9.4 C
Alexandroupoli
Δευτέρα, 30 Μαρτίου, 2020

Νέοι αναπτυξιακοί δρόμοι ανοίγονται για Έβρο και Θράκη

Εθνική υπόθεση η πρόοδος της χώρας και η Κυβέρνηση με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα κερδίσει αυτό το στοίχημα

Για την αλλαγή σελίδας στη χώρα, που πλέον βαδίζει στο δρόμο της κανονικότητας με την Κυβέρνηση της Ν Δ, για τις ουσιαστικές παρεμβάσεις που εξήγγειλε ο Κ. Μητσοτάκης, αλλά και για τις νέες προοπτικές που ανοίγονται για τον Έβρο και τη Θράκη αναφέρθηκε (21/07) στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης, στο πλαίσιο των προγραμματικών κυβερνητικών δηλώσεων.

Μεταξύ άλλων υπογράμμισε ότι:

· Η Ν Δ κέρδισε την αυτοδυναμία άνετα στις εκλογές της 7ης Ιουλίου υποσχόμενη το… αυτονόητο. Την επιστροφή της χώρας στην κανονικότητα.

· Με το «καλημέρα» ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε μια σειρά μέτρα ανακούφισης των πολιτών και επιχειρήσεων, όπως τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 22% μεσοσταθμικά, τη μείωση του φόρου στις επιχειρήσεις στο 24%, των ασφαλιστικών εισφορών στο 15%, του ΦΠΑ από 13% στο 11% κι από 24% στο 22%.

· Η Κυβέρνηση πατάει… γκάζι και στον τομέα των επενδύσεων, ώστε να δημιουργηθούν πολλές και καλές δουλειές για να μείνουν στην Ελλάδα τα καλύτερα μυαλά μας.

· Η ΝΔ δίνει μεγάλη βάση στο θέμα της ασφάλειας, καθώς χωρίς ειρήνη δεν μπορεί να υπάρξει μακροημέρευση στη χώρα.

· Τέρμα, πλέον, η ανοχή στην ανομία στις γειτονιές της Αθήνας και στα Πανεπιστήμια μας, καθώς με την κατάργηση του ασύλου τα Ιδρύματά μας πλέον δεν θα αποτελούν πολεμίστρες και καταφύγια αυτών που ασκούνται στο έγκλημα & στη βία …

· Οι Εβρίτες ψήφισαν τη Ν Δ και ανανέωσαν ηχηρά την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του για τρίτη φορά.

· Επί 4,5 χρόνια παραμελήθηκε ο πρωτογενής τομέας στο Νομό (γεωργία, κτηνοτροφία, αλιεία), συρρικνώθηκε και στοχοποιήθηκε το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης κι έκλεισαν στρατηγικής σημασίας εργοστάσια όπως της Ζάχαρης στην Ορεστιάδα

· Ο κ. Τσίπρας εμμένει για την Νομική της Πάτρας προσπερνώντας τις αντιδράσεις του νομικού κόσμου, αλλά και των υπολοίπων Νομικών Σχολών που είχαν ταχθεί ανοιχτά κατά της ίδρυσής της.

· Ο Κ. Μητσοτάκης έχει υπογραμμίσει όλα τα ζητήματα που αφορούν τον Έβρο και τη Θράκη θα αντιμετωπίζονται ως εθνικά θέματα και πλέον ανοίγονται νέοι αναπτυξιακοί δρόμοι για την ευρύτερη περιοχή.

· Ο ίδιος έχει εκφράσει το όραμά του για τον Έβρο στο τρίπτυχο Άμυνα και Ασφάλεια στον Έβρο, Πρόοδος και Ανάπτυξη στο Νομό και Αναγέννηση των χωριών.

· Η εικόνα των ερειπωμένων χωριών πλησίον της συνοριογραμμής αποτελεί εθνικό έγκλημα.

· Ο προηγούμενος ΥΠΕΘΑ ήθελε να κάνει εκπτώσεις στο δομικό σχήμα των  Ε Δ στον Έβρο, ξεχνώντας ότι θωρακισμένος Έβρος σημαίνει ισχυρή Ελλάδα.

· Με τις αποφάσεις που πήρε η Κυβέρνηση για το μεταναστευτικό και προσφυγικό τα χερσαία σύνορά μας, που είναι και ευρωπαϊκά, θα φυλάσσονται αποτελεσματικά και με τη συνδρομή της νέας επιχειρησιακής δομής του Frontex.

· Η πρόοδος της Ελλάδας αποτελεί εθνική υπόθεση και αυτό το στοίχημα θα το κερδίσει ο Κ. Μητσοτάκης, καθώς αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία που έχουμε ως χώρα.

 

Latest News

Οργανώνεται το Κέντρο Υγείας της Σαμοθράκης

Λαμβάνονται τα απαραίτητα προστατευτικά μέτρα - Δημιουργήθηκε σημείο διαλογής ασθενών, σε Στρατιωτική Σκηνή, για την αντιμετώπιση κρουσμάτων...

Δημοπρατείται η παραλιακή σύνδεση Ροδόπης με Έβρο

Το οδικό έργο από την Μαρώνεια θα κοστίσει 12,4 εκατ. ευρώ - Στις 6 Μαΐου 2020, ο Διαγωνισμός - Από που θα...

Ζητείται η στήριξη όλων των επιχειρήσεων του Έβρου

Και των εργαζομένων που απασχολούνται σ’ αυτές - Επιστολή του Προέδρου Επιμελητηρίου Έβρου, στον Υπουργό Ανάπτυξης κ....

«Όταν βάζεις την Ελληνική Σημαία στα Πομακοχώρια»

Η εξομολόγηση μιας Πομάκας που εναντιώνεται στο Τουρκικό Προξενείο «Με κοροϊδεύετε ότι κάνω ορθογραφικά...

Ο πρώτος νεκρός Εβρίτης

Έχασε τη μάχη ο 61χρονος Φεριώτης που νοσηλευόταν στο Νοσ/μείο Αλεξανδρούπολης - Στα 12 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα 

More Articles Like This