9.4 C
Alexandroupoli
Δευτέρα, 1 Ιουνίου, 2020

Ετοιμασίες για το 25ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Χορών και Τραγουδιών

Διοργανώνεται στην Άνθεια, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ» και θα διεξαχθεί από 12 έως και 14 Ιουλίου 2019 – Μία πανδαισία ήχων και θεάματος – Ποιοι Σύλλογοι μετέχουν

 

Στην τελευταία φάση της προετοιμασίας του βρίσκετε το 25ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών και τραγουδιών που θα διεξαχθεί στην Άνθεια Αλεξανδρούπολης κατά το χρονικό διάστημα από 12 έως και 14 Ιουλίου 2019.

Μικρό διάλειμμα θα είναι αυτό το Σαββατοκύριακο λόγω εκλογών, αλλά από την προσεχή Δευτέρα, τα παληκάρια και οι κοπέλες του Συλλόγου Ανθείας-Αριστείνου ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, θα ριχθούν στη μάχη για την ρύθμιση όλων των λεπτομερειών φιλοξενείας των χορευτικών συγκροτημάτων, που θα έλθουν στον τόπο μας, ώστε η 25η φετινή διοργάνωση, να αποτελέσει ορόσημο στην όλη ιστορική διαδρομή του Φεστιβάλ.

- Advertisement -

Οι Σύλλογοι που συμμετέχουν στο 25ο Φεστιβάλ.  

1. Πολιτιστικός & Εξωραϊστικός Σύλλογος Κάτω Καμήλας  Δήμου Σερρών   

2. Μορφωτικός-Πολιτιστικός Σύλλογος Σιάτιστας «ΜΑΡΚΙΔΕΣ ΠΟΥΛΙΟΥ» 

3. Πολιτιστικός Σύλλογος Πικερμίου Αττικής «ΤΟ ΔΕΙΝΟΘΗΡΙΟ» (Αρβανίτες)  

4. Λαογραφικός Όμιλος «ΧΟΡΟΚΡΗΤΕΣ» Ρεθύμνου  

5. Καλλιτεχνική Στέγη Ποντίων Β. Ελλάδος

6. Σύλλογος Ηπειρωτών Λέσβου & Χορευτική Ομάδα «ΧΟΡΟΔΗΠΟΡΟΙ»  

7. Σύλλογος Γηγενών Μακεδόνων Θέρμης «Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»  

8. Μορφωτικός Εκπ/κός Σύλλογος ΑΒΕΡΩΦ «Ο ΘΕΤΤΑΛΟΣ» – Λάρισα 

9. «ΘΡΑΚΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΔΡΑΜΑΣ»  

10. Πολιτιστικός & Επιμορφωτικός Σύλλογος Ανθείας-Αριστείνου «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ»

11. Ορχήστρα: Ο Βαγ. Παπαναστασίου με την ορχήστρα του Ν. Ζαπάρτα

Ξεναγήσεις των μελών των Συλλόγων σε χώρους του Ν. Έβρου, με ιδιαίτερη αξία θα πραγματοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ: Δάσος Δαδιάς, Δέλτα Έβρου, Μουσείο Σηροτροφίας, Κοσμοσώτηρα Φερών, Λαογραφικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης κ.ά.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019

21.30 Άφιξη Επισήμων – Χαιρετισμοί Τοπικών Αρχών.

21.45 Χοροί και τραγούδια Μουσικές, ήθη και έθιμα από τη Θράκη, τη Θεσσαλία, τον Πόντο και τη Μακεδονία. Ελάτε και αραδιαστείτε στο χορό!

ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019

10.30 Στο Πνευματικό Κέντρο θα γίνει παρουσίαση του πολιτισμού και της ιστορίας της Θράκης για τα μέλη των Συλλόγων.

21.30 Άφιξη Επισήμων.

21.30 Χοροί και Τραγούδια. Μουσικές, ήθη και έθιμα από την Θράκη και το Πικέρμι Αττικής. Συναυλία με την Ορχήστρα του Νίκου Ζαπάρτα και τον Βαγγέλη Παπαναστασίου.

ΚΥΡΙΑΚΗ Η ΙΟΥΛΙΟΥ 2019

09.30 Αντιπροσωπείες των Συλλόγων με τις παραδοσιακές φορεσιές τους θα εκκλησιαστούν στους Ιερούς Ναούς Άνθειας – Αριστείνου.

10.30 Δεξίωση προς το Δ.Σ. των Συλλόγων στο Πνευματικό Κέντρο «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ».

21.30 Άφιξη Επισήμων.

21.40 Χοροί και τραγούδια Μουσικές, ήθη και έθιμα από την Κρήτη, τη Μακεδονία, τη Σιάτιστα, τα Νησιά του Αιγαίου και την Αν. Ρωμυλία.

Υ.Γ. Στο τέλος της παρουσίασης των προγραμμάτων των Συλλόγων, ακολουθεί γλέντι για τον κόσμο με μουσικές απ’ όλη την Ελλάδα.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Περισσότεροι οπό 200 σύλλογοι και 9.000 μέλη τους, συμμετείχαν έως τώρα στο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών και Τραγουδιών. Ακόμη φιλοξενήσαμε 20 και πλέον Συλλόγους Ελληνικούς από τη μακρινή Αυστραλία έως και τη Γερμανία και συνεχίζουμε…

ΧΟΡΗΓΟΙ

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους διαφημιζόμενους, για τη συνεργασία, αλλά κυρίως επειδή κάθε χρόνο στηρίζουν τις εκδηλώσεις μας και την παράδοση.

Μια παράδοση που εκφράζεται μέσα οπό το δημοτικά τραγούδια, τους χορούς, τις λαϊκές τέχνες, το δρώμενο, τις αφηγήσεις και διατηρείται ζωντανή ως τις μέρες μας.

Δ.Σ. ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Η ομορφιά της Ειρήνης

Ειρήνη άστρο λαμπερό το όμορφο καμάρι έχεις του κόσμου τα καλά

Μιλούν για «Τουρκικά» χωριά στην Δυτ. Θράκη

Σαφή διαχωρισμό κάνει ο ανεκδιήγητος Πρόεδρος της Τουρκικής Ομοσπονδίας Δυτικής Θράκης (ABTTF) κ. Χαλίτ Χαμπίμπ Ογλού – Εγκαλεί την Ελλάδα για… διακρίσεις...

Στην Αλεξανδρούπολη οι εξετάσεις συνοριοφυλάκων

Έγινε δεκτό το αίτημα από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη – Στο Διδυμότειχο η βασική εκπαίδευση δύο μηνών Δεκτό...

Μην συνεχιστεί το λάθος του Λαμπάκη

Είναι παράλογη η απόφαση για αντιστροφή της οδού Καραϊσκάκη προς την παραλιακή – Πώς θα στρίβουν τα οχήματα, αφού στενέψανε το οδόστρωμα...

More Articles Like This