχθεί δημοσίως πως οι Σκοπιανοί είναι Σλάβοι και ουδεμία σχέση έχουν με τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό της Μακεδονίας και τους Μακεδόνες.

Παρ’ όλα αυτά, or αυτή τη «φανταστική δημοκρατία», την τεχνητά κατασκευασμένη, η προηγούμενη κυβέρνηση και οι συνοδοιπόροι της στη Βουλή έδωσαν υπόσταση και νομιμοποίηση, καθιστώντας την μάλιστα και εταίρο μας για τη… σταθερότητα στα Βαλκάνια και στην ευρύτερη περιοχή.

Πόσο σταθερή μπορεί να είναι μια περιοχή όταν την κατοικούν «κατασκευασμένα» και «φανταστικά» έθνη; 

Τι υποκρύπτει η σπουδή να «λυθεί» το Σκοπιανό με τη Συμφωνία των Πρεσπών;

Μόνο … Ιστορική άγνοια;

-Δ-

Latest News

Οι ρυθμίσεις που ζητούν τα Καταστήματα Καφέ-Εστίασης της Αλεξ/πολης

Καλούνται οι Βουλευτές του Νομού Έβρου να συστρατευθούν και να βοηθήσουν Ένας χρόνος έχει...

4o ΠΑΚΕΤΟ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ποιες είναι οι παρεμβάσεις της Κυβερνήσεως στην Αγορά, λόγω κορωνοϊού - Οι συμπληρωματικές δαπάνες στον Κρατικό Προϋπολογισμό ανέρχονται για Μάρτιο και Απρίλιο,...

Επιτακτική η ανάγκη ανακαίνισης του Σιδ/κου Σταθμού Πυθίου

Ο Ιστορικός Σταθμός του ΟΣΕ πρέπει να ανακαινισθεί και να επαναλειτουργήσει - Πολλαπλά τα οφέλη για τον ακριτικό Νομό μας

Πως εξαπλώθηκε η Ισπανική Γρίπη στην Αλεξ/πολη

Η πανδημία του 1918 βρήκε το τότε  Dedeagats υπό Βουλγαρική Κατοχή - Στην πόλη μας υπάρχει ακόμη το Βρετανικό Στρατιωτικό Κοιμητήριο (τα...

Δίμηνη παράταση δίνεται για το επίδομα ανεργίας

Σε ποιους, πως και πότε θα γίνει η καταβολή, από τον ΟΑΕΔ - Αυτόματη καταβολή - Δεν απαιτείται η προσκόμιση δικαιολογητικών από...

More Articles Like This