9.4 C
Alexandroupoli
Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου, 2020

ΝΑ ΜΑΤΑΙΩΘΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΔΙΟΔΙΑ ΣΕ ΑΡΔΑΝΙΟ ΚΑΙ ΜΕΣΤΗ 

Μπαίνει νέο χαράτσωμα στους Εβρίτες – Πρόσθετα εμπόδια οδηγούν στην απομόνωση του ακριτικού Νομού μας – Εκκωφαντική η σιωπή των Αιρετών μας Αρχόντων – Όχι στη φοροληστεία των Διοδίων 

Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ ήταν η Εφημερίδα που από την πρώτη στιγμή στάθηκε κατά της δημιουργίας Σταθμών Διοδίων στον ακριτικό νομό Έβρου.

Και η στάση της αυτή, αγαπητοί Αναγνώστες (για να είστε πλήρως ενήμεροι) θεωρήθηκε αντιπολιτευτική πρακτική κατά της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ που απέκλεισε τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Κονδύλη Α.Ε. (Τηλεόραση – Εφημερίδα – ραδιόφωνο – Σάιτ) από τα πλουσιοπάροχα κρατικά Διαφημιστικά προγράμματα, τα οποία εισέπραξε ακόμη και η …«κουτσή Μαρία». 

- Advertisement -

Καταγγείλαμε  την μηδενική αντίδραση των Αιρετών Αρχόντων μας, που εσιώπησαν ουσιαστικά, αντί να προτάξουν εμποδίζοντας το στήσιμο των Σταθμών Διοδίων στον τόπο μας.

Σήμερα δημοσιεύουμε την Ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Έβρου, του Κ.Κ.Ε., που αναφέρει τα εξής:

***

Η Τ.Ε  Έβρου του ΚΚΕ εκφράζει την πλήρη αντίθεσή της στην κατασκευή διοδίων στο  Αρδάνιο  και  πλευρικών διοδίων στη Μέστη.   Η έναρξη των εργασιών λίγες μέρες πριν  τις εκλογές από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και η συνέχισή τους από τη νέα κυβέρνηση της Ν.Δ  επιβεβαιώνει ότι η αντιλαϊκή πολιτική έχει συνέχεια ,  είτε με τη μια  κυβέρνηση, είτε με την άλλη. Με στόχο πάντα την παράδοση των οδικών αξόνων στους  επιχειρηματικούς ομίλους για  την εξασφάλιση της κερδοφορίας  τους , αδειάζοντας τις τσέπες του λαού. 

Οι σταθμοί διοδίων είναι μέρος της φοροληστείας,  που έχουν εξαπολύσει κατά του λαού διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις και η ΕΕ, για να προστατέψουν και να αυξήσουν τα κέρδη των ομίλων που εκμεταλλεύονται τους οδικούς άξονες.

Αποτελεί πρόκληση για το  λαό  του Έβρου,  που δοκιμάζεται από όλα τα αντιλαϊκά μέτρα, την ανεργία, τη φτώχεια,  την απλήρωτη δουλειά , τη φοροληστεία , που πλήρωσε την κατασκευή των δρόμων,  και συνεχίζει  να ματώνει πληρώνοντας τα τέλη κυκλοφορίας   και τους  φόρους στα καύσιμα,  να του φορτώνουν  και νέα διόδια.  

Τεράστιες είναι οι ευθύνες της Περιφερειακής Διοίκησης  και των Δημοτικών Αρχών του Έβρου. Η σιωπή τους είναι κυριολεκτικά εκκωφαντική.  

Μπροστά σ’ αυτήν την κατάσταση είναι επιτακτική η ανάγκη να οργανωθεί και να δυναμώσει η πάλη  για να σταματήσουμε την κατασκευή  νέων διοδίων. Στην προσπάθεια αυτή μπορούν και πρέπει να πρωτοστατήσουν όλοι οι μαζικοί φορείς της περιοχής μας. Να μην επιτρέψουν να ξεγελαστούν από διάφορους τοπικούς παράγοντες  που αντιτίθενται στα διόδια με τη σημερινή τους μορφή , αλλά υπερθεματίζουν για την ανάγκη έναρξης λειτουργίας αναλογικών διοδίων  ή ζητάνε να γίνουν σταθμοί διοδίων σε άλλες περιοχές!!!

Η Τομεακή Επιτροπή Έβρου του ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους , τους άνεργους, όλο το λαό του Έβρου να διεκδικήσουν: 

– Να ματαιωθεί η κατασκευή των νέων διοδίων στο Αρδάνιο, καθώς και των πλευρικών διοδίων στη Μέστη.

– Να ακυρωθεί κάθε συμφωνία που εκχωρεί τους οδικούς άξονες στους ιδιώτες.

– Απαιτούμε δρόμους ελεύθερους, χωρίς διόδια, ασφαλείς για να εξυπηρετείται άνετα και γρήγορα ο λαός μας.  Τα έργα και τις υποδομές να τα αναλαμβάνει το κράτος, χωρίς να επιβαρύνεται ο λαός. 

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Σύλληψη διακινητών σε Έβρο – Ροδόπη

Τρεις Έλληνες και δύο αλλοδαποί προωθούσαν λαθρομετανάστες Συνελήφθησαν την...

Να γιατί η Άγκυρα… τρέμει τις κυρώσεις

Ως πότε εμείς οι Έλληνες, θα παριστάνουμε τους… Ελβετούς, στις βάναυσες παραβιάσεις της Τουρκίας εναντίον της Κύπρου; – Θα υποστηρίξουμε την επιβολή...

Και οι κρίνοντες τώρα… κρίνονται

Γιατί καταδικάσθηκε ο Φεριώτης Κτηνοτρόφος – Ποια στοιχεία και γιατί, δεν έλαβε υπ’ όψιν του, το Δικαστήριο; - Οι Τούρκοι λαθρο-πρόφυγες κρίθηκαν...

Ανοίγει στην κυκλοφορία οχημάτων η οδός Κύπρου

Μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής – Ο Δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης τηρεί τις προεκλογικές του δεσμεύσεις

Σαν τους «Βρυκόλακες», τρέμουν τον Σταυρό

Λύσσαξαν οι Τούρκοι με τον τεράστιο Σταυρό στη Νέα Βύσσα Έβρου – Ο Ερντογάν θα θέσει το ζήτημα στην Μέρκελ

More Articles Like This