9.4 C
Alexandroupoli
Παρασκευή, 3 Απριλίου, 2020

ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 

Η Νέα Δημοκρατία αύξησε στον Έβρο το ποσοστό της, κατά 12 μονάδες 

 

Και ο Νομός Έβρου ακολούθησε το παράδειγμα της πλειοψηφίας της Ελλάδας και ανέδειξε πρώτη δύναμη τη Νέα Δημοκρατία (κάτι που συνέβη και στη Ροδόπη, αλλά όχι στην Ξάνθη όπου νικητής αναδείχθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ).

Οι Εβρίτες ψηφοφόροι έδωσαν ποσοστό 44,98% στη Νέα Δημοκρατία και ανέδειξαν πρώτο σε ψήφους βουλευτή τον Αναστάσιο Δημοσχάκη με 15.972 και μεγάλη διαφορά από τους δύο επόμενους της «γαλάζιας» τριάδας. Ο Χρήστος Δερμεντζόπουλος στη δεύτερη θέση πήρε 10.992 και ο Σταύρος Κελέτσης στην τρίτη πήρε 9.958 ψήφους.

Η Νέα Δημοκρατία αύξησε το ποσοστό της στον Έβρο σε σχέση με το 2015 κατά περίπου 12 μονάδες (τον Σεπτέμβριο του 2015 είχε καταφέρει 33.7%), ενώ ούτε αυτή τη φορά οι γαλάζιοι ψηφοφόροι εμπιστεύτηκαν την ψήφο τους σε «θηλυκή» υποψηφιότητα αφού οι δύο γυναίκες υποψήφιες τερμάτισαν στην πέμπτη και στην έκτη θέση (Χ. Μπαχαρίδου και Ε. Σώκου αντίστοιχα).

Ο πρωτοεμφανιζόμενος Παναγιώτης Φαραντάτος κατάφερε να πείσει 6.988 Εβρίτες να του δώσουν την ψήφο τους και έτσι τερμάτισε 4ος με μικρό προβάδισμα από την Φανή Μπαχαρίδου.

Το 44,98% της Νέας Δημοκρατίας μεταφράζεται σε 37.708 ψήφους σε όλο τον Έβρο.

Θρίλερ στον ΣΥΡΙΖΑ: Ντέρμπι Γκαρά – Μαλτέζου

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να πείσει το 27,55% των ψηφοφόρων του Έβρου και να πάρει συνολικά 23.097 ψήφους. Τον Σεπτέμβριο του 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταγράψει ποσοστό 31.7%, άρα η πτώση του αγγίζει τις 4 μονάδες.

Στα ονόματα τώρα, οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ μετέτρεψαν την εκλογική βραδιά σε θρίλερ, αφού η Νατάσα Γκαρά και ο Μενέλαος Μαλτέζος πάλεψαν κυριολεκτικά στήθος με στήθος. Ενώ στην αρχή της καταμέτρησης ο Μενέλαος Μαλτέζος φάνηκε να προηγείται (με κάποιους μάλιστα να θεωρούν την εκλογή του δεδομένη), στη διάρκεια της νύχτας, η Νατάσα Γκαρά «γύρισε» το παιχνίδι υπέρ της. Εν τέλει αυτή ήταν που έκοψε το νήμα με 7.590 σταυρούς, έναντι 7.251 που συγκέντρωσε ο Μενέλαος Μαλτέζος.

Με τη Νατάσα Γκαρά να κερδίζει την έδρα του ΣΥΡΙΖΑ στον Έβρο, ολοκληρώνεται το 3-1 της εκλογικής αναμέτρησης, παρά το γεγονός ότι ο στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν το 4-0.

Που πήγαν οι υπόλοιπες ψήφοι των Εβριτών;

Οι ψήφοι της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ δίνουν άθροισμα 60.805. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που δίνει το υπουργείο Εσωτερικών, στον Έβρο ψήφισαν συνολικά 86.040 άτομα που σημαίνει ότι περίπου 20.000 ψήφοι διανεμήθηκαν σε άλλα κόμματα. Σημειωτέον ότι η αποχή έφτασε το 48.77%, ενώ τα έγκυρα ψηφοδέλτια που καταμετρήθηκαν ήταν 83.825.

Τρίτο κόμμα στον Έβρο αναδείχθηκε το ΚΙΝΑΛ με 6.851 ψήφους και ποσοστό 8.17%. Πλειοψηφών υποψήφιος του Κινήματος αναδείχθηκε ο Λευτέρης Χαμαλίδης από την Ορεστιάδα.  Στην τέταρτη θέση τερμάτισε η Ελληνική Λύση με ποσοστό 5.86% και 4.909 ψήφους. Πλειοψήφισε ο υποψήφιος βουλευτής Γιάννης Δερμεντζόγλου. Η πέμπτη θέση στις προτιμήσεις των Εβριτών ανήκει στη Χρυσή Αυγή που συγκέντρωσε 2.956 ψήφους και ποσοστό 3,53%, η οποία ως γνωστόν δεν μπαίνει στη Βουλή. Παρόλα αυτά, πλειοψηφών υποψήφιος αναδείχθηκε ο Μιχαήλ Δουλάκης.

Ακολουθεί το ΚΚΕ στην έκτη θέση με 2.471 ψήφους, ποσοστό 2.95% και πρώτο σε ψήφους υποψήφιο τον Σάββα Δευτεραίο. Έπονται: το ΜέΡΑ 25 με 2.001 ψήφους, η Ένωση Κεντρώων με 1.106, η Πλεύση Ελευθερίας με 674, το ΕΠΑΜ – ΑΚΚΕΛ με 634, η Δημιουργία Ξανά με 623, η Ελλήνων Συνέλευσις με 243, η Λαϊκή Ενότητα με 126, το ΚΚΕ Μ-Λ με 84, το Μ-Λ ΚΚΕ με 40 και η ΟΚΔΕ με 33.

σ.σ.: Η συγγραφή του παρόντος έγινε με τη γενική ενσωμάτωση στο 99,73% και την ενσωμάτωση της σταυροδοσίας στο 98%.

Τι έγινε στην υπόλοιπη Θράκη

Στο Νομό Ροδόπης ο Ευριπίδης Στυλιανίδης από πολύ νωρίς έδειξε ότι θα ήταν ο μεγάλος νικητής της βραδιάς, όπερ και εγένετο. Στη Βουλή μπαίνουν επίσης ο Ιλχάν Αχμέτ από το Κίνημα Αλλαγής και ο Δημήτρης Χαρίτου από τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Στην Ξάνθη ο πρώτος σε σταυρούς είναι ο μειονοτικός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, ακολουθεί ο Σπυρίδων Τσιλιγγίρης από τη Νέα Δημοκρατία και η τριάδα κλείνει με τον Μπουρχάν Μπαράν του ΚΙΝΑΛ.

Θ. Τ.

Latest News

Οι ρυθμίσεις που ζητούν τα Καταστήματα Καφέ-Εστίασης της Αλεξ/πολης

Καλούνται οι Βουλευτές του Νομού Έβρου να συστρατευθούν και να βοηθήσουν Ένας χρόνος έχει περάσει από τις προεκλογικές εξαγγελίες...

4o Πακέτο μέτρων για την οικονομία

Ποιες είναι οι παρεμβάσεις της Κυβερνήσεως στην Αγορά, λόγω κορωνοϊού - Οι συμπληρωματικές δαπάνες στον Κρατικό Προϋπολογισμό ανέρχονται για Μάρτιο και Απρίλιο,...

Επιτακτική η ανάγκη ανακαίνισης του Σιδ/κου Σταθμού Πυθίου

Ο Ιστορικός Σταθμός του ΟΣΕ πρέπει να ανακαινισθεί και να επαναλειτουργήσει - Πολλαπλά τα οφέλη για τον ακριτικό Νομό μας

Πως εξαπλώθηκε η Ισπανική Γρίπη στην Αλεξ/πολη

Η πανδημία του 1918 βρήκε το τότε  Dedeagats υπό Βουλγαρική Κατοχή - Στην πόλη μας υπάρχει ακόμη το Βρετανικό Στρατιωτικό Κοιμητήριο (τα...

More Articles Like This