9.4 C
Alexandroupoli
Παρασκευή, 3 Απριλίου, 2020

Υδατοδρόμιο στην Καβάλα

Η Καβάλα προχωρεί – Θα αρπάξουμε στην Αλεξανδρούπολη την ευκαιρία, ή θα εξακολουθήσουμε να βλέπουμε και τα …υδροπλάνα από μακρυά; 

Η δημιουργία υδατοδρομίων σε όλη την Ελλάδα -έχει καθυστερήσει 5 χρόνια… πηγαίνοντας από συρτάρι σε συρτάρι- με σκοπό την απαιτούμενη επιχειρησιακή υποστήριξη των υδροπλάνων βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνη Γεωργιάδη, με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Hellenic Seaplanes, Νικόλαο Χαραλάμπους.

Σύμφωνα με τον υπουργό «π ανάπτυξη ενός δικτύου υδατοδρομίων είναι ένα εγχείρημα εθνικής σημασίας.

Η διαμόρφωση και υλοποίηση αυτής της νέας εθνικής μεταφορικής υποδομής έχει, ήδη, ξεκινήσει και αποτελεί λύση στα προβλήματα της σύνδεσης των παράκτιων περιοχών της χώρας μας.

Τα υδροπλάνα μπάζουν να δώσουν ώθηση στα νησιά, να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και να κάνουν πιο εύκολη τη σύνδεση της ηπειρωτικής χώρας με δύσκολους συγκοινωνιακά προορισμούς».

Από την πλευρά του, ο κ. Χαραλάμπους επισήμανε πως: «Η Ελλάδα, ως πολυνησιακή χώρα, θα ωφεληθεί από τη λειτουργία των υδροπλάνων αφού με την ευελιξία τους μπορούν να γίνουν ο συνδετικός κρίκος που λείπει από το υφιστάμενο συγκοινωνιακό δίκτυο, ώστε να εξασφαλίζεται η ποιοτικότερη και ευκολότερη προσβασιμότητα των τουριστών στα νησιά – προορισμούς τομς.

Η τουριστική αγορά θα διευρυνθεί, καθώς οι τουρίστες θα μπορούν με ένα καινοτόμο τρόπο να επισκέπτονται περισσότερα νησιά καθιστώντας ακόμη πιο ελκυστικό το πακέτο των διακοπών τους».

Ιωάννα Φεντούρη

***

Στην Καβάλα

Προχωρούν οι διαδικασίες αδειοδότησης για το υδατοδρόμιο Καβάλας. 

Ήδη, στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, βρίσκεται ο τεχνικός φάκελος του.

Το έργο βρίσκεται στην τελική ευθεία των ελέγχων. Και ήδη υποβλήθηκε αίτηση για την απόκτηση άδειας ίδρυσης του υδατοδρομίου Καβάλας.

Ο φάκελος που εκπονήθηκε από την Ανάδοχο εταιρεία «Ελληνικά Υδατοδρόμια», κατατέθηκε από τον Οργανισμό Λιμένος Καβάλας (ΟΛΚ).

«Η έναρξη πτήσεων υδροπλάνων θα προσδώσει σημαντικότατη υπεραξία στο λιμάνι της Καβάλας, τόνισε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΚ Χρήστος-Χριστιανός Ηλιάδης.

Το υδατοδρόμιο, θα βοηθήσει σημαντικά στην περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού και κατ’ επέκτασιν της οικονομίας της ευρύτερης περιοχής».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της “Ελληνικά Υδατοδρόμια” Τάσος Γκόβας, τόνισε ότι στόχος είναι να εκδοθεί η άδεια ίδρυσης για το υδατοδρόμιο της Καβάλας, το συντομότερο δυνατόν.

Σημείωση Ε.Θ.:

Η καβάλα προχωρεί. 

Θα αρπάξουμε στην Αλεξανδρούπολη την ευκαιρία, ή θα εξακολουθήσουμε να βλέπουμε και τα Υδροπλάνα από μακρυά;

Σ. Κ.

Latest News

Οι ρυθμίσεις που ζητούν τα Καταστήματα Καφέ-Εστίασης της Αλεξ/πολης

Καλούνται οι Βουλευτές του Νομού Έβρου να συστρατευθούν και να βοηθήσουν Ένας χρόνος έχει περάσει από τις προεκλογικές εξαγγελίες...

4o Πακέτο μέτρων για την οικονομία

Ποιες είναι οι παρεμβάσεις της Κυβερνήσεως στην Αγορά, λόγω κορωνοϊού - Οι συμπληρωματικές δαπάνες στον Κρατικό Προϋπολογισμό ανέρχονται για Μάρτιο και Απρίλιο,...

Επιτακτική η ανάγκη ανακαίνισης του Σιδ/κου Σταθμού Πυθίου

Ο Ιστορικός Σταθμός του ΟΣΕ πρέπει να ανακαινισθεί και να επαναλειτουργήσει - Πολλαπλά τα οφέλη για τον ακριτικό Νομό μας

Πως εξαπλώθηκε η Ισπανική Γρίπη στην Αλεξ/πολη

Η πανδημία του 1918 βρήκε το τότε  Dedeagats υπό Βουλγαρική Κατοχή - Στην πόλη μας υπάρχει ακόμη το Βρετανικό Στρατιωτικό Κοιμητήριο (τα...

More Articles Like This