9.4 C
Alexandroupoli
Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου, 2020

ΔΩΣΤΕ ΚΑΥΣΙΜΑ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ 

Ο ορισμός που έδωσε η «Ε.Θ.» για την Αλεξανδρούπολη, ότι είναι «η πόλη των χαμένων ευκαιριών» εξακολουθεί να ισχύει απόλυτα – Έχουμε Λιμάνι χωρίς Καράβια και Αεροδρόμιο χωρίς Αεροπλάνα – Είμαστε Άξιοι της Μοίρας μας  

Παραμένει χωρίς καύσιμα το αεροδρόμιο “Δημόκριτος” της Αλεξανδρούπολης, από τον περασμένο χειμώνα, ένα θέμα με το οποίο έχει ασχοληθεί κατά το παρελθόν, τόσο το ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ, όσο και η εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ (βλ. φύλλο Σαββάτου 27-07-2019), από τη στιγμή που προέκυψε. 

Το όλο πρόβλημα προέκυψε όταν με την αλλαγή της νομοθεσίας, οι αποθήκες καυσίμων του αερολιμένα μετατράπηκαν σε φορολογικές, κάτι που προκάλεσε την αποχώρηση της εταιρίας καυσίμων από τις αποθήκες του “ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ”.

- Advertisement -

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την πρόκληση σοβαρότατων προβλημάτων στη λειτουργία του αεροδρομίου, καθώς σταμάτησαν οι πτήσεις charter, αλλά και τα εμπορικά δρομολόγια, γνωστά και ως business aviation. 

Επιπρόσθετα, η όλη κατάσταση δημιουργεί πολύ μεγάλα προβλήματα και στους τουρίστες οι οποίοι θέλουν να επισκεφτούν την Αλεξανδρούπολη, καθώς πλέον θα πρέπει να προσγειωθούν στο αεροδρόμιο της Χρυσούπολης και έπειτα με επίγεια μέσα να μεταβούν στον Έβρο. 

Παράλληλα, αποτελεί και πλήγμα για την οικονομία της περιοχής. Οι επαγγελματίες του κλάδου του τουρισμού σχεδιάζουν ήδη συνάντηση με τους Βουλευτές του Έβρου, καθώς και την κοινοποίηση του προβλήματος στον Υπουργό Μεταφορών, έτσι ώστε να βρεθεί μια λύση στο πρόβλημα.

Για το θέμα τις ανησυχίες εξέφρασε τόσο ο αερολιμενάρχης του «Δημόκριτου», Στέλιος Ζαντανίδης, όσο και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου, Χριστόδουλος Τοψίδης.

Ν.Τ.

***

Σημείωση Ε.Θ.:

Ο ορισμός που έδωσε η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ για την Αλεξανδρούπολη, ότι είναι «η πόλη των ΧΑΜΕΝΩΝ ευκαιριών» εξακολουθεί να ισχύει απόλυτα.

Μας έφτιαξαν ένα Διεθνές Αεροδρόμιο, το οποίο κοντεύουμε να μετατρέψουμε σε…περίπτερο.

Από τον περασμένο Χειμώνα του 2018, έχει επισημανθεί το πρόβλημα της έλλειψης ανεφοδιασμών με καύσιμα των Αεροσκαφών πτήσεων charter, που προσγειώνονται στο Αεροδρόμιο «Δημόκριτος».

Κι όμως δεν κουνήθηκε φύλλο.

Γιατί οι αιρετοί μας Άρχοντες, αντί να ξεσηκωθούν, ασχολούνται με πεζοδρομήσεις και πλακοστρώσεις πεζοδρομίων.

Τέτοια φθηνά και κούφια.

Και ενώ προσδοκούμε την αύξηση των Τουριστών στην περιοχή μας, τους διώχνουμε στο Αεροδρόμιο της Χρυσούπολης Καβάλας.

Άντε λοιπόν.

Ποιος θα σηκώσει τον Λίθον του Αναθέματος για να τους πετροβολήσει;

Για την αδράνεια και την ανικανότητά τους.

Και όπως γράφουμε στην Α’ Σελίδα, από 1η Αυγούστου μπαίνει χαράτσι 50 λιρών στους Τούρκους πολίτες που θα βγουν από την χώρα τους.

Δηλαδή, κλείνει η πόρτα για τον Τουρισμό της Αλεξανδρούπολης και από πλευράς Τουρκίας.

Αλεξανδρούπολη: Λιμάνι χωρίς Καράβια και Αεροδρόμιο χωρίς Αεροπλάνα.

Είμαστε Άξιοι της μοίρας μας.

Σ. Κ.  

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Η αποκατάσταση του κτιρίου Διοίκησης και η αγωνία για το #ΓΑΛΛΙΚΟ_ΣΤΑΘΜΟ_ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Η διαχειριστική ομάδα των Φίλων του Γαλλικού Σταθμού Αλεξανδρούπολης, χαιρετίζουμε την απόφαση...

Ο αγώνας των Ακριτών του Έβρου ποινικοποιήθηκε

Με την καταδίκη του Φεριώτη κτηνοτρόφου, καταδικασθήκαμε όλοι οι Ακρίτες του Έβρου Μετά την...

Σύλληψη διακινητών σε Έβρο – Ροδόπη

Τρεις Έλληνες και δύο αλλοδαποί προωθούσαν λαθρομετανάστες Συνελήφθησαν την 19/20-9-2020, στους νομούς Έβρου και...

Να γιατί η Άγκυρα… τρέμει τις κυρώσεις

Ως πότε εμείς οι Έλληνες, θα παριστάνουμε τους… Ελβετούς, στις βάναυσες παραβιάσεις της Τουρκίας εναντίον της Κύπρου; – Θα υποστηρίξουμε την επιβολή...

Και οι κρίνοντες τώρα… κρίνονται

Γιατί καταδικάσθηκε ο Φεριώτης Κτηνοτρόφος – Ποια στοιχεία και γιατί, δεν έλαβε υπ’ όψιν του, το Δικαστήριο; - Οι Τούρκοι λαθρο-πρόφυγες κρίθηκαν...

More Articles Like This